Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Lensbaby kolm uut painutatavat objektiivi ja vahetatav optikasüsteem

Lensbaby esitleb täna kolme uut objektiivi nimetustega Composer, Muse ja Control Freak.

Muse ja Control Freak vahetavad välja hetkel müügil olevad Original 142.32€, 2.0 162.66€ ning 3G 616.63€ seeria objektiivid. Composer`i näol on tegemist täiesti uut tüüpi objektiiviga.

Vahetuse põhjuseks on uudsena välja töötatud ning samuti Photokinal presenteeritav vahetatav optikasüsteem. See annab fotograafile vabaduse võtta oma Lensbaby kere seest optika välja ning asendada see ühega neist neljast läätsekonteinerist.

Kõigi Lensbaby objektiivide kere on liikuv ning sarnaneb lõõtskaamerale. Lensbaby objektiividega on võimalik kontrollida teravussügavust, fokusseerides mingi kindla ala kaadrist ning ümbritsedes selle häguse, fookusest-väljas alaga. Nn “magusat fookuspunkti” on kaadris võimalik soovitud kohta seada objektiivi painutades.

Kõigi kolme objektiivi fookuskauguseks on 50 mm, optikaks on kahekordne, mitmekihilise vääristusega klaas (Muse puhul on võimalik ka plastikust optikaga variant).  Lensbaby objektiivide teravustamine toimub manuaalselt

Kolm esitletavat mudelit erinevad teineteisest käsitlusomaduste poolest:

Lensbaby Composer

Composer mudelit ei saa teravustada objektiivi lõõtsa sisse-välja lükates. Fotograaf peab selle painutama esmalt soovitud nurga alla.

Objektiiv jääb püsima sellisesse asendisse ning mingit lukustusmehhanismi vaja ei ole. Seejärel saab teravustada, kasutades fookusrõngast. Viimane on ehitatud nii, et muutub tundlikumaks, kui teravus hakkab lähenema lõpmatusele.

Lensbaby Muse

Muse asendab Lensbaby Original 142.32€/2,0 162.66€ seeria objektiivid ning töötab neile sarnaselt – teravustada saab objektiivi välja-sisse lükates ning fookuses olevat ala saab kaadri suhtes nihutada objektiivi painutades.

See mudel on mõeldud fotograafidele kes tahavad pildistada kiirelt ning kelle jaoks ei ole tähtis ülitäpne fookuspunkti asetus.

Lensbaby Control Freak

Control Freak asendab Lensbaby 3G 616.63€ mudeli. Selle puhul on tegemist kahe eelmise hübriidiga – teravustada on võimalik nii lõõtsa sisse-ja välja nihutades (nagu Muse) ning samuti fookusrõngast (nagu Composer).

Control Freak`i puhul tuleb fotograafil esmane fokusseerimine teha objektiivi ette/taha liigutades, seejärel valida painutades sobiv asukoht fookuses olevale alale kaadris. Siis saab positsiooni lukustada. Pärast lukustamist on võimalik eriti täpselt teravustada fookusrõnga abil ning timmida fookuspunkti, keerates kolme kruvi objektiivi külgedel.

Neljaosaline optikasüsteem

Uus omadus Muse ja Control Freak mudelite juures on see, et nendega ühildub seesama vahetatav neljaosaline optikasüsteem, millest ülal juttu oli. Nende nelja täpsemad omadused:

2x klaasiga optika: 50 mm fookuskaugusega, mitmekihilise vääristusega – sama optika, mida omasid eelkäijad Lensbaby 2,0 ja 3G.
1x klaasiga optika: 50 mm fookuskaugusega ja vääristuseta. Sama optika mida omas Lensbaby Original objektiiv aga ühe stopi võrra valgusjõulisem (f/2)
Plastik: 50 mm fookuskaugusega plastikust optika maksimaalse hägususega fookusest-väljas ala saavutamiseks. Annab pildile Holga ja Diana plastkaameratele iseloomuliku impressionistliku väljenägemise
Pinhole: f/177 ning f/19 avaaukudega optika.

2 näidet Lensbaby objektiividega pildistatud fotodest:

© Kevin Kubota

© Lisa Smith

(150)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Crumpler Cheesy Disco CHD-008 Crumpler Cheesy Disco CHD-008 Eemaldatav sülearvutitasku, polsterdatud tagakülg, reguleeritav helkuriga õlarihm. välimõõdud: 42 × 29 × 15 cm sülearvutitasku: 27 × 34 × 4,5 cm.
Crumpler Sticky Date LOGO STD-011 Crumpler Sticky Date Big Logo 011 Mahutab kuni 17" sülearvuti ja lisavarustuse. välimõõdud: 45 × 31 × 18 cm sülearvutitasku: 29 × 42 × 5 cm.
Lenovo ThinkPad R61e NG18RSH sülearvuti Süleavruti Lenovo ThinkPad R61e NG18RSH Protsessor: Intel Celeron M 540 1,86GHz Mälu: 1024 MB (2 × 512 MB) DDR2 667MHz Kõvaketas: 80GB 5400 rpm SATA Ekraan: 15,4'' 1280x800...
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga