Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 85. GMD GestureControl ★ root

GMD_avangMultitouch on nii IN 21. sajandi teisel kümnendil. Multitouch puuteekraanid, sülearvutite puutepaneelid (pikaajalise PC kasutajana ma täitsa nautlen MacBook’i puutepaneelil sõrmedega võimlemist), tahvelarvuti juhtimine (oh neid õndsaid iPad’i mitmesõrme käsklusi). Oh kurja, see on ju Nädala Rakendus Androidile nurk, miks ma küll räägin iSeadmete mugavustest. Oot nüüd üks hetk… jah ikka selle pärast, et Androidil vaikimisi ei ole selliseid mugavaid lahendeid. Me tegelikult ei tohiks sellest end kõigutada lasta, kuna Android on siiski “avatud” platvorm ning see pisike probleem täitsa lahendatav. Seetõttu võtame ette ühe mugava rakenduse nimega GMD GestureControl.

GMD_tablet

Sõrmeharjutuste ABC (mis võimalused on rakendusel)

Enne kui sõrmeharjutuste juurde läheme, pöörame tähelepanu sellele, et rakendus nõuab ROOT kasutaja õigusi Android süsteemis askeldades. Seda just sellepärast, et taustal töötades saaks rakendus üles lugeda sõrmeharjutused ning sinu osavusest sõltudes ise end liigutada – kas siis liituda trenniga või mitte.

GMD Gesture Control tuleb kahes variandis: tasuta Lite versioon ning tasuline täisversioon. Alustame tasuta versiooni võimalustest. Rakendusega tuleb kaasa kaks komplekti sõrmeviibutuse käske – ühed neist suunatud tahvelarvutile, teised mobiiltelefonile. Erinevus nendel on see, et tahvelarvuti variandis saad treenida rohkem sõrmi korraga (sest viit sõrmeotsa korraga libistada üle väikese telefoniekraani on suhteliselt keeruline). Kasutaja saab ise valida, millised funktsioonid on rakenduses aktiveeritud.

GMD_phone

Lisaks on rakendusel juurde ehitatud rakenduste kiirkäivituse võimalus. Sisuliselt laetakse käsu peale eraldi dokk üles, kuhu saad paigutada enda enimkasutatud programmid, mida sa võid tahta kiirelt avada. Jah, ma saan aru, et töölauale saab otsetee panna, kuid selle idee on hoopis avada uus rakendus eelmisest väljumata või hiljutiste rakenduste loetelu laadimata.

Nagu aru saite, toetab see rakendus kuni viie erineva sõrme samaaegseid liigutusi ning erinevaid funktsioone, mida see toetab, on hulgim. Näiteks saab asutaja määrata iga sisendi puhul, millises ekraani osas ning mis suunas või mis kujuga liigutus tuleb teha, et valitud käsk süsteemile edastada. Jah, tasulise rakenduse puhul küll tuleb välja käia 4,12€, kuid see ei ole nii hea funktsiooni eest üldsegi palju. Lisaks kaasneb tasulise versiooniga võimalus peita teated teadeteribalt – teistel tekib tunne, et tegu lausa süsteemi osaga.

GMD_custom

Ei tasu arvata, et need liigutused ekraanil mõne teise rakenduse sisenditega konflikti lähevad. GMD Gesture Control kapoti all saab määrata nn. blacklist rakendused, kus antud programm ei reageeri sisendite peale. Näiteks kahe sõrmega pööramine on pandud rakendust sulgema ning siis üritad Google Maps kaardiprogrammis kaarti pöörata. Imelik oleks, kui selle peale läheks programm kinni ning midagi sa teha ei saaks.

Milleks sõrmedele trenni vaja teha?

Tegelikult taandub asi suuresti multi-tasking’ule. Antud laiendiga saab väga kiirelt liikuda ühest rakendusest teise , avada rakenduse kiirkäivitus, sulgeda programme ning palju muud. See on nagu arvutil tuttavad klaviatuuri otseteed steroididel ning sõrmede all. Enam ei pea minema töölauale uue rakenduse käivitamiseks ning rakenduse sulgemise puhul ei pea panustama irratsionaalse back nupu käitumisele või otsima menüüst üles “sulge rakendus” käsk. Samas rakenduses olles tõmba sõrmed üle ekraani ning kinni see on.

GMD_custom2

Nagu ma mainisin, taandub see ikkagi sellele, mida keegi nutiseadmega teeb. Üha enam on meie seas inimesi, kel nutitelefon või tahvelarvuti asendab mingi osa päevas tööarvutit või kodust meelelahutusarvutit. Kiirelt rakenduste vahel liikumiseks ning mitmega samal ajal töötades on mugavad just sellised võimalused, kuna see säästab aega. Neid, kes ainult helistavad ning SMS’e saadavad, heal juhul ka muusikat kuulavad või meile saadavad, jätab antud rakendus vast suhteliselt külmaks.

Peale sõrmetrenni

Antud rakendus teeb nutitelefoni või tahvelarvuti kasutamise tükkmaad mugavamaks. Suurimaks miinuseks jääb loomulikult see, et täisfunktsionaalsus kergendab natuke rahakotti ning nõuab root kasutaja õiguseid. Mis toob jälle selleni, et Android operatsioonisüsteemil võiks – vabandust, peaks – antud funktsioon sisse ehitatud olla. Täpselt samamoodi, nagu iOS seda toetab (loota võib, et kunagi see ka tuleb).

Kui sul Android seadmel root õigused olemas ning tahad rakendust ära proovida, anna minna. Lite versioon on siiski tasuta – saad teada, kas see ka sinu elu mugavamaks teeb.

GMD GestureControl Lite ★ root Google Play Store’s

GMD GestureControl ★ root Google Play Store’s 4,12€

(497)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga