Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony RX100 VI kompaktkaamera tuleb 24-200mm suumobjektiivi, ülikiire autofookuse ja puuteekraaniga

Sony esitleb täna uut kompaktkaamerat nimega RX100 VI. See on täiustatud versioon senisest RX100 V mudelist, mis hetkel Photopointiski hea soodushinnaga müügil on. Uus kompaktkaamera pakub rohkem paindlikkust, sest senise 24-70mm objektiivi asemel on see varustatud 24-200mm objektiiviga. Rohkem suumi tähendab aga ka väiksemat ava ja nõnda on laiemas otsas maksimaalne ava mitte enam f/1.8 vaid tagasihoidlikum f/2.8. Pimedamat ava kompenseerib Sony aga 4 EV astme tasemeni hinnatud optilise värinastabilisaatoriga.

Lisaks uuele objektiivile on Sony RX100 VI varustatud täiustatud BIONZ X pildiprotsessori ja 1″ tüüpi diagonaaliga 20.1 MP pildisensoriga. Need teevad võimalikuks 0.03 sekundilise teravustamisaja, mis on Sony sõnul (1″ sensoriga kompaktkaamerate seas) maailma kiireim. Silmatuvastus on senisest Sony RX100 V kaamerast aga 2x kiirem. Eriti rõhutab Sony oma uue kaamera juures jälgiva teravustamise täpsust ja kiirust.

 

Olulisi täiustusi leiab Sony RX100 VI kaamera juures pea igal sammul. 3″ ekraan on nüüd puutetundlik ja lubab sõrmega näiteks teravustamispunkti valida. Samuti liigub ekraan 180 kraadi ulatuses otse üles nii et oleks hea ka kaamera ees seistes kadreeringut jälgida. Integreeritud pildiotsija konstruktsiooni on muudetud nii et seda ei pea pärast korpusest välja tõstmist enam enda poole välja tõmbama. Sarivõte on jäänud 24 kaadrit/sekundis tasemele, kuid senise 150 kaadri asemel saab nüüd pildistada 233 fotot. Lisaks on nüüd uue kaamera menüü täpselt sama asetusega nagu uuematel A7 seeria kaameratel, isegi MyMenu vaheleht on enda seadistuste salvestamiseks olemas.

Eraldi tähelepanu pälvib ka videorežiim. Miinuspoolena on Sony uuelt kamaeralt eemaldanud 3.5 mm mikrofonipesa nii et kvaliteetse audio salvestamiseks tuleb kasutada välist audiosalvestit. Video kvaliteet peaks olema aga viimase peal, sest RX100 VI filmib 4K mõõtmetega pilti (kogu sensori pinnalt salvestatav 5K video vähendatakse 4K videoks) kuni 100 Mbps andmesagedusega ning soovi korral ka Hybrid Log-Gamma (HLG) pildiprofiiliga. HLG profiil võimaldab videosse salvestada kogu sensori dünaamilise ulatuse võimekuse. Kaamera ekraanil on tulemus küll plass, aga vastavas HDR teleris või järeltöötlusprogrammis on tummine visuaalne rahuldus kindlustatud.

 

Kõikide nende uhkete täiustuste hinnaks on muidugi kaamera hind. Nagu kõik senised RX-seeria kaamera tulijad siiamaani, on ka kuues generatsioon oma eelkäijast tuntavalt kallim – Sony on RX100 VI ametlikuks soovituslikuks Euroopa jaehinnaks nimetanud lausa 1300 eurot.

Kui see jääb sulle liiga kalliks, siis hea uudis on see, et uue kaamera tulles muutuvad vanemad versioonid ikka soodsamaks. Nii on juba praegu Photopointis RX100 IV ja RX100 V kaameratel soodushinnad. Lisaks saab ostu registreerimisel Sonylt veidi raha tagasi ja pealekauba antakse veel nahkne Sony retrostiilis vutlar.

Kellele sobib aga ainult parim ja uusim, see peaks ootama juuli lõpuni, mil uut Sony RX100 VI kompaktkaamerat Photopointi müügile oodata võib.

Allikas: Sony

 

 

(456)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony DSC-RX100 VI
  • 20,1-megapiksline Exmor RS BSI CMOS sensor
  • 8× Carl Zeiss suumobjektiiv (24–200 mm)
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Sony OSS (OpticalSteadyShot™) stabilisaator
  • OLED pildiotsija, kallutatav puutetundlik ekraan
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga