Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 75. Evernote

Evernote_avang

Teadmatus on õnnistus võiks olla tänapäeva infoühiskonna moto. Sest mida rohkem me erinevat informatsiooni kätte saame, seda rohkem meil aega kulub selle lahtimõtestamise ning organiseerimise peale – enda peas või erinevatel andmekandjatel. Kümme aastat tagasi, mil internet oli vähem levinud, piisas kodu- või tööarvutis ühest lihtsast tekstifailist märkmete jaoks (kui sedagi). Kakskümmend aastat tagasi, kui infot veel vähem liikus, piisas ainult ühest märkmikust kahe aasta peale. Tänasel päeval tuleb jooksvat informatsiooni niivõrd palju peale ning kui töö ja hobid tähendavad sellega mingilgi määral kursis olemist. Lisades igapäevased toimetused sinna juurde, tekib vajadus ka korraliku märkmete tegemise vahendi järele.  Siinkohal ei hakka kohe kindlalt väitlema teemal: paber ja pliiats toimivad siiani väga hästi. Kuna nutitelefon taskus või tahvelarvuti koguaeg kotis, siis võib piirata vabalt kaasas kantavat varandust ning ühildada erinevad võimalused ühele platvormile. Pikema tutvustuseta – vaatame väidetavalt kõike paindlikumat märkmete tegemise rakendusplatvormi – Evernote.

Võimalused

Esiteks ei ole Evernote kindla platvormi põhine. Sellel on toetatud enamus modernseid mobiilsetele seeadmete loodud operatsioonisüsteemid, lisaks ka OS X ning Windows või otse läbi veebilehitseja kasutamise võimalus. Tänu sellele saab ühte sama platvormi kasutada tööarvutis, koduarvutis, telefonis ning ka sõbra arvutis läbi veebilehitseja. Teiseks, kogu info sünkroniseeritakse erinevate seadmete vahel automaatselt, andes võimaluse tegeleda sellega, mis on oluline.

evernote_home

Tulles nüüd Android rakenduse juurde. Evernote töötab moodulitena ning sama loogika on ka Android süsteemile suunatud teenusega. On olemas baasrakendus Evernote ning selle laiendused, nagu näiteks Evernote Food gurmaanidele, Skitch kiirete lisamärkmete tegemiseks piltidele või dokumentidele. Evernote Hello juhtudeks, kui kohtud päevas paljude erinevate uute inimestega ning soovid hiljem näo ja nime kokku viia. Nagu Android rakendusele, on ka teistele platvormidele suunatud süsteemidel laiendused nii arendaja enda poolt kui ka teistelt programmeerijatelt. Osad lisad integreeritakse otse põhirakendusse, osad on eraldiseisvad programmid.

Evernote Androidile on lihtsa ning kergelt õpitava kasutajaliidesega. Programmi avades kuvatakse kõik esmatähtis – võimalus luua uue märkme, salvestada pilt või dikteerida info helifaili, lisada manus märkmetele. Samamoodi toetab Evernote teksti digitaliseerimist – natuke aeglane (pilves toimiv) teenus, kuid teinekord väga kasulik.

evernote_help

Koostöö teiste programmidega muudab mõnikord elu ääretult lihtsaks. Näiteks integratsioon Google kalendrirakendusega. Uue märkme tegemisel kontrollitakse kalendrisisendit käesoleval ajahetkel ning viimase eksisteerimisel talletatakse vastav info ka märkme juurde. Sellisel juhul näiteks koosoleku(te) märkmeid vaadates on lihtne tuvastada, mis märge mille kohta tehtud.

Evernote lubab kasutajal kergelt organiseerida märkeid, lisada neile sildikesi jmt. Selle tagajärjel saab filtreerida ning otsida kiirelt vajaliku informatsiooni üles. Samas jagamise funktsioon – jagada teise Evernote kasutajaga märkmevihikut või kogu info meili saata.

evernote_note

Loomulikult on platvormil müriaad muid laiendusi – Web Clipper veebilehitseja jaoks annab võimaluse kiirelt salvestada lahtiolev leht märkmena. Miks ka mitte otse salvestada veebiaadress märkmeks ja palju muud taolist. Osa neist mõeldud veebliehitseja laiendina töötamaks, osad eraldi programmid Windows või OS X operatsioonisüsteemile.

Kelle jaoks?

Evernote kohta võib leida erinevaid, võrdlemisi vastakaid arvamusi. Mõned ütlevad, et see on liigkeeruline ning suurte võimalustega, eelistavad kasutada pigem Google Keep või siis Android seadmega kaasa tulnud märkmeprogrammi. Teised, kel päeva jooksul vaja suurte infomahtudega tööd teha ning hiljem teatud asju tagantjärgi ka üles leida, leiavad Evernote  võrdlemisi asendamatu programmina olevat. Seda enam, kui tööpäeva lõpuks on raskusi enda nime meelde tuletamisega kuna informatsiooni kogus liigselt suur on, siis Evernote on jooksvalt kõik vajaliku talletanud Sinu käsu peale. Lisaks sellele on märked organiseeritud ning lihtsalt leitavad, mitte laiali erinevate rakenduste vahel.

Kokkuvõte

Iga rakenduse ning platvormi kasumlikkus tuleb just siis hästi välja, kui see sinu jaoks sobib. Ei ole Evernote selles osas ka erand. Paljude jaoks on liiga palju lisavõimalusi ning funktsioone paari märkme talletamiseks. Samas, kui märkeid on palju, siis see platvorm pakub head ning kiiret töövoolu ning erinevate rakenduste vahelist integratsiooni. Seda ka Android seadmes. Teisisõnu, tarkvaraarendajad on võtnud arvesse kasutajate vajadusi ning loonud selle baasil teenuse, mitte ei leiutanud ise uuesti jalgratast enda visioonide järgi.

Evernote Google Play Store’s

Evernote laiendused Google Play Store’s

Evernote koduleht

(629)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga