Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 3. Whatsapp

Whatsapp on tasuta lühisõnumite saatmise programm, mis toimib üle internetiühenduse. Saad saata teksti, pilte, kasvõi muusikat oma sõpradele. Programm töötab mitmel erineval platvormil: nii Android mobiiltelefonidel kui ka iOS, BlackBerry ja Nokia Symbian’i nutitelefonidel. Seega sõprade ring, kellega suhelda, pole piiratud ühe platvormiga.

Funktsionaalsus

Nagu eelpool mainitud sai, on tegu lühisõnumite vahetamise programmiga. Sõnumite edastamiseks kasutatakse sarnast metoodikat, nagu SMS’ide puhul, aga reaalne kulutus tuleb ainult kasutatud interneti andmemahu pealt. Sõnumite kohalejõudmine, sõltumata sellest kus maailma nurgas ka vastuvõtja pole, on võrdlemisi kiire. Maksimaalne viivitus, mida mina kohanud olen, on olnud umbkaudu 10 sekundit. Ning kui sõnumi saajal telefon välja lülitatud või pole internetti ühendatud, siis sõnumid jõuavad kohale niipea, kui ühendus serveriga taastatud.

Eraldi kasutajanime programmis registreerima ei pea, Whatsapp kasutab kasutajate tuvastamiseks telefoninumbreid. Ning kui programm paigaldatud, võrdleb Whatsapp enda kasutajate andmebaasi ning sinu telefoniraamatu kirjeid. Kui mõni sinu kontaktidest juba kasutab Whatsapp’i, siis lisatakse ta automaatselt kontaktide nimekirja ka programmis. Sõpru on ka võimalik Whatsapp’i kasutama kutsuda nii sõnumi kui ka e-maili teel, sel juhul saadetakse programmi lühikirjeldus ja link potensiaalsele uuele kasutajale, mille kaudu on lihtne programm alla laadida.

Lisaks kaasnevad ka IM stiilis grupivestlused, kus sõnumeid on võimalik saata omavahel. Ainukeseks piiranguks see, et korraga saab grupis olla kuni 10 kasutajat.

Ning loomulikult ka MMS tugi sisuliselt. Saad oma sõpradele saata nii pilte, videosid kui ka helifaile. Või hoopiski enda asukoha või kontakti visiitkaardi.

Kelle jaoks?

Programm on hea lahend kasutajale, kellele meeldib palju lühisõnumeid saata või lihtsalt ei soovi inimestega rääkida telefoni teel. Kui sõprad, kellega on soov või vajadus suhelda, on üle maailma laiali, siis pakub Whatsapp soodsa lahenduse ka sellele, sest sõnumite hinnad on tihtipeale teenuspakkujatel võrdlemisi kõrged maailma eri nurkades. Äärmiselt kasulik lahend nendele noortele inimestele, kes on keskpuberteedis ning sooviks päeva jooksul sadakond lühisõnumit saata.

Teine grupp kasutajaid on need, kes tahaks kiirelt, lühidalt ja soodsalt sõnumeid saata, kuid ei soovi oma telefoniga MSN’is või Skype’s olla. Seda enam, et need kliendid on võrdlemisi ressursinõudlikud ning tühjendavad aku võrdlemisi kiiresti. Whatsapp’i puhul seda probleemi ei ole, aku tühjenemise kiirenemist pärast programmi kasutuselevõttu ei täheldanud.

Kokkuvõte

Whatsappi puhul on tegu väga hea lahendiga, et oma sidekulusid paremini kontrolli alla saada. Seda enam, et nutitelefoni kasutajaid lisandub igapäevaselt väga palju, seega ka potensiaalseid programmi kasutajaid. Tuleb ainult sõbradele teada anda, et nad paigaldaksid endale Whatsappi ning saategi soodsamalt suhelda.

Whatsapp Android Marketis

(2332)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga