Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Peak Design valmistab Kickstarteri toel erilist reisistatiivi

Fotokottide ja kinnitussüsteemidega ühisrahastusportaali staariks ja fotohuviliste lemmikuks tõusnud California iduettevõte Peak Design on kavandamas uut vallutusretke. Kickstarteris täna alustatud kampaania keskmes on Peak Design Travel Tripod – statiiv, mis transpordtasendis on kompaktne ja kerge, kuid lahti võetuna normaalse pikkuse ja profiklassi statiividele omase kandevõimega. See limonaadipurgi paksune statiiv mahub vaevata näiteks fotoseljakoti joogipudeli lahtrisse ja on niimoodi mugav kaasa võtta reisile, matkale või romantilisele õhtusöögile. Üks õige fotograaf võiks oma statiivi ju kõikjal kaasas kanda.

Tavaliste statiivide ümara kujuga tuubuste vahel on palju õhku – ehk saaks seda vaba ruumi nutikalt ära kasutades luua statiivi, mis on tavalisest pisem, kuid kandevõimelt tugevamgi? Just selline alusidee Travel Tripod loomise aluseks ongi. Kolmnurksed statiivijalad on transportasendis tihedalt üksteise vastas nii et kogu ruum on maksimaalselt ära kasutatud. Statiivijalad on jätkuvalt tavalise paksusega, kuid statiiv on kokkuvõttes väiksema diameetriga ning tänu neljaosalistele jätketele tavalisest statiivist veidi lühem. Ka integreeritud kuulpea asetub ideaalselt statiivijalgade vahele oma kohale ning ei venita statiivi pikkust märkimisväärselt.

Peak Design Travel Tripod kuulpea kasutab Arca Swiss kiirkinnitussüsteemi – seega saab seda kasutada nii Peak Design kiirkinnitusplaatidega kui ka kõikide teiste turul olevate Arca Swiss süsteemi L-bracketite ja plaatidega. Soovi korral saab lisaraha eest juurde hankida lisaadapteri, mis võimaldab statiivile kinnitada ükskõik millist kolmanda tootja statiivipead. Kesksambas on aga peidus pisike adapter, millega saab statiivile kinnitada nutitelefoni.

Peak Design Travel Tripod tehnilised andmed

  • Pikkus transportasendis: 39,4 cm
  • Läbimõõt transportasendis: 8,3 cm
  • Maksimaalne pikkus tööasendis: 152,4 cm
  • Pikkus tööasendis (kesksammas pole tõstetud): 130,2 cm
  • Alumiiniumist jalgadega statiivi kaal: 1,56 kg
  • Süsinikkiust jalgadega statiivi kaal: 1,27 kg
  • Kandevõime: 9,1 kg

Täna alustatud Kickstarteri kampaania on juba selle postituse kirjutamise hetkeks kogunud pea 3 miljonit dollarit ehk mitu korda enam algselt seatud 500 000 $ eesmärgist. Seega pole kahtlust, et Travel Tripod statiivid käesoleva aasta lõpuks turule paisatakse.

Nagu ka ülalt tehnilistest andmetest aru võib saada, on tootmises kaks erinevat statiivi: alumiiniumjalgadega versiooni jaehinnaks on USAs 349 dollarit ja süsinikkiust statiivil 599,9 dollarit. Turule jõuavad need 2019. aasta detsembris. Eestisse ilmselt veidi hiljem ja tõenäoliselt natuke teistsuguse hinnaga. Nii et kui sa tahad oma Peak Design fotokotti samaväärselt disainitud statiivi, siis tuleb juba raha kõrvale panema hakata.

Allikas: Kickstarter

(256)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga