Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 80. Cerberus: funktsionaalne Androidi turvarakendus

cerberus_avang

Eelmisel nädalal kirjutasime pikemalt Android seadmete turvarakendustest ning erinevatest võimalustest programmide taga. Valik on kirju ning esmapilgul piisavalt funktsionaalne rakendus võib osutuda kõige halvemas olukorras kasutuks. Seetõttu võtame täna käsile ühe pisikese tarkvarajupi, mis on disainitud pakkuma maksimaalset kaitset minimaalse süsteemi koormamise juures. Tegu on Cerberus anti theft programmiga ning kohe tutvustame seda ka lähemalt.

Funktsionaalsus

Esiteks alustame sellest, kuidas Cerberus anti theft programmi kasutaja juhtida saab. Selleks on kaks elementaarset võimalust: läbi veebiliidese aadressil www.cerberusapp.com või SMS käskude teel. Viimase jaoks on olemas ka lisarakendus, mis võimaldab mugavalt käsu valida ning teele saata. Lisaks saab rakendust kergelt seadistada välja saatma teadet, kui SIM kaart on muudetud. Vajalik on see juhtudeks, kui internetiühendus on deaktiveeritud, kuid turvarakendusele SMS käskude saatmiseks on telefoninumbrit vaja.

cerberus_dashboard

Teiseks on rakendusel olemas erinevad mehhanismid enda kaitsmiseks võõraste poolt. See on vajalik eriti siis, kui Android seade on langenud võõraste küüsi. Esiteks saab rakenduse paigaldada administrator õigustega, mis tagab võimaluse näiteks lukustada seadme parooliga või hoopis andmete kustutamise funktsiooni. Admin õigused kaitsevad rakendust ka eemaldamise eest – ilma paroolita seda teha ei saa. Tegu ei ole nn. lockscreen rakendusega, millest saaks kergelt mööda hiilida, vaid Android operatsioonisüsteemi enda ekraanilukuga. Teiseks on võimalik peita Cerberus paigaldatud programmide loendist. Rakendusele ligipääs ning seadete muutmine käib siis läbi telefonirakenduse – vali eelmääratletud number programmi kuvamiseks. Kirsiks tordil on võimalus paigaldada rakendust läbi Recovery keskkonna. Tänu sellele ei kao rakendus seadmest ka siis, kui tehase algseadmed taastada. Sellisel juhul tuleb teine operatsioonisüsteem seadmesse paigaldada, et rakendusest lahti saada. Läbi recovery paigaldamiseks pakutakse ka teist versiooni programmist, kus töötavate protsesside all ei kuvata rakenduse vaid suvalise süsteemiprotsessi nime.

cerberus_conf

Kolmandaks, rakenduse funktsionaalsus situatsioonides kus seade ei ole enam enda käes. Kasutajal on olemas suur hulk erinevaid võimalusi. Loomulikult kõige lihtsam valik on seadme asukoha tuvastamine ning jälgimine. GPS automaatne käivitus (kui keelatud) toimib ainult Android 2.3.3 või vanematel seadmetel. Kui seadmel on uuem operatsioonisüsteem, siis GPS aktiveerimiseks on vaja root kasutaja õigusi. Kui GPS keelatud eelnevalt ei ole, siis pole ka probleemi. Telefoni leidmiseks voodi alt või pargis varaste taskus on võimalus käivitada alarm. See toimib ka siis, kui seade hääletus režiimis.

Pikanäpumeeste jälgimiseks on olemas võimalus salvestada mikrofoni poolt kinni püütavat heli või siis sundida kaamerat pilti tegema. Cerberus lubab ennast seadistada pilti tegema ka siis, kui vale PIN kood on seadmesse sisestatud. Kui sellest väheseks peaks jääma, siis kaughalduse teel viimaste kõnede (sisenevad ning väljuvad) kätte saamine on igatpidi mugav lahend.

Seadme turvamise jaoks on sisse ehitatud veel funktsioone. Võimalus lukustada kogu Android seade parooliga või kustutada kõik mälus olevad andmed. Erinevate käskude saadetud/vastu võetud käsusõnumite peitmine sõnumirakendusest ning palju muud.

Kelle jaoks?

Mingi tagavaraplaan peaks olema igal kasutajal. Ma ei taha kõlada kui maailmalõpukuulutaja, kes üleliigset paanikat tekitab, aga iial ei või teada mis juhtuda võib. Oma tervet elu elektrooniliselt taskus kaasas kandes ei tunneks end just kõige mugavamalt, kui võõras sellele ligi pääseks (isiklikud dokumendid Dropbox’is, e-kirjad Gmailis, Facebook, Evernote märkmed jpm, lisaks kõik need salvestatud paroolid erinevatesse keskkondadesse). Ilmselgelt ka materjaalne kadu, kuna nutitelefon või tahvelarvuti ei ole veel nii odav või vana, et sellest mitte puudust tunda. Sellest lähtuvalt võiks öelda, et turvarakendus on vajalik igaühele. Kasvõi profülaktilises mõttes.

Kokkuvõte

Cerberus’e teeb heaks just võimalus turvata turvarakendust ennast. Kaitsta seda eemalduste eest, võimalus rakendust alles hoida ka peale tehase algseadmete taastamist jne. Lisaks veel fakt, et see ei võta süsteemilt ressursse kui pole vastavat käsku antud ning ka võimalus teha rakendust nähtamatuks. Lisaks sellele on üles ehitatud kvaliteetne rakendusplatvorm, mis võimaldab seadet leida, tagasi saada ning andmeid turvaliselt hoida võrdlemisi kergelt.

Arvestades ka potensiaalset kasu rakendusest, on ühekordne 2.99€ hind selle juures võrdlemisi väike. Seda just võrreldes 200 korda kallima seadme kaotsimineku (varguse) puhul.

Cerberus Google Play Store’s 2.99€

Cerberus kodulehekülg

(723)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga