Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kuumad kuulujutud: Nikoni arenduses olev hübriidkaamera on täiskaadersensoriga

See oli kaks kuud tagasi, kui Nikoni president Kazuo Ushida andis intervjuus teada arendusjärgus olevast tõsisemat tüüpi hübriidkaamerast. Sedasama fakti kinnitas Nikon mõni päev hiljem oma vastuses Dpreview veebilehele. Nüüd on keelepaelad valla päästnud Nikoni tootearenduse juht Tetsuro Goto, kes avas Hiina tuntud veebilehele xitek.com antud intervjuus uusi tahke arenduses oleva hübriidkaamera kohta.

“Täiskaadersensor on trend”, ütles hr Goto Nikonrumours veebilehe poolt tõlgitud intervjuus. “Kui Nikon tuleb välja hübriidkaameraga, siis saab see olema täiskaadersensoriga”. Selline väljaütlemine on igati loogiline jätk senistele spekulatsioonidele ja kuulujuttudele. Mäletatavasti kirjutas Photopointi ajaveeb juba 2015. aastal Nikoni arenduses olevast täiskaadersensoriga hübriidkaamerast. Hübriidkaameratele arvatakse viitavat ka patent nõgusast pildisensorist ning hiljutised patendid täiskaadersensoriga peegelkaamerale mõeldud objektiividele 52mm f/0.9 ja 36mm f/1.2.

Pärast täiskaadersensori juttu lisas hr Goto veel, et Nikonil ei ole uue kaamerasüsteemi välja töötamisel vaja kopeerida konkurente, sest ettevõttel endal on üle 60 aasta kogemusi ja oskusteavet selle kohta, milline üks kaamera peab olema. See olevat Nikoni suur eelis teatud konkurentide ees. Hr Goto tõi siinkohal näitena Sony hübriidkaamerate arenduse ja juhtis tähelepanu Sony mitmetele ebaõnnestumistele hea hübriidkaamerani (silmas peetakse Sony A9 hübriidkaamerat) jõudmisel. Nikonil, ütleb hr Goto, pole vaja palju uusi mudeleid turule tuua. “Meie keskendume kasutajate peamistele vajadustele ja teeme kaamera valmis”.

Muidugi läks hr Gotol seda öeldes meelest, et sarnaselt Sony läbipaistava peegliga kaamerasüsteemile on Nikonil endal luhtaläinud hübriidkaamerakatsetusena tagataskust võtta Nikon 1 kaamerasüsteem.

Selliste väljaütlemiste ja patentide avalikustamiste valguses tundub, et Nikoni uus hübriidkaamerakatsetus ei ole enam kaugel. Võimalik, et uudistoote avalikustamisajaks sihitakse koduturul toimuvat CP+ fotomessi 1. märtsil 2018.

Allikas: nikonrumours.com

(395)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga