Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung Gear 2 ja Gear 2 Neo tahavad tõsta nutikellade latti

samsung-galaxy-gear-2-and-galaxy-gear-2-neo

Sellest pole möödas aastatki, kui Samsungi soov ennetada Apple’i müütilist iWatch nutikella, sundis neid suure kisa ja käraga tutvustama oma nutikella Samsung Galaxy Gear (vaata meie käed-küljes videot siit). Paraku ei leidnud arukas ajanäitaja tarbijate laiades massides sooja vastuvõttu. Kuigi kadekopsud pidasid ebapopulaarsuse põhjuseks vähest funktsionaalsust ning esteedid nigelat väljanägemist, siis realistide arvates oli piiratud leviku põhjuseks lihtsalt liiga kõrge hind (mille eest oleks saanud täiesti korraliku keskklassi nutitelefoni). Ehks siis kõik kolm komponenti kokku.

Erinevalt virilatest eurooplastest aga ei heida visad korealased meelt ning tutvustasid nüüd maailma mobiilikongressi raames oma nutikellade uusversioone – Samsung Gear 2 ja Gear 2 Neo. Firma enda sõnul peaksid popid ajanäitajad pakkuma “kordumatut vabadust ja stiili”.

Uutel kelladel jookseb eelmise mudeli Androidi asemel hoopis Samsungi enda operatsioonisüsteem Tizen, millele kellatootja suuri lootuseid paneb. Kuuldavasti olevatki uus opsüsteem kella aku vastu üpris hell, mis võimaldab ka tihedama kasutuse korral vähemalt paari-kolme päevast kasutust ühe laadimisega. Kokkuhoidlikumal režiimil aga koguni peaaegu tervet nädalat. See on kõvasti parem kui esimese generatsiooni Geari 23 tundi. Kusjuures uue aku kogumaht on eelmise versiooni omast isegi väiksem.

Teiseks suurimaks muutuseks on vahetatavad kellarihmad. Kellaostjad võivad oma fantaasia vallandada, kasutades tervelt kolme erinevat värvi kellarihmasid – Charcoal(’süsi’ nagu Apple’i uute toodete värvilahenduses) must, Gold pruun ehk siis kuldpruun (Gear 2), Mocha hall (Gear 2 Neo) ning Wild Orange ehk metsik oranž. Kombinatsioonide valik on vaieldamatult kordades suurem kui mittevahetatavate kellarihmade puhul. Võrreldes Apple’iga, kellel pole üldse nutikella, lähevad kõik 12 stiilipunkti Samsungile. Paraku pole aga varem kellarihma küljes olnud kaamera paigutatud kõige arukamalt, mis sunnib pildistamisels kätt mitte just kõige loomulikkumasse asendise seadma. Niiet need, kes loodavad Gear 2 abil salaja spioonifotosid teha, peavad mingi märkamatuma variandi leidma.

Nii Samsung Gear 2 kui ka Samsung Gear 2 Neo on varustatud erinevate sensoritega, mis lubavad kõige erinevamaid kasutajakogemusi. Üks sensor võimaldab näiteks kontrollide kandja pulssi ja anda nii sportides soovitusi õige režiimi leidmiseks. Infrapunasensori abiga saab aga kasutada kella televiisori (soovitavalt Samsungi oma) kontrollpuldina. Bluetooth ühenduse abil aga saab vastu võtta või lõpetada sissetulevaid kõnesid, kontrollida meilide saabumist ja kuulata kõrvaklappidest muusikat. Muusika kuulamiseks muuseas ei pea isegi telefoni ligi hoidma, piisab ka nt jooksma minnes vaid kell käe peale jätte. Arvestades Samsungi tootearendus osakonna fantaasiat võib aga lisaks eelmainitud funktsioonidele oodata ka selliseid, mille peale nö tavainimese aju nii lihtsalt ei tulegi.

Kahe mudeli üheks peamiseks erinevuseks on see, et Gear 2 Neo’l puudub kaamera, mis muudab kella kergemaks ja kompaktsemaks.

Võtame siis lühidalt kokku, mida mõlemad uudismudelid siis kapoti all ja peal peidavad. Nii Samsung Gear 2 kui Gear 2 Neo on varustatud 1,63-tollise Super AMOLED ekraaniga (320×320), 1 Gb kahetuumalise protsessoriga, 2-megapikselise kaameraga (ainult Gear 2), sammulugeja ning eelmainitud sensoritega. Kelladel on 512 MB muutmälu ning 4 Gb põhimälu ning 300 mAh aku. Kellade mõõtudeks on 36,9×58,4×10,0mm (Gear 2) ja 37,9×58,8×10,0mm (Gear 2 Neo).

Kokkuvõtteks võib öelda, et Samsungi kellad on teinud tubli edasiarenduse nii funktsionaalsuselt kui ka kasvõi aku pidamiselt. Paraku pole Samsung esialgu avaldanud ühte kõige olulisemat fakti – hinda. Alles see paneb kõik eelmainitud tehnilised uuendused konteksti ning lubab uudistoodetele ennnustada edu või läbipõrumist.

 

Samsungi ametlik pressiteade: 

Samsung pakub Gear’i uue põlvkonnaga ületamatut vabadust ja stiili

Stiilsed nutikellad Gear 2 ja Gear 2 Neo pakuvad  paremat ühenduvust, mugavat kohandamise ning juhtimise võimalust 

Tallinn, Eesti – 23. veebruar 2014 – Samsung Electronics Co., Ltd. tutvustas täna Samsungi kellasid Gear 2 ja Gear 2 Neo, mis viivad kantava tehnoloogia oma mugavuselt, vabaduselt ja stiililt uuele tasemele. Samsung Gear 2 ja Gear 2 Neo pakuvad täiustatud ühenduvust ja terviklikku lähenemist igapäevaselt kantavale nutikellale.

 „Samsung jätkab kantavate seadmete turul uuenduste liidrina, luues tooteid, mida on tänu laiendatud funktsioonidele väga mugav oma igapäevasse ellu integreerida,” ütles Samsung Electronicsi IT- ja mobiilside allüksuse tegevjuht ja president J. K. Shin. „Samsung Gear 2 ja Gear 2 Neo puhul täiustasime kõike, mis klientidele nutikella Gear juures meeldib, et pakkuda enneolematut nutikat vabadust.”

Liikumisvabaduse järgmine põlvkond

Seadmetega Gear 2 ja Gear 2 Neo tugevdas Samsung veelgi oma juhtpositsiooni nutikate kantavate seadmete pakkujana. Mõlemad seadmed on ülikerged ja nende esmaklassiline viimistlus kajastab kaasaegseid arengusuundi.  

Kaamera on rihma asemel kinnitatud põhikorpuse külge, mis teeb Samsungi kellast Gear 2 elegantse ja nutika kaaslase. Kellarihma kaasaegsete ja maitsekate värvidega saavad tarbijad väljendada oma meeleolu või sobitada kella välimust oma riietusega. Seadme Gear 2 valikus on süsimust, kuldpruun ja leekivoranž rihm, seadme Gear 2 Neo valikus süsimust, pruunikashall ja leekivoranž rihm. Numbrilauda, fonti ja tausta saab kohandada vastavalt oma isiklikule maitsele.

Gear 2 ja Gear 2 Neo võimaldavad kasutajatel kõnesid ja sõnumeid vastu võtta või eirata; samuti pakuvad kasutajale võimalust seadistada kiirteavitusi vastavalt tegevustele ja harjumustele.

 Mõlemad seadmed täiendavad tarbijate igapäevaelu ja pakuvad kasutajatele oma elu juhtimiseks rohkem võimalusi. Näiteks saab kodus kaugjuhtida elektroonilisi tooteid nagu teler ja digiboks, kasutades rakendust WatchOn Remote, mis töötab IR LED anduri kaudu.  Bluetoothi peakomplektiga muusikamängija lisamine tähendab, et inimesed võivad oma nutitelefoni koju jätta ja siiski teel olles oma lemmikmuusikat kuulata.

Mõlemad seadmed pakuvad reaalajas isiklikke treeningprogramme, mis võimaldab kasutajatel välja töötada kohandatava treeningkava, jälgida oma pulssi ja täiustada üldist heaolu.

Viimaks võimaldavad seadmed Samsung Gear 2 ja Gear 2 Neo kasutajatel ühenduda mitme Samsungi seadmega ja juurde pääseda rakenduste täiustatud kasutuskeskkonnale. Need on esimesed kantavad seadmed, millel on operatsioonisüsteemil Tizen põhinev kantav platvorm. Samsung Gear 2 ja Gear 2 Neo ühilduvad juba turule toomisel enam kui kümnete Samsung Galaxy nutitelefonidega.

Samsung Gear 2 ja Gear 2 Neo tulevad Baltikumis turule alates aprillist. Gear 2 jaemüügi hinnaks on ca 300 eurot ning Gear 2 Neo hind on 200 euro kandis. Täpsemad andmed ja tootefotod leiate aadressilt www.samsungmobilepress.com või m.samsungmobilepress.com.

Samsung Gear 2 tehnilised andmed:

Ekraan

1,63-tolline Super AMOLED (320 × 320)

Protsessor

1,0 GHz kahetuumaline protsessor

Operatsioonisüsteem

Operatsioonisüsteemil Tizen põhinev kantav platvorm

Kaamera

Gear 2: 2,0-megapiksline automaatfookus (1920 × 1080, 1080 × 1080, 1280 × 960)

Gear 2 Neo: pole saadaval

Video

Koodek: H.264, H.263

Vormingud: 3GP, MP4

HD (720p, 30 kaadrit sekundis) taasesitus ja salvestamine

Audio

Koodek: MP3/AAC/AMR/Vorbis

Vormingud: MP3, M4A, AAC, OGG

Kaamera

funktsioonid

Automaatfookusega kaamera, heli ja võte, asukohasildid, allkiri

Lisa-

funktsioonid

Fitness funktsioonid:

1.     Pulsiandur
2.     Sammulugeja
3.     Harjutused
Eraldi tegemise režiimid: jooksmine, kõndimine
Koostegemise režiimid: jalgrattasõit, matkamine
4.     Uni ja stress (allalaaditav)

Bluetooth®-i, peakomplekti ja kõlariga muusikamängija

WatchON Remote: kaugjuhtimispult IR LED anduri kaudu

Peamised funktsioonid:

–   Bluetooth-helistamine, kaamera, teavitus (SMS, e-post, rakendused),

 meedia juhtimine, ajakava, nutirelee, S Voice hääljuhtimine, stopper, taimer, ilm

Rohkem funktsioone (allalaaditavad):

–   kalkulaator, ChatON sideteenus, taskulamp, kiirseaded, häälmärkmed

Vahetatav rihm

Värvid:

–   Gear 2: süsimust, kuldpruun ja leekivoranž
–   Gear 2 Neo: süsimust, pruunikashall ja leekivoranž

IP67 tolmu- ja veekindluse sertifikaat, mürasummutus

Olemasolevad rakendused

Banjo, BMW, CNN, Conde Nast, Expedia, eBay, Evernote, Feedly, GARMIN, Glympse,

GM (Onstar 4GLTE), iControl, Line, Path, Paypal, RUNTASTIC, Volkswagen, Weather Channel, Under Armour (Map my fitness)

Samsungi teenused

Samsung Apps

Ühenduvus

Bluetooth® v4,0 LE, IR LED

Andur

Kiirendusmõõtur, güroskoop, pulsiandur

Mälu

Muutmälu: 512 MB

Salvestusruum: 4 GB sisemälu

Mõõtmed

Gear 2: 36,9 × 58,4 × 10,0 mm, 68 g

Gear 2 Neo: 37,9 × 58,8 × 10,0 mm, 55 g

Aku

Standardne liitium-ioonaku 300 mAh

Tavakasutus 2~3 päeva, vähene kasutus – kuni 6 päeva

 

(2311)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga