Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Lensbaby uus optika: kalasilm ning pehme fookus

Postitas: Lauri

Eelmise nädala lõpul esitles Lensbaby kahte uut ja huvitavat lisandust oma seni neljaosalisele optikasüsteemile. Uute isendite nimedeks on Fisheye (kalasilm) ja Soft Focus (pehme fookus).

Lensbaby süsteem on siiani koosnenud kolmest väänatavast objektiivikerest Composer 253.15€, Muse 151.48€ ja Control Freak ning neljast, erineva optiliste omadustega optikasüsteemist, mida nende kerede sees vahetada saab. Süsteem võimaldab objektiivikeret väänates sättida mingi teatud punkt kaadris teravaks, ümbritsedes selle häguse fookusest-väljas alaga.

Kaks uut optikat: Fisheye ja Soft Focus – hälbivad sellelt teelt. Lensbaby sõnul ei oma nad enam sellist kaadris seatava magusa fookuspunkti funktsiooni. Nendega pildistamisel objektiivikerede väänamisfunktsioon kasuks ei tule.

Lensbaby Fisheye

Kui kõik ülejäänud Lensbaby viis optikat on 50 mm fookuskaugusega, siis Fisheye loomulikult seda ei ole. Selle fookuskauguseks on 12 mm ning vaatenurgaks (35 mm filmi kasutava kaamera või täiskaadersensoriga digipeegli ees) 160 kraadi. Optikaga on kaasas vahetatavad avarõngad – suurim f/4 ja väikseim f/22.

Filmiga töötava peegelkaamera ees jätab 12 mm fookuskaugus pildistatud foto musta ümmarguse raami sisse, täiskaadrist väiksemate sensoritega digipeeglite puhul jäävad mustaks vaid kaadri nurgad. See on kalasilmobjektiivide puhul tavaline. Teistest fookuskaugusevendadest erineb Lensbaby Fisheye aga musta raami äärde ja peale tekkivate värviliste valguspeegelduste poolest.

Fisheye optikat saab kasutada Lensbaby Composer ning Muse objektiivikeredega. Control Freak kerega seda Lensbaby sõnul kasutada ei saavat – ilmselt jäävad need kruvimummud 12 mm fookuskauguse puhul kaadris näha.

Lensbaby Soft Focus

Võib ju küsida, et mis siin uut on –  Lensbaby senised optikad on olnud ju ka suhteliselt “Soft Focus”, eriti see plastikust elementidega isend. Soft Focus erineb senistest aga selle poolest, et kui senistel oli vähemalt üks terav fookuspunkt, siis siin on kogu kaader mõnusalt udune. Pehme fookuse efekti saavutamiseks ei ole enam vaja filtrit vaseliiniga kokku määrida ega objektiivi esiklaasile hingeauru väljutada.

Lisaks sellele tavalisele vaseliini- ja auruefektile on Lensbaby Soft Focus optikal hoopis eripärane avasüsteem. Lisaks tavalistele vahetatavatele f/2 – f/22 avarõngastele on objektiiviga kaasas veel kolm uut avarõngast, kus on keskel üks suurem avaauk ning ääre pool palju väikseid. Selline avade kombinatsioon tagab Lensbaby sõnul huvitavad bokeh-efektid.

Soft Focus fookuskauguseks on 50 mm ning see koosneb kahest mitmekordse vääristusega klaaselemendist. Seda saab kasutada kõigi kolme Lensbaby objektiivikerega.

Lensbaby Fisheye Lensbaby veebilehel
Lensbaby Soft Focus Lensbaby veebilehel

(444)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Lensbaby Composer Canon EF objektiiv Lensbaby Composer Canon EF (LBCC) Composer on täiesti uus objektiiv Lensbabylt ning selle konstruktsioon põhineb kuulil ja pesal. Valikulise fookuspunkti suunamine on sujuv ja lihtne: esmalt kallutage objektiiv soovitud...
Lensbaby Muse Double Glass Nikon F objektiiv Lensbaby Muse Double Glass Nikon F (LBM2N) Muse on ühilduv Optic Swap süsteemiga, võimaldades kasutada teravat klaaselementi kui ka pehmet kujutist andvat plastelementi. Kaasas Double Glass optika. optika:...
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga