Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 62. Pimp my Rom

pimp_my_rom_avang

Kui kaks erinevat tootjat teevad ühesugust asja, siis alati tekivad grupid, kes ühe või teise kasuks sõna võtavad. Lõppematu sõda teemal: kumb on parem, kas Nikon või Canon. Kumb on parem, kas Android või iOS. Neid teemasid me täna kohe kindlalt arutama ei hakka, aga mida ma tahtsin sellega pigem öelda on see: põhjus, miks paljud Androidi valivad muude mobiilsete operatsioonisüsteemide ees, on paindlikkus. Paindlikkus kohandada seade vastavalt oma vajadustele, olgu see siis visuaalne või väga tehniline ning kapoti all peidus. Ning tänane rakendus, Pimp my Rom, langebki sinna viimasesse kategooriasse. NB: rakenduse toimimiseks peab see tarkvarajupp saama süsteemilt  root kasutaja õigused.

Funktsionaalsus

Selle rakenduse puhul ei ole küsimus niivõrd programmi enda funktsionaalsuses, vaid selles, mida see suudab teha operatsioonsüsteemiga. Miks meil seda vaja on üleüldse, võib tekkida küsimus. Tegelikult on vastus väga lihtne (ning see põhjendus rakendub ka küsimusele: miks ma peaksin muud operatsioonsüsteemi kasutama, kui tootja oma?): ikka selleks, et seadme jõudlust tõsta, aku vastupidavust tõsta ning palju muud. Ehk teisisõnu, kasutamismugavus oleks parem. Sest igal operatsioonisüsteemil on omad kiiksud. Mõnedele ei meeldi üks asi, teisele teine, olgugi et füüsiliselt on seade mugav.

pimp_my_rom_algus

Programm on hetkel veel alpha staadiumis, kuna funktsioone lisatakse pidevalt juurde. Samas ei takista see siiski rakenduse kasutamist. Võimalusi, kuidas oma nutitelefoni või tahvelarvutit seadistada, on siiski hulgim. Tungivalt on soovituslik eelnev seadme tarkvarast tagavarakoopia tegemine. Sest kui sa peaksid muutma midagi ekstreemselt ning operatsioonisüsteem muutub selle tagajärjel ebastabiilseks, saab tagantjärgi tagavarakoopiast taastada esialgne seis.

pimp_my_rom_apps

Mida me siis lõpuks teha saame? Nimekiri on päris pikk, aga põhipunktid on need: kiirem veebilehitsemine, parem aku vastupidavus, parem multitasking, kõrgem JPEG failide kvaliteet, parem videosalvestus kaameraga, kiirem kerimine ekraanil, kiirem GPS’i asukoha määramine ning palju muud. Kasumlikkus sõltub suuresti sellest, milline on olemasolev operatsioonisüsteem ning kui hästi see hetkel töötab.

Kelle jaoks?

Esiteks, see rakendus on kasutajale, kel seadme operatsioonisüsteemiks vähemalt Android 2.3 Gingerbread (kuigi suurim kasumlikkus on Android 4.0 ning uuematel seadmetel). Teiseks, kui sul seade root’itud. Kasutajale, kel meeldib Android seadmega eksperimenteerida natuke ning seda seadet kohandada vastavalt vajadusele, kuid ei taha enda näppe õliseks teha ning füüsiliselt kapoti alla ronida.

pimp_my_rom_tweaks

Kokkuvõte

See rakendus on mugav kõik ühes tööriistakast enda Android seadme käepärasemaks muutmiseks. Nüüd ei pea tundma põhjalikult Androidi hingeelu ning süsteemifaile ise muutma. Või siis teise äärmusena – paigaldama uue operatsioonisüsteemi, kuna olemasolev ei paku seda, mida Sina vajad. Piisab lihtsalt programmi käivitamisest ning vajalike funktsioonide aktiveerimisest seadme ekraanil ning voilà, Android robot jooksebki paremini.

Pimp my Rom Google Play Store’s

Pimp my Rom info XDA foorumis

 

(426)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga