Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Lensbaby uued objektiivid on kohal

Postitas: Lauri

Lensbaby esitles oma uut objektiivide seeriat eelmise aasta sügisel Photokina fotomessil. Süsteemi kuuluvad kaks uuendatud objektiivi Control Freak (enne 3G 779.07€) ja Muse (enne Original 142.32€) ning üks täiesti uus toru nimega Composer.

Kaks viimast objektiivi on Lensbaby nüüd täiesti valmis saanud. Alates äsja lõppenud nädala viimastest päevadest saab neid osta ka Eestist, Photopointi kauplustest ja veebipoest.

Lensbaby kaameralõõtsasid ei saagi tegelikult väga objektiivideks nimetada. Control Freak, Composer ja Muse on tegelikult hoopiski objektiivikered. Süsteemi kuuluvad aga ka veel neli optikamoodulit. Neid on võimalik objektiivikerede sisse kinnitada.

Nii ei pea erinevate efektide saavutamiseks ostma täiesti uut objektiivi – piisab ühest, konkreetse fotograafi tunnetusele ja vajadustele vastavast kerest. Sellesse on võimalik libistada erinevaid optikamooduleid.

Lensbaby uus optikasüsteem

2x klaasiga optika: 50 mm fookuskaugusega, mitmekihilise vääristusega – sama optika, mida omasid eelkäijad Lensbaby 2,0 ja 3G.
1x klaasiga optika: 50 mm fookuskaugusega ja vääristuseta. Sama optika mida omas Lensbaby Original objektiiv aga ühe stopi võrra valgusjõulisem (f/2)
Plastik: 50 mm fookuskaugusega plastikust optika maksimaalse hägususega fookusest-väljas ala saavutamiseks. Annab pildile Holga ja Diana plastkaameratele iseloomuliku impressionistliku väljenägemise
Pinhole: f/177 ning f/19 avaaukudega optika.

Hetkel müüb Lensbaby “Composer” mudelit vaid 2x klaasiga optikaga. “Muse” keret on võimalik osta nii 2x klaasiga- kui ka plastikoptikaga. Kõiki nelja moodulit saab peagi Photopointist ka eraldi osta. Samuti on lähikuudel müügile oodata ka kolmest moodulist (1x klaasiga, Plastik ja Pinhole) koosnevat optikakomplekti.

Lensbaby optikamoodulid Lensbaby veebilehel

Lensbaby Muse

Nagu ülal märgitud, on Lensbaby valmis meisterdanud kaks keret: Composer ja Muse.

Muse asendab Lensbaby Original/2,0 seeria objektiivid ning töötab neile sarnaselt – teravustada saab objektiivi välja-sisse lükates ning fookuses olevat ala saab kaadri suhtes nihutada objektiivi painutades.

See mudel on mõeldud fotograafidele, kes tahavad pildistada kiirelt ning kelle jaoks ei ole tähtis ülitäpne fookuspunkti asetus.

Muse on hetkel Photopointis saadaval nii standardse kahekordse klaasiga, kui ka plastikoptikaga varustatult. Esimest on olemas Nikoni ja Canoni digipeeglitele, teist aga Nikoni, Canoni ja Pentaxi kaameratele.

Lensbaby Muse Photopointis:
Muse + 2x klaasiga optika Nikonile 507.32€
Muse + 2x klaasiga optika Canonile 710.65€

Muse + plastikoptika Nikonile 283.65€
Muse + plastikoptika Canonile 558.15€
Muse + plastikoptika Pentaxile 232.82€

Lensbaby Composer

“Composer” mudelit ei saa teravustada objektiivi lõõtsa sisse-välja lükates.

Fotograaf peab selle painutama esmalt soovitud nurga alla. Objektiiv jääb püsima sellisesse asendisse ning mingit lukustusmehhanismi vaja ei ole. Seejärel saab teravustada, kasutades fookusrõngast. Viimane on ehitatud nii, et muutub tundlikumaks, kui teravus hakkab lähenema lõpmatusele.

Composer keret pakub Lensbaby praegu vaid 2x klaasiga optikaga komplektina. Photopointis on see saadaval hetkel Canoni digipeeglitele. Lisa on oodata juba lähinädalail.

Lensbaby Composer Photopointis:
Composer + 2x klaasiga optika Nikonile
Composer + 2x klaasiga optika Canonile

Lensbaby Control Freak

Control Freak asendab Lensbaby 3G 616.63€ mudeli. Selle puhul on tegemist kahe eelmise hübriidiga – teravustada on võimalik nii lõõtsa sisse-ja välja nihutades (nagu Muse) ning samuti fookusrõngast (nagu Composer).

Control Freak`i puhul tuleb fotograafil esmane fokusseerimine teha objektiivi ette/taha liigutades, seejärel valida painutades sobiv asukoht fookuses olevale alale kaadris. Siis saab positsiooni lukustada. Pärast lukustamist on võimalik eriti täpselt teravustada fookusrõnga abil ning timmida fookuspunkti, keerates kolme kruvi objektiivi külgedel.

Control Freak mudelit ei ole Lensbaby veel päris tarnevalmis saanud.

Lensbaby Control Freak Lensbaby veebilehel

Optika võrdlus:

2x klaasiga optika @ f/2,8

1x klaasiga optika @ f/2,8

Plastikoptika @ f/2,8

Pinhole @ f/2,8

Fotod: Lisa Smith

(219)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Lenovo ThinkPad R61i NF0FJSH sülearvuti Süleavruti Lenovo ThinkPad R61i NF0FJSH Protsessor: Intel Core Duo T2370 1,6GHz Mälu: 2 GB (2 × 1024 MB) DDR2 667MHz Kõvaketas: 160GB 5400 rpm SATA Ekraan: 15,4'' 1280x800 WXGA DVD-seade:...
Crumpler Cheesy Disco CHD-008 Crumpler Cheesy Disco CHD-008 Eemaldatav sülearvutitasku, polsterdatud tagakülg, reguleeritav helkuriga õlarihm. välimõõdud: 42 × 29 × 15 cm sülearvutitasku: 27 × 34 × 4,5 cm.
Apple iPad 16GB 3G tahvelarvuti Õhuke puutetundliku ekraaniga 3G arvuti, mis võimaldab vaadata filme, mängida ja internetti kasutada. Samuti sobib see elektrooniliste raamatute ning ajalehtede lugemiseks.
Apple iPad 32GB 3G tahvelarvuti Õhuke puutetundliku ekraaniga 3G arvuti, mis võimaldab vaadata filme, mängida ja internetti kasutada. Samuti sobib see elektrooniliste raamatute ning ajalehtede lugemiseks.
Sony DPF-VR100B pildiraam digitaalne 10" Suur 10,2" ekraaniga SVGA pildiraam
Apple iPad 64GB 3G tahvelarvuti Õhuke puutetundliku ekraaniga 3G arvuti, mis võimaldab vaadata filme, mängida ja internetti kasutada. Samuti sobib see elektrooniliste raamatute ning ajalehtede lugemiseks.
Sony DT 30mm f/2.8 Macro SAM objektiiv
  • 30 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline - suure f/2.8 avaga
  • 1:1 ülekandega makroobjektiiv
  • Kiire ning vaikse SAM teravustamismootoriga
  • Sony α poolkaader peegelkaameratele
Lenovo ThinkPad R61e NG18RSH sülearvuti Süleavruti Lenovo ThinkPad R61e NG18RSH Protsessor: Intel Celeron M 540 1,86GHz Mälu: 1024 MB (2 × 512 MB) DDR2 667MHz Kõvaketas: 80GB 5400 rpm SATA Ekraan: 15,4'' 1280x800...
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga