Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Milline saab olema iPhone 6 ?

iPhone6mockup

Nii nagu igasse inimesse on kodeeritud ilujanu ning alateadlik kirg uue ja parema järgi, nii kerkivad ikka jälle päevavalgele inimeste unistused ja lootused iPhone’i järgmise mudeli suhtes. Viimase mudeli iPhone 5S ilmumisest on möödas juba (kõigest?) pool aastat ning fännide fantaasia hakkab tasapisi üle keema. Allpool toome teieni kõige reaalsemad ja uskumatumad vaimusünnitused, mida oodatava nutitelefoni kohta hetkel internetist leida võib.

Millal?

Siin on jõudnud juba tekkida kolm sekti. Superoptimistid on kindlad, et uus mudel jõuab nendeni juba maikuus. Reaalseid põhjendusi sellele tegelikult pole, ainukese ettekäändena toovad superoptimistid terava konkursi nutitelefonide maailmas ning selle, et Apple peab olukorra päästmiseks otsustavalt tegutsema.

Lihtsalt optimistid aga arvavad, et Apple toob uue mudeli lagedale keset suve, juunis, Apple’i iga-aastasel arendajate kokkutulekul. Tundub aga, et ka need tegelased alahindavad õunafirma intelligentsi ja turunduslikku taipu.

Realistlikud pessimistid seevastu peavad realistlikuks alles oktoobrit, mil Apple traditsiooniliselt oma uudistoodetega lagedale on tulnud. Seega soovitaks kahel esimesel grupil tarvitada palderjani ning süüa närvirakkude taastamiseks tavalisest rohkem vitamiine.

Ekraan

See on ilmselt kõigi Apple’i fänboide murekoht. Krampliku naeratusega on viimastel aastatel püütud väita, et praegune 4-tolline ekraan ongi just see kõige õigema suurusega. Ise aga vaadatakse virila muigega Samsung Note’i omanikke, kellel on see asi ju kõvasti suurem.

Ka ekraanisuuruse juures iPhone’i jüngrid jagunenud erinevatesse grupeeringutesse. Puristidele piisab ka 4,2-tollisest ehk siis vaid 0,2 tolli suuremast ekraanist. Esmapilgul isegi koomilist ideed ei pruugi me aga täiesti ignoreerida. Eriti kui arvestada, et eelmine ekraanisuuruse muutumine oli vaid pool tolli ning jäi kõvasti vingematele androidiföönidele alla.

Järgmise, realistide grupi moodustavad need, kes peavad iPhone 6 ekraani õigeks suuruseks 4,5 või 4,6 tolli. Mõlemad grupid on aga pigem marginaalsed ning moodustavad jõuetu eelväe neile, kes usuvad raudselt 4,7 tolli sisse. See suurus tundub optimaalseim ja realistlikum ka siinkirjutajale, kuid Cupertino on teatavasti täis üllatusi ning pahatihti ei järgi Apple, mitte seda, mida tarbijad ootavad-otsivad, vaid püüab ise uusi ja innovaatilisi trende luua.

Lõpetuseks on veel grupp fanaatikuid-ekstremiste, kes arvavad, et Apple kopeerib Samsungi ja toob lagedale 5-tollise ekraaniga iPhone6. Ning selle sekti sees on omakorda veel rühmitus, kes väidab kaljukindlalt, et Apple tuleb taas välja kahe erineva iPhone6 mudeliga, millest üks on 4,7- ja teine 5,7-tollise ekraaniga. Kuigi Apple’i juht Tim Cook lubas suuri (great) asju neile, kes uut iPhone’i ootavad, siis omalt poolt küll kahtleks, et need asjad just 5 või 5,7 tolli suurused on.

iPhone Air?

Lähtudes Apple’i viimastest trendidest on suur osa iPhone 6 ootajatest veendunud, et hoolimata suuremast ekraanist saab värske mudel olema kergem ja õhem ning iPhone6 asemel on oodata iPhone Air’i. Siin on tõenäosus fifty-fifty. See tähendab, et suure tõenäosusega saab iPhone6 olema oma eelkäijast mõnevõrra kergem ja väiksema tõenäosusega ka õhem, kuid paratamatult tuleb tipptehnoloogia mahutamisel nappi kesta mingil hetkel piir ette.

Liquidmetal?

Juba iPhone 5S ilmumisele eelnesid kõlakad, et selle korpus saab olema tehtud täiesti uudsest Liquidmetal sulamist, mis on märksa tugevam ja vastupidavam kui alumiinium. Sama jutt on taas kuskilt päevavalgele ujunud ka iPhone 6 kõlakasuminasse.  Kuigi üks liquidmetali loojatest väitis paar aastat tagasi, et 2014. aastaks on võimalik sellest ka telefonikorpuseid teha, on see asjatundjate arvates siiani üpris keerukas, kuid mitte võimatu. Samas loodavad vähenõudlikumad, et vähemalt uue nutifoni tagakülg saaks üleni alumiiniumiga kaetud.

Kaamera

Ka siin kostab paadunud optimistide joigu nagu iga iPhone’i mudeli ilmumise eel, et värske kaamera resolutsiooniks saab olema küll 13, 16, 18 või koguni 20 Mp-d. Siseallikatest aga olevat välja imbunud, et Apple kasutab seal iPhone 5S juures kasutatud iSight sensori edasiarendatud versiooni, kuhu on muuhulgas lisatud ka optiline pildistabilisaator (OIS).

Pudi-padi

Väiksemate ja ebaolulisemate kuulujuttude alla käivad ka lood A8 protsessorist, uue nutifoniga saabuvast iOS8 operatsioonisüsteemist ning 2000 mAh aku senise 1440 mAh asemel. Kuigi see viimane võib olla tõenäoline, siis reaalsem tundub, et Apple püüab aku vastupidavist kasvatada mitte selle mahtuvuse suurendamise vaid pigem oma operatsioonisüsteemi ja rakenduste energiatarbimise vähendamise teel.

iPhone’i uue mudeli ootajatele märgade unenägude tekitamiseks lisame siia väikese kontseptuaalse video.

(1507)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga