Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 78. MightyText – funktsionaalne rakendus sõnumite saatmiseks

mightytext_avang

Sõnumite saatmine on nutitelefonide ajastul võrdlemisi ajast ja arust nähtus. Seda just situatsioonis, kus enamus meist kasutab niiehknaa kolmanda osapoole rakendusi enamus sõnumite saatmiseks ning vastuvõtmiseks. Olgu selleks siis Whatsapp, Google Hangouts või hoopis Facebook Messenger. Samas leidub alati keegi selline meie tutvusringkonnas, kes ei ole valmis loobuma nendest vidinatest, mis peaks olema juba ajaloo prügikastis – kineskooptelerid, VHS mängijad, suured, ebamugavad ja mitte nii väga nutikad telefonid ning ka SMS’id. Seetõttu tutvustame täna ühte mugavat rakendust sõnumite saatmiseks arvutiga – MightyText.

Funktsionaalsus

MightyText Android telefonile on ise väga väike rakendus, mis võimaldab edastada teatud infot platvormi serverisse. Kogu maagia toimub juba mujal.

mightytext_phone

Esiteks on olemas MightyText rakendus tahvelarvutitele. Sellega on võimalik saata ning vastu võtta SMS sõnumeid läbi rakendusplatvormi. Mugav on see siis, kui ei soovita telefoni pisikesel ekraanil sõnumit valmis tippida, vaid eelistatakse tahvelarvuti suuremat klaviatuuri ekraanil. Eriti mugavaks teeb selle fakt, et seadmed ei pea olema ühes võrgus. Mõlemal seadmel peab olema sel juhul aktiivne internetiühendus ning nutitelefon sisse lülitatud. Lisaks on võimalik tahvelarvutil ära näha sissetuleva kõne info ning alustada ka helistamist suuremast seadmest (kõne ise tehakse siiski telefonis).

mightytext_tablet

Samamoodi saab rakendust kasutada läbi veebi aadressil https://mightytext.net/web. Sarnaselt tahvelarvuti laiendile saab seal lugeda sõnumeid ning neid ka saata. Lisaks, sarnaselt ka tahvelarvutile, edastatakse paar lisaparameetrit telefoni kohta – näiteks nagu aku mahutavus.

mightytext_web

Lõbusaks läheb selle kasutamine aga siis, kui paigaldada veebilehitseja laiendi (saadaval enamusele populaarsetele veebilehitsejatele, parim tugi laienditele siiski Google Chrome programmil), siis on võimalik saada teavitusi arvutiekraanile sissetulevatest sõnumitest ning telefonikõnedest.
Lisaks eksisteerib MightyText’ile Gmaili laiend, mis võimaldab sõnumeid saata otse Gmail postkastist. Toimib Google Chrome veebilehitseja laiendina.

mightytext_gmail

Kelle jaoks?

Nagu artikli sissejuhatuses mainisin, esmalt muudab see rakendusplatvorm lühisõnumite (SMS) saatmise lihtsamaks. Rakendus võimaldab saata ning lugeda sõnumeid tahvelarvutist kui ka läbi veebilehitseja, teisisõnu kasulik just nendele kasutajatele kes nutitelefonide ajastul kasutavad intensiivselt SMS sõnumeid.
Teisalt, sellisele kasutjale, kes käib tehnoloogiaga kaasas või muul põhjusel loobunud SMS saatmistest suuremas koguses, võib tunduda see ülearune. Siiski päris nii see ei ole. Tänu tahvelarvuti ning lauaarvuti teatistele sissetulevatest kõnedest ning sõnumitest saab nüüd telefoni tööpäevaks hääletuks keerata või kotti jätta ning ei pea muretsema, et ei märka sissetulevaid kõnesid. Jah, kui rakendusplatvorm suunaks enda keskkonda kõikide rakenduste teatised, oleks veel mugavam.

Kokkuvõte

Varemgi olen öelnud, et rakenduse kasumlikkus tuleb välja sellest, kuidas see integreerida enda olemas olevasse töö- või elurütmi. Näiteks Google Tasks hülgamine ning kordi mugavama Evernote peale minek võis tunduda märkmete tegemiseks esimese hooga äärmiselt tagurlik ning kohati ka tülikas. Samas MightyText on hoopis teispidi käiguga – korra paigaldatud, tuleb lihtsalt ümber harjutada selle, kus lõpuks sõnumeid lugeda või vastamata kõnesid kontrollida. Ning kui sul peaks olema seadmed erinevatel platvormidel, siis ära muretse – see on saadaval teistele veebilehtitsejatele kui ka mobiilsetele platvormidele.

MightyText rakendus nutitelefonile Google Play Store’s

MightyText rakendus tahvelarvutile Google Play Store’s

MightyText veebis

(593)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga