Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja GoPro HD Hero2 videokaamera ekstreemspordi harrastajaile

Photopointi poodidesse on jõudnud kaamera, mis on omandanud lühikese ajaga vaat et ikoonilise staatuse. GoPro vastupidava kestaga videokaameraid kasutavad trikiratturid, rulasõitjad, surfarid, lumelaudurid ja teiste efeksemat laadi spordialade harrastajad. GoPro hea pildikvaliteediga aparaadid kuuluvad ka professionaalsete videograafide varustusse, kes selle klotsiga oma eepilisi toimetusi jäädvustavad.

Siin karbist välja võetav kaamera kannab nime GoPro HD Hero2 outdoor edition 354.82€. See on uuem, täiustatud versioon algsest GoPro kaamerast. Minu arvates ei ole GoPro populaarsuse põhjuseks selle vee- ja põrutuskindlus ega hea pildikvaliteet (kuigi ka need kaks omadust on väga olulised). Pigem tõuseb GoPro teistest esile hoopis väga hästi läbi mõeldud modulaarse ehituse poolest ning samuti rohkete võimaluste poolest kaamerat kõikvõimalikesse kohtadesse kinnitada. Sellise profitasemel kontseptsiooniga praktiline videokaamera saab lisaks veel kätte enam-vähem mõistliku hinnaga – Photopointis 349,00 €. Vaatame lähemalt:

GoPro HD Hero2 pakend on klass omaette. See oli minu jaoks üks huvitavamaid karbist-välja võtmisi üldse.

Esimene pilguheit Hero2 videokaamerale võib tekitada sinus ühe tunde kahest: sa kas pead seda aparaadi koledaks halliks klotsiks või armud sellesse kui praktilisse ja erilise ilmega vidinasse. See on niivõrd teistsugune kõigist seninähtud videokaameratest, et kes ei tea, see seda kaameraks vast ei peakski.

Proovime selle karbist välja võtta. Esmalt tuleb maha libistada alumist osa kattev papist kest. Seejärel saab tõmmata lahti ülemist, läbipaistvast plastikust osa alumise pappkarbi küljes hoidva teibi.

Kui teip eemaldatud, saab läbipaistva ülemise osa pealt tõsta. GoPro HD Hero2 paljastub kogu oma ilus.

See kompositsioon lausa nõuab ühte vaatenurka alt üles.

Alumise karbi kaane peal on mustast plastikust liist, millele on kinnitatud GoPro standardne kiirkinnitusplaat. Selle küljes kaamera ongi.

Mustas karbis on peidus veel päris palju vidinaid. Suure karbi seest tuleb välja kaks väiksemat karpi.

Sellel pildil on koos kõik GoPro kaamera pakendi erinevad osad.

Siin näeme kaamerat koos kõigi komplektis olevate lisatarvikutega. Karbis on: GoPro HD Hero2 Outdoor edition videokaamera ning (vasakult) rihm kaamera kinnitamiseks pähe, rihm kaamera kinnitamiseks ükskõik kuhu, neli kiirkinnitusplaati, kleepsud, õhuavadega tagakaas, aku, mingi kummist jublakas, USB-kaabel, multiliigendkinnitus ning kasutusjuhend.

Kaameral on ainult kaks nuppu. Esiküljel oleva abil saab vahetada režiime ning ülalolev toimib päästikuna nii video kui ka fotorežiimis.

Paremal pool on analoogvideopildi väljund, mini USB pesa ja – oh üllatust – 3,5 mm välise mikrofoni pesa.

Tagaküljel on magnet, mille abil saab kaamera asetada metalsetele pindadele. Siin näeme ka piklikku pesa, kuhu saab kinnitada lisatarvikuid – näiteks LCD-monitori. Lisatarvikutega on alati kaasas nende kuju järgi vormitud tagakaas, nii et kaamera veekindlus säiliks.

Vasakul küljel on HDMI pesa ning SD mälukaardi pesa.

Üleval on nimetatud päästik ning hoovad veekindla korpuse avamiseks. Nii ees, taga, all kui ka üleval on märgutulukesed, mis video salvestamise ajal vilguvad. Nii ei jää hoogsa tegevuse käigus märkamata, kui mälukaart täis või aku tühjaks saab ja kaamera video filmimise lõpetab.

Nüüd aga erinevate kinnituste juurde. Esmalt peapael või -rihm või -kumm. Kuidas kellegile meeldib.

Karbist värskelt välja tulnud kaameral on all kiirkinnitusplaat. Pearihma külge panemiseks tuleb see eemaldada. See käib väga kiirelt ja lihtsalt.

Tehtud.

Laivis näeks see asi välja umbes selline. Pisut porisema näoga võib-olla.

GoPro kinnitub lihtsama rihma külge kiirkinnitusplaadi abil. Lihtsalt lükkad pessa ja korras.

Veel on komplektis selline multiliigend. Kaameral all olev kiirkinnitusplaat tuleb teerata multiliigendi külge ja viimane omakorda kaamera külge:

Nüüd saab kaamerat kiivri, rula, surfilaua peal või mujal vabamalt soovitud suunas keerata – ka portrait asendisse.

Karbis on ka neli kiirkinnitusplaati. Kaks neist saab liimida sileda pinna peale. Kaks kumera pinna peale.

Kogu pildistamise aja on kaamera ümber olnud läbipaistebv veekindel kest. Oleks viimane aeg vaadata, milline kaamera ise välja näeb.

Selleks tuleb avada tagumine luuk. Näitame siin ära ka lisaluugi – sellele on sisse lõigatud õhutusavad. Lisaluuk on vajalik siis, kui soovite, et lisaks videole salvestuks ka enam-vähem korralik audio. Kinnise luugiga jääb sisseehitatud mikrofon veekindla korpuse sisse.  Heli salvestuse poolest ei pidavat GoPro kaamerad muidugi väga head taset näitama. Isegi mobiiltelefonid salvestavat paremat heli. Hero2 kaameraga on aga võimalik kasutada välist mikrofoni, mis helikvaliteeti kindlasti parandab.

Nagu näha, annab GoPro kaamerale eriomase välimuse just see veekindel kest. Ilma kestata on GoPro täitsa alasti. Hall kuubik.

Kui sa vajad actioni filmimiseks vastupidavat kaamerat, mis oleks veekindel, põrutuskindel, lihtsasti kasutatav ning kõikjale kinnitatav, siis oled sa õiges kohas. GoPro HD Hero2 videokaamera on parim omataoliste seas – seda nii ülalnimetatud omaduste kui ka videokvaliteedi ning videovõimaluste poolest. 349€ eest on siin kaamerat küll ja enamgi veel.

(530)

Artiklis kirjeldatud tooted:
GoPro HD Hero2 Outdoor Edition Professionaalsed atleedid, spordifilmide tegijad ja entusiastid kasutavad GoPro kaameraid rohkem kui midagi muud
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga