Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Galaxy Tab 3 – Samsungi versioon soodsast tahvelarvutist

Galaxy-tab-3-karbi-sisu

Photopointi ajaveebi veergudel oleme karbist välja võtnud tõesti terve müriaadi tooteid ning tahvelarvuteid on olnud nende hulgas omajagu. Viimastel nädalatel on põhirõhk läinud küll rohkem erinevate fotoaparaatide peale, kuid pikalt see niimoodi kestma ei jää. Täna on tähelepanu keskpunktis Samsungi viimane üllitis tahvelarvutite vallas – Galaxy Tab seeria kolmanda põlvkonna 7″ tahvel: Galaxy Tab 3 WiFi 131.66€ versioon.

Galaxy Tab 3 on Samsungi sõnul nn. entry level ehk soodsama otsa seadeldis, mis on mõeldud konkureerima tuhandete Hiinast tulevate no name tahvelarvutitega maailmas. Jah, tõsi see on, et turusegment lipulaevade mängumaal, seal kus on Galaxy Note või Asus Transformer Pad seeria arvutid, on võrdlemisi väike. Suurem raha tuleb tootjatele ju väiksemate seadmete juures, kuna neid reaalselt ostetakse kordi rohkem.

Tehnilised andmed:

  • Operatsioonisüsteem: Android™ 4.1 Jelly Bean
  • Protsessor: Kahetuumaline 1,2GHz
  • Sisemälu: 8GB
  • Operatiivmälu: 1GB DDR
  • Ekraan: 7 tolline TFT LCD, 1024×600 pikslit, multitouch
  • Võrgud: WiFi 802.11 a/b/g/n@2,4Ghz, 802.11 n@5Ghz, Bluetooth
  • Sensorid: kiirendussensor, kompass, valgussensor
  • Ühendused: microUSB, microSD pesa (kuni 32 GB), 3,5mm kõrvaklapipesa
  • Kaamera: 3 megapiksline tagapaneelil ning 1,3 megapiksline eespaneelil

Galaxy-tab-3-karp

Antud Samsungi seade tuleb viisakas, võrdlemisi tagasihoidlikus pakendis. Kas kõik need kohtuvaidlused erinevates riikides või miski muu on sundinud Samsungi loobuma valgest lakoonilisest pakendist, seda ei tea. Kindel on aga see, et näritud õuna see enam ei meenuta.

Galaxy-tab-3-karbi-sisu-lahti

Karbist leiame Galaxy Tab 3 tahvelarvuti, USB toiteadapteri, microUSB kaabli ning juhendid. Jah, meie silmad ei peta meid: lõpuks on loobutud 30pin kaabli kasutamisest ning üle mindud standardse microUSB kaabli peale. Ning jah, tuleb nentida tõsiasja, et Lõuna-Korea tehnoloogiahiid mõtleb tõesti keskkonnale – pisike kasutusjuhend on trükitud teise (või kolmanda) ringi paberile.

Galaxy-tab-3-home

Toote disain on klassikaliselt Samsungile omane. Nii nuppude-lülitite-kaamerate paigutus kui ka TouchWiz kasutajaliides. Ei midagi uut ega sensuaalset, samas kõik läbi mõeldult oma koha peal. Suurimaks häirivaks asjaks on Samsungi puhul jätkuvalt, erinevalt kõikidest teistest Android seadmetest, puutetundliku menüü nupu ning tagasi nupu “tagurpidi” paigutus.

Ülemisel äärel on lisaks valgussensorile ning lähedussensorile ka 1,3 megapiksliga kaamera videokõnede tegemiseks või iseenda pildistamiseks.

Galaxy-tab-3-app-drawer

Galaxy Tab 3’e kätte võttes tuleb kõik tuttav ette – TouchWiz kasutajaliides ning Samsungi disain ei ole läbi aegade väga muutunud. Loomulikult on ka see seade tehasest tulles täis erinevaid Samsungi rakendusi. Ühest küljest on see hea, kuna algaval kasutajal on esmased programmid kohe olemas. Samas ei tasu siit puhast Android kasutajakogemust otsida.

Rääkides tarkvarast – toote turule tuleku ajal on seadmes kasutusel Android 4.1.2 Jelly Bean operatsioonisüsteem, kuid loota võib, et see uuendatakse lähitulevikus Android 4.2.2 Jelly Bean peale vähemalt.

Aitab nüüd Samsungi kallal tänitamisest. Tuleb tõdeda, et ekraan on väga selge ja terav ning selle taustvalgustus on üllatavalt tugev, tagades mugava kasutamise ka tugeva päikese käes. Ekraani 1024 × 600 pildipunkti on selline harju keskmine, kuid siiski 7″ seadme kohta igatepidi piisav.

Galaxy-tab-3-tagant

Tagumisel küljel leiab 3 megapikslise kaamera kogu maailma pildistamiseks. Viimase juurest on ära võetud küll välk. Jah, tahvelarvuti ei ole mõeldud, ka kõige parema tahtmise juures, fotode tegemiseks. Tagumine paneel on siledast plastist, kuid sellest hoolimata istub üllatavalt hästi käes.

Galaxy-tab-3-alt

Alumiselt äärelt leiab microUSB pesa (millel on ka HOST tugi erinevate seadmete ühendamiseks) ning stereokõlarid. Ausalt, ma ei saa aru kelle geniaalne idee on toppida kõlarid sellisele kohale. Seaded rõhtasendis käes hoides katame paratamatult kätega kõlarid kinni ning summutame heli ära. microUSB pesa kõrval on ka üks kahest mikrofonist, mis seadmel küljes.

Galaxy-tab-3-kylg

Külg on harjatud alumiiniumist raamiga. Või on see lihtsalt plastik, mis imiteerib metalli. Ausalt aru ma ei saanud, kuid seadmele andis viisaka üldilme. Vasakul küljel asub ka microSD kaardi pesa, mis kompenseerib seadme võrdlemisi pisikest sisemälu. Tuleb Galaxy Tab 3 7.0 ainult 8GB sisemäluga, kuid võimaldab kasutada kuni 64GB microSD mälukaarte.

Vastasküljel on aga standardne lähenemine: lülitid helitugevuse reguleerimiseks, seadme sisse-välja lülitamiseks ning teine mikrofon.

Galaxy-tab-3-pealt

Ülemiselt äärelt leiame aga kõrvaklapiväljundi juhtudeks, kui sa ei soovi enda viimaseid muusikaavastusi ülejäänud maailmaga jagada.

Galaxy-tab-3-nupud

Sõltumata sellest, et Samsungil on nupud jätkuvalt pahempidi pandud, on eraldi olevate nuppude olemasolu alati teretulnud. Seda just sel põhjusel, et ekraanile ei kuvata tänu sellele nüansile eraldi nuppe, hoides kokku väärtuslikku ekraanipinda.

Tulles nüüd Galaxy Tab 3 võimekuse juurde. Olgugi, et Samsung liigitab antud seadet “säästutahvlite” rühma, on tegu üllatavalt särtsaka tahvelarvutiga. Jah, 1GB vahemälu ning 1,2GHz kahetuumaline protsessor ei ole midagi erilist (kusjuures, protsessori kohta puudub ka täpne info, kuna tootja pole seda kusagil avaldanud) aastal 2013, kuid kiire test AnTuTu’ga andis tulemiks 10697. See on suhteliselt hea tulem ning võrdlemisi lähedal ülipopulaarsele Nexus 7 263.32€ tahvelarvutile, mis on ca 12000-13000 ringi.

Lisaks on antud tahvelarvutil olemas kõik vajalikud lisad ühenduste osas – kahesageduslik WiFi koos WiFi Direct toega, Bluetooth jne. Samal ajal tagab 4000mAh liitiumaku 8 tunnise tööaja ning lubatakse kuni 108h muusika kuulamist.

Ei tasu kohkuda ka antud artikli natuke liigkriitilisest toonist, kuna autor ei ole ei Samsungi ega ka näritud õuna logoga toodete eriti suur fänn. Antud tahvelarvuti suudab üllatada kõiki, kui ainult õigest aspektist vaadata. Samsung on loonud Galaxy Tab kolmanda põlvkonna õigesti – ei ole liiga kallis ega liiga säästu, korraliku koostekvaliteediga ning pannud suuremat rõhku kasutusmugavusele.

(1906)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Samsung Galaxy Tab 3 7.0 8GB, valge Kolmanda põlvkonna Galaxy Tab - mugav tahvelarvuti sinu käes
Asus Google Nexus 7 16GB Maailma esimene Android™ 4.1 Jelly Bean operatsioonisüsteemiga tahvelarvuti.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast