Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Fujifilmi uus APS-C sensoriga hübriidkaamera X-T200

Fujifilm X-T200

Fujifilmile omases mustas ja tugevas karbis peidab ennast X-seeria uhiuus poolkaader: Fujifilm X-T200 hübriidkaamera. Tootja kõige uuem algtaseme kaamera, mille juures võib juba esmasel vaatlusel võrreldes eelkäija Fujifilm X-T100-ga näha mitmeid meeldivaid arenguid. Olgu juba etteruttavalt ära mainitud, et hüppelist edasiminekut näeme ka kaamera sisse vaadates. Ning seda kõike olenemata asjaolust, et Fujifilm X-T100 turule tulekust pole möödunud veel isegi kahte aastat.  

See tõeliselt stiilne karp peaks peitma endas šampanja tooni kaamerakere koos 15-45mm komplektobjektiiviga. Vaatame lähemalt, milline see täpselt välja näeb ja mida muud põnevat Fujifilmi poolt veel karpi pistetud on. 



 



 

Karbist leiab: Fujifilm X-T200 kaamerakere, kerge ja kompaktse 15-45mm komplektobjektiivi, nahast kaamerarihma, USB-C adapteri kõrvaklappide ühendamiseks, infolehed, aku ja USB-C/USB-A kaabli kaamera laadimiseks.

Fujinon XC 15-45mm f/3.5-5.6 objektiivi puhul on tegu normaalsuumobjektiiviga, mille suumivahemik katab ära lainurgast lühikese telefotoni. Üsna universaalne objektiiv, mis sobib hästi nii maastike kui ka portreede pildistamiseks.

Kaamerakere nahkne pind tundub käe all kvaliteetne ning tänu sellele ei hakka aparaat käes ka libisema. Küll aga pole X-T200 veekindel, sellega peab väljas liigeldes kindlasti arvestama.

Uus Fujifilm X-T200 omab sama 24MP APS-C sensorit nagu tema eelkäija, kuid kasutab alumiiniumühenduste asemel vasest ühendusi, mille tulemusel on andmeedastus 3,5 korda kiirem kui varem (võimaldades ka suuremat ISO-ulatust). Sellest hoolimata on Fujifilm X-T200 hübriidkaamera kokkuvõttes kergem kui X-T100, kaaludes muljetavaldavalt üksnes 370 grammi. Kaamerat on eelkäijast kohe kindlasti ka parem käsitseda, sest sellele on lisatud profikaameratele omane kumer käepide. 

Ülitähtis omadus uue kaamera juures on kindlasti selle elektrooniline pildiotsija (samas hinnaklassis X-A7 juures see puudub), mis võimaldab ka päiksepaistelisematel päevadel oluliselt lihtsamini pildistada. Samuti teeb pildiotsijaga pildistades kaamera “näole toetamine” võtte stabiilsemaks.

Kaamera 16:9 kuvasuhtega täielikult pööratav puutetundlik LCD-erkaan (ideaalne tööriist vlogimiseks) on kasvanud 3,5-tolliseks ning sellel on kasutajasõbralikum  menüü, mis on napsatud X-A7 kaamera juurest. Muuhulgas on puutetundlikud nupud ekraanil paigutatud sedavõrd äärde, et need ei varja läbi LCD-ekraani pildistades kadreeringut. 

Kaamera alt leiab aku pesa. X-T200 kasutab täpselt sama akut, mida kõik teised X-seeria kaamerad.  Aku lubab CIPA testide kohaselt teha ühe laadimiskorra kohta 270 kaadrit. 

Fujifilm X-T200

X-T200 kaamera juures saab tunda ka oluliselt võimekamat näotuvastusega autofookust. Seda võimaldavad näiteks uued silmatuvastus-algorütmid, rohkem faasituvastusega piksleid, suurem PDAF-katvus ja rohkem valikulisi autofookuspunkte kui eelkäijal.

Fujifilm on autofookuse efektiivsuse osas viimastel aastatel kõvasti edasi jõudnud ning esimesed kaameratestid näitavad, et ka X-T200 autofookus teeb oma tööd hästi. Eriti kui soovid pildistada lihtsamaid stseene, näiteks oma pere igapäevaseid tegemisi. Kui tahad aga pildistada ka ekstreemsemaid olukordi, näiteks spordisündmusi, siis võib X-T200 autofookuse võimekusest Sulle väheks jääda. Sel juhul võiksid vaadata näiteks pisut kallima X-T30 suunas. Kaamera sarivõtte kiirus on aga samuti üksjagu kasvanud, võimaldades nüüd pildistada kuni 8 kaadrit sekundis (varem 6 fps). 

Uuel kaameral on olemas ka digitaalse gimbali funktsioon. Kaamera korpusesse paigaldatud güroskoopiline andur aitab sellel kindlaks teha, kuidas arvestada kaamera värinaga ja rakendada selle digitaalse pildi stabiliseerimise algoritmi, mis võimaldab sujuvamat videot. See funktsioon töötab eelkõige hästi suure kaadrisagedusega filmides. Kaameral puudub aga keresisene stabisliseerimissüsteem, mis on selle hinna juures muidugi täiesti loogiline.



 

Meeldivaid üllatusi on videomeistrite jaoks peale pööratava LCD-ekraani kaameras peidus veelgi. X-T200 võimaldab filmida 4K (30 fps)/HDR videot (ilma kärpetegurita). Samuti on valikus ka aegluup 1080/120p ning videosätted on lisatud režiimikettale. Kaamera omab paremal küljel ka microHDMI (Type D) ühendust ja USB-C pesa. USB-C kaabli abil saab kaamerat laadida. Küll aga saab USB-C auku kinnitada ka komplektis kaasasoleva adapteri, et kasutada heli monitoorimiseks kõrvaklappe. Vasakult küljelt leiab standardse 3,5mm mikrofonisisendi, mis annab võimaluse kinnitada kaamera külge välise mikri.

Fujifilmi X-seeria hübriide eristavad kahtlemata teistest ka legendaarsed filmisimulatsioonid. Tootjal on üle 85 aasta pikkune kogemus fotofilmide väljaarendamisel ning tootmisel. See oskusteave on rakendatud ka modernsete digikaamerate juures, võimaldades kaameras kasutada filmisimulatsiooni. Seeläbi saad pilti teha täpselt nii, nagu kaameras oleks näiteks Provia (standard), Velvia (suurem värviküllasus), Astia (pehme) või mõni muu filmirull.

 

Kokkuvõtteks

X-T200 hübriidkaamera sobib kahtlemata sellise inimese käte vahele, kes tahab oma nutitelefoni juurest millegi võimekama peale edasi liikuda. Inimesele, kes on otsustanud just äsja oma fotograafia teekonda alustada. Võrreldes umbes samas hinnaklassis oleva X-A7-ga räägib X-T200 kasuks elektrooniline pildiotsija ja kere ergonoomilisus. Muidugi mõista on see ka ülimalt esteetiline kaamera, mis kõnetab kindlasti kõiki, kelle jaoks ka kaamera välimus olulisel kohal on.

Fujifilm X-T200

Kahtlemata on kaamera suurepärane valik ka alla 1000 eurost kaamerat otsivale videomeistrile, sest just video valdkonnas on X-T200 võrreldes eelkäijaga tõelise teivashüppe teinud. Videoloome kasuks räägib näiteks hea pildikvaliteet, võimekas autofookus, filmi simulatsioonid ja täielikult pööratav LCD-ekraan. Ühtlasi on see üks ainsaid kaameraid oma hinnaklassis, mis annab võimaluse ka kõrvaklappidega heli monitoorida.  

 

Osta Fujifilm X-T200 hübriidkaamera Photopointi veebipoest »

(711)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Fujifilm X-T200 + 15-45mm Kit, kuldne
  • 24,2-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • 3,5-tolline kallutatav ja pööratav puutetundlik LCD ekraan
  • Kiire reageerimisega OLED pildiotsija
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Integreeritud WiFi ja Bluetooth – juhi kaamerat nutiseadmest
Fujifilm X-T200 + 15-45mm Kit, tumehall
  • 24,2-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • 3,5-tolline kallutatav ja pööratav puutetundlik LCD ekraan
  • Kiire reageerimisega OLED pildiotsija
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Integreeritud WiFi ja Bluetooth – juhi kaamerat nutiseadmest
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga