Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 51. TunnelBear

Minuga juhtub vähemalt korra kuus, et loen huvitavat artiklit uue programmi või teenuse kohta. Olgu see näiteks pilvepõhine muusikakuulamise platvorm, abinõu soodsalt e-raamatute soetamiseks, saadete üle interneti vaatamiseks või midagi muud. Klikkan artiklis olevale viitele ning avastan, et see pole saadaval ei Eestis ega ka ülejäänud mandri-Euroopas. Suurbritanniasse ega kaugele Ameerikamaale aga paari rakenduse pärast ju kolima ei hakkaka… Polegi vaja. Alati saab kasutada alternatiivi ning luua VPN tunnel sobivasse regiooni ning nautida teenuseid, mida seal pakutakse. Siin tuleb meil appi TunnelBear.

Funktsionaalsus

TunnelBear on VPN (virtual private network) teenus, mis ühendab kasutaja kas Ühendriikide või Ühendkuningriikide serveriga. Selle tulemusena on kasutaja asukohaks piirkond, kus server asub. Loomulikult ei piirdu see teenus ainult Android kliendiga. See on saadaval ka Windows, OS X ning iOS’i jaoks. Seega üks teenus sinu erinevate seadmete jaoks.

Esiteks märgin ära, et vahet pole millisel platvormil seda teenust kasutada, sama tulemi saab ikka kätte. Mida me sellega siis saavutame? Me saame mööda asukohapõhistest piirangutest teatud teenuste jaoks. Olgu see siis Google Play Music jänkide juures või BBC programmid Suurbritannias. Enam sa ei pea ootama, kunis keegi laeb viimase osa Doctor Who’d YouTube keskkonda, et siis seda väga halva kvaliteediga vaadata. Või siis hoopis vaadata reaalajas viimast X-Factor UK’d ITV’s. Lisaks avaneb selle variandiga hulgim internetipõhiseid teenuseid Ühendriikides. Siinkirjutaja lemmikuks on näiteks Hulu kaudu telesaadete vaatamine ning Pandora internetiraadio kuulamine. Niisama seda Euroopas kasutada ei saa, kuna neil puuduvad siinses piirkonnas esitamisõigused (kuigi me oleme ju nõus maksma, et teenust kasutada).

Teine ning väga hea asi, mida me saavutame, on otseselt seotud Androidiga. Nimelt Google Play Store’st saab soetada programme, muusikat, e-raamatuid, laenutada või soetada filme. Sellisel juhul tuleb küll kasutada lisaprogrammi, Android Market Enabler, et teenuspakkuja ära muuta. Kahjuks töötab see ainult root’itud seadmetel. Aga kui need tingimused on täidetud, siis saab 2 dollari eest laenutada  HD formaadis ning hea kvaliteediga mõnda head Hollywoodi kassahitti – mida hing enam ihaldab.

VPN ühenduste puhul räägitakse tihti ka andmeside kiirusest ning pakettide pöördusajast. TunnelBear puhul on keskmiseks kiiruseks 1,25 megabitti sekundis mis on enam kui küllaga, et voogedastusega muusikat kuulata või filmi vaadata. Vaikimisi kasutatakse ka 128 bitist krüpteerimist, tehes internetikasutuse turvaliseks ka avalikes internetipunktides. Lisaks veel loomulikult, varjatakse sinu reaalne asukoht ära.

Mis teenus ise maksab? 500MB kuus on tasuta. Samas piiramatu ühendus maksab 4,99 USD kuus/49,99USD aastas. Tasuta variandist piisab, et paar tundi Pandora internetiraadiot kuus kuulata või alla laadida müriaad programme Google Play Store’s.

Kokkuvõte

TunnelBear’i Androidi rakendus on üks lihtsamaid VPN lahendusi, mida ma seni kohanud olen. Piisab ainult programmi käivitamisest ning nupule vajutamisest ning sinu telefon on teisel pool suurt lompi. Kasutaja ei pea end vaevama serverite seadistamisega ning pakettide suunamisega. Kui puudub tunneli vajadus, siis saab teenuse kiirelt välja lülitada. Lisaks näeb programmis ära ka, kuipalju on andmeid edastatud. Seda eeldusel, et kasutatakse tasuta teenust, mitte “piiramatut suurt karu”.

Kui sinul, Photopoindi Ajaveebi lugejal, on soovitada mõnda teenust, mida sina kasutaksid/kasutad sellise võimaluse olemasolul, siis jaga seda ka teistega siinsamas kommentaariumis.

TunnelBear Google Play Store’s

TunnelBear koduleht

(633)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga