Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 70. Feedly – väidetavalt parim asendus Google Readerile

feedly_avang

 

Google otsus sulgeda 1. juulist populaarne RSS rakendus Google Reader on sundinud paljusid otsima asendusteenust. Teenust, mis toimib erinevatel platvormidel ning sünkroniseerib kogu informatsiooni seadmete vahel. Teenust, kuhu ma saaksin üle kanda kogu enda Google Readeris salvestatud artiklid ning ka erinevad uudistevood lihtsalt ja mugavalt. Ning lõppude lõpuks, oleks ka lihtne ning intuitiivne kasutada. Mis toob meid internetiavarustes parimaks asenduseks tituleeritud rakenduse, Feedly, juurde.

Funktsionaalsus

Feedly ei ole mitte nii väga veebirakendus kui veebilehitseja laiendus. Rakendus toimib nii Google Chrome, Mozilla Firefox veebilehitseja laiendusena kui ka eraldiseisva iOS või Android rakendusena. Samas saab uudiseid lugeda ka otse Feedly lehelt, mis pole küll niivõrd kogemusterikas. Hetkel kasutab see Google Reader sünkroniseerimisplatvormi ning uuendab infot selle baasil (ka Google Reader’isse), andes kasutajal võimaluse harjuda uue rakendusega tasapisi. Peale 1. juulit on Feedly meeskonnal olemas aga oma sünkroniseerimismootor, vähemalt esialgsete lubaduste kohaselt.

feedly_blog

Tulles nüüd Android rakenduse ning selle võimaluste juurde. Mobiilsel seadmel on kasutajaliides lihtne ning silmasõbralik. Kuvavorm, erinevalt nii mõnestki uudistevoo rakendusest, on võimalik kasutajal endal seadistada. Artiklite nimekirjas on võimalik kuvada erinevatel viisidel – alates ainult pealkirjadest, lõpetades Google Currents stiilis kaartidena või täisartiklitena.  Kasutajal, kel on palju erinevaid uudistevoo allikaid igapäevaselt kasutusel, on ääretult mugav ning kiire sirvida läbi pealkirjade ning lasta näiteks automaatselt markeerida uudised loetuks (mis huvi ei paku). Samas saab vajadusel lisada nn lemmikute hulka ning salvestada hilisemaks lugemiseks ilma probleemideta.

feedly_uudised

Kasutajapoolsed sisendid on suuresti üles ehitatud sõrmeliigutustele, mitte nuppude vajutamisele. Näiteks ühe uudise loetuks märkimiseks piisab kergest paremalt vasakule sõrmeliigutusest. Tahad kõik uudised, mis ekraanile kuvatud on, loetuks märkida? Tõmba pikemalt üle ekraani. Samas märge “loetud” maha võtmiseks tuleb vastupidises suunas lohistada sõrme üle ekraani. Näiteks täispika artikli lugemisel piisab uudise lõpus pikemalt tõmmata sõrme alt üles, et artiklivaatest välja minna ning kuvada muud pealkirjad uudisvoos.  Tänu sellisele lahendile saab rakendust kasutada mugavalt ning kiirelt, keskenduda uudiste lugemisele, mitte halva kasutajaliidesega maadlemisele.

feedly_sources

Suureks miinusküljeks on hetkel olemasolevate uudistevoogude sorteerimine, mida ei ole võimalik teha Android rakendusest, vaid tuleb teha läbi Feedly veebirakenduse. Samas uute allikate lisamisel saame luua või valida olemasolevat kategooriat, kuhu allikas paigutada.

Android rakendusel on olemas veel paari lisateenuse integratsioon. Leiab sealt Pocket (varasemalt tuntud kui Read It Later) rakendusse jagamise või Instapaper teenusesse salvestamise. Lisaks saab eelmääratleda ka meiliaadressid, kuhu saadetakse artikli koopia näiteks e-kirja teel uudist jagades.

Kelle jaoks?

Kui me rääkisime Google Readerist, siis suurim sihtgrupp olid ajakirjanikud ning inimesed, kes soovisid end erinevate uudistega kursis olla ning maailmas toimuval silma peal hoida. Eriti siis, kui erinevaid uudisteallikaid on terve müriaad. Kasutajale, kes kasutab rohkem kui ühte seadet uudiste lugemisel ning soovib ülevaadet sellest, mis on loetud ning mis ei ole. Feedly pakub kõike seda sama natuke mugavamal, kasutajasõbralikumal vormil, koos väikeste lisadega.

feedly_veebis

Kokkuvõte

Feedly on ääretult mugav ning funktsionaalne platvorm, mis pakub mugavat sünkroniseerimise võimalust erinevate seadmete vahel. Lisaks lihtsale uudistevoo lugemise rakendusele on sellesse integreeritud erinevaid teenuseid, tehes sellest mugava ning keskse koha maailma uudistega kursis hoidmiseks ning ka teistega jagamiseks.

Feedly Google Play Store’s

Feedly koduleht

(512)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga