Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektiiv Sony täiskaader hübriidkaameratele

tamron 70-180mm

Kõige uuem liige spetsiaalselt Sony täiskaader hübriidkaameratele disainitud ja ehitatud Tamroni objektiivide seas on Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD. Kuna tegemist saab olema ühe oluliseima Tamroni objektiiviga Sony hübriidkaameratele, siis saadeti otse Tamroni peakontorist ka meile see sama objektiiv vaatamiseks, katsumiseks ja oma lugejatele näitamiseks.

Esimese asjana mis karpi kätte võttes mõttesse tuleb on see, et kuidas siia sisse peaks mahtuma üks f/2.8 avaga telesuum objektiiv. Väike valge karp on kerge ja Tamroni uutele objektiividele iseloomulikult minimalistliku disainiga. Minimalism peegeldub ka karbi seest, mille seest palju ei leia. Karbis on lisaks objektiivile kaasas päikesevarjuk, kasutusjuhend ning garantiitalong. Kahjuks puudub karbist spetsiaalselt sellele objektiivile mõeldud kott või vutlar.



Tehniliselt poolelt suuri erinevusi teiste sarnaste objektiividega pole. Objektiivi optiline ehitus koosneb 19-st läätseelemendist 14-s grupis, sealhulgas kahest asfäärilisest, ühest väga madala dispersiooniga (XLD) elemendist ja viiest madala dispersiooniga (LD) elemendist. Nagu Sony täiskaader hübriidkaamerad on ka uus objektiiv ilmastikukindel ning eesmisele läätseelemendile on lisatud fluor-kate, mis tõrjub sellelt vett ja õli. 

tamron 70-180mm

Olulisemad andmed objektiivi kohta:

  • Kompaktne ja mugav kasutada, pikkus 149 mm ning kaal 815 g.
  • Sama 67 mm filtrikeere mis teistel Sony täiskaadritele mõeldud Tamroni objektiividel.
  • Tipptasemel optiline sooritus ja lähim teravustamiskaugus kõigest 85 cm.
  • Ülimalt vaikne ning kiire VXD teravustamismootor.
  • Ühildub kõigi Sony autofookuse režiimidega, nagu Fast Hybrid AF ja Eye AF

Nagu eelpool juba mainitud sai, siis tegemist on tõesti ülimalt kompaktse ja kerge objektiiviga. Allolevalt pildilt saab võrrelda objektiivi teiste sarnaste 70-200 mm telesuumobjektiividega. Siinkohal tuleks ka kindlasti ära märkida, et uus Tamron 70-180mm f/2.8 on ainuke millel pole sisseehitatud stabilisaatorit. Teades kui hea on Sony hübriidkaamerate keresisene stabilisaator, siis suurt puudust stabilisaatorist objektiivi sees ei tunne.

tamron 70-180mm

Oma minimalistliku ja puhta disainiga sobib uus objektiiv ideaalselt Sony täiskaader hübriidkaamerate ette. Objektiivilt leiab kaks rõngast. Suumirõngas on kummeeritud, teravustamisrõngas aga plastikust – nagu Tamroni uuema aja soodsamate objektiivide puhul tavaks. Lisaks leiab objektiivilt ka suumi lukustuse nupu, mis sellistel objektiividel juba tavaline on.

tamron 70-180mm

tamron 70-180mm

Sarnaselt teistele uutele Tamroni objektiividele, mis Sony hübriidkaameratele mõeldud, ei leia ka sellelt autofookuse välja lülitamise nuppu. Seda sellepärast, et fokuseerimine toimub läbi protsessori, mitte otse klaaselemente liigutades. Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektiivil on spetsiaalselt sellele mudelile disainitud VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) teravustamismootor, mis suudab kiirelt ning vaikselt liigutada suuremaid elemente kui varasemates objektiivides.

Objektiivi bajonett on loomulikult vastupidavast metallist. Bajoneti ümbert leiab ka kummist tihendi, mis piirab tolmu ja niiskuse jõudmise kaamera sensorini.

tamron 70-180mm

Müügile jõuab uus objektiiv eeldatavalt mai keskel. Kuid kuna Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektiiv saab olema üle maailma väga tahetud kaup ja tänu sellele ka saadaval piiratud kogustes, siis suurematel huvilistel on võimalik objektiiv ka eeltellida Photopointi veebikaubamajast. Kindlasti leiab tulevikus meie ajaveebist objektiivi kohta ka detailsemaid ülevaateid ja erinevate fotograafide arvamusi.

Eeltelli Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektiiv Photopointi veebikaubamajast ››

tamron 70-180mm

(596)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD objektiiv Sonyle Kampaania
  • 70–180 mm telesuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ja vaikne VXD teravustamismootor
  • Tolmu- ja niiskuskindel disain
  • Sony α pool- ja täiskaader hübriidkaameratele
999€1499€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga