Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kolm head võimalust kuidas Google Chrome veebilehitsejat kiiremaks muuta

chrome-blank-tabs

Paljude jaoks on nende poolt kasutatav veebilehitseja valik (nagu ka paljud teised asjad) usuküsimus. Väga paljud on aga valinud oma igapäevaseks kasutamiseks just Google Chrome veebilehitseja. Hetkel me ei räägi siin mitte Chrome’i arvukatest headest omadustest, vaid ühest ebakohast, mida on ilmselt tunda saanud kõik, kes oma Chrome’is hoiavad lahti keskmisest enam vahelehti ehk tääbe (inglise keeles tab).

Asi on nimelt selles, et iga avatud vaheleht kasutab ära osakese arvuti muutmälust. Kui palju, see sõltub juba väga erinevatest faktoritest nagu nt veebilehel kasutatavast multimeediast jms.  Kõik selleks, et erinevaid vahelehti avades oleksid need kohe ja kiiresti kasutamiseks valmis ning et kasutaja ei peaks nende järele ootama.

gram

Eesti vanarahvatarkus ütleb, et vaba mälu on raisatud mälu. Kindlasti on sellel väitel oma paks ja betoonist tõepõhi all, kuid pidev ja krooniline mäludefitsiit jätab paratamatult oma jälje arvuti kiirusele ja võimekusele. Allpool pakumegi kolme viisi, kuidas piirata Chrome’i aplust muutmälu käsitlemisel.

 

Shift + Escape

Avades Google Chrome’i vajutage korraga Shift- ja Escape-klahvi, mis avab Chrome’i tegumihalduri. Vähemalt Windowsi kasutajad peaksid tegumihalduriga juba põhimõtteliselt tuttavad olema, antud juhul aga näitab tegumihaldur, millised vahelehed või laiendused on kõige suuremad mäluröövlid.

Nende tegevuse lõpetamiseks tuleb need seal tegumihalduris vasakklikiga ära märkida ning vajutada siis akna all parempoolses nurgas olevale nupule “Lõpeta toiming”. Lihtne ja lollikindel, kuid kui teil peaks lähiajal sama vahelehte uuesti vaja minema, siis peate siirduma Chrome’i sätetesse ning sealt minema alajaotusse Hiljutised vahelehed, kust leiate siis vastava vahelehe uuesti.

 

OneTab

OneTab on üks Chrome’i laiendusi. Mõneti sarnaneb see omalaadse järjehoidja (bookmark)halduriga. Valides välja vahelehe, mida teil ehk lähiajal vaja ei lähe, siis teete sellel lehel paremkliki ning valite ” OneTab” ja sellelt juba edasise tegevuse, st milliseid vahelehti te jalust ära koristada soovite. Mõistagi on soovitatav eelnevalt see OneTab Google Chrome’ile lisada.

OneTab kaotab füüsiliselt liigsed vahelehed talletades need põhimõtteliselt ühele eraldi vahelehele. Paraku aga toimub kogu tegevus manuaalselt st peate neid vahelehti ise valima ja OneTab’i saatma. Usina kasutamise juures lubab OneTab kuni 95% mälukasutamise säästu.

 

The Great Suspender

The Great Suspender  on ilmselgelt mugavaim variant antud kolmest. Peale Chrome’ile lisamist tuleb see ainult endale sobivaks häälestada pärast mida võib selle põhimõtteliselt unustada.

The Great Susupender ei sulge vahelehti, ega saada neid kuhugi silma alt ära. Põhimõtteliselt see lihtsalt peatab vahelehe tegevuse peale kasutaja poolt määratud ajavahemikku. Leht jääb avatuks ja sisu laadimiseks peab kasutaja sellel lihtsalt uuesti klikkima. Nii lihtne see ongi. Tähtsamad lehed, mida päeva jooksul tihemini vaja läheb võib soovi korral peatatavate vahelehtede seast täiesti välistada.

 

Ülaltpoolt peaks iga kroomisõltlane leidma just endale sobiva ravi Chrome’i mäluprobleemide vastu. Kui aga sinul, hea lugeja, on mingi oma salarelv Chrome’i mälunõrkuse vastu, siis ära hoia küünalt vaka all, vaid jaga seda näiteks all kommentaarides ka teistega.

Allikas: Lifehacker

(2014)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga