Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fujifilm X100VI on arvatavasti 2024. aasta hitt-kaamera

Neli aastat tagasi ehk 2020. aastal välja tulnud Fujifilm X100V on selle aja jooksul saanud üheks maailma kõige enam populaarsemaks kompaktkaameraks.

Seda tõestab fakt, et kuni tänase päevani on seda kaamerat praktiliselt võimatu osta, sest Fujifilm ei ole suutnud nii suure nõudlusega sammu pidada. 2022. aastal pidi Fujifilm selle tellimise isegi ajutiselt kinni panema, sest ette tellimusi oli lihtsalt liiga palju.

Kes unistab siiamaani veel X100 seeria kompaktkaamera omamisest, siis meil on suur rõõm teatada, et Photopointi veebikaubamajast saad nüüd endale eeltellida kõige uuema ehk Fujifilm X100VI mudeli.

Fujifilm X100VI

Fujifilm X100VI — täiuslik muutus veelgi täiuslikumaks

Uue generatsiooni X100VI kompaktkaameras peitub 40-megapiksline X-Trans CMOS 5 BSI sensor. See pärineb Fujifilm’i lipulaev hübriidkaamerast X-T5, kuid selle leiab ka videole keskendunud X-H2 mudelist.

Tänu uuele sensorile saavutad Sa mitte ainult kõrgresolutsioonilisi fotosid, aga ka videoid, mis ei ole ajalooliselt olnud X100 seeria kõige tugevaim külg — kuid mitte enam!

Fujifilm X100VI suudab salvestada kuni 6.2K 30 kaadrit/sek ning seda isegi 10-bit värvidega. Tasuks küll mainida, et sel juhul lisandub salvestusele 1.23x crop, mis võrdub 43mm fookuskaugusega (35mm ekvivalendis).

Märkimisväärseks uuenduseks on ka selles kompaktkaameras peituv X-Processor 5 kiip, mis võrreldes oma eelkäijaga on kaks korda võimsam ning toob endaga kaasa AI-põhineva subjektituvastus algoritmid.

See tähendab, et Fujifilm X100VI kaameraga saad valida erinevaid režiime, mille abil suudab kaamera tuvastada ning teravustada mitte ainult inimesi ja silmi, vaid ka loomi, linde ning erinevaid sõidukeid.

Fujifilm X100VI kere püsib välimuselt enamvähem samasugusena nagu X100V. Selle küljes elav 23mm f/2 objektiiv on samuti üle toodud oma eelkäijalt, kuid see pole sugugi halb, sest tegu on suurepärase ja valgusjõulise objektiiviga.

Küll aga üks tähtis muudatus või pigem uuendus on keresisene pildistabilisaator, mida näeme esmakordselt X100 seeria kompaktkaameras.

Antud pildistabilisaator pakub kuni 6-stoppi ulatuses stabilisatsiooni, mis aitab aeglasemate säriaegadega pildistada nii, et kaader püsiks teravana ja värinavabana. 

Nii nagu üleval pool mainitud sai, siis X100VI pakub ka väga viisaka kvaliteediga videosalvestusi ehk ma usun, et pildistabilisaator tuleb kasuks ka videote puhul.

Fujifilm X100V

Fujifilm X100 seeria omapära, mida lihtsalt ei saa mainimata jätta on selle hübriidne “rangefinder” pildiotsija, mis võimaldab nii optilist kui ka elektroonilist kuvamist.

Optiline pildiotsija võimaldab kaadrit sättida naturaalse pilguga ning tänu sellele märkad tihtipeale asju, mida LCD-ekraaniga lihtsalt ei märkaks.

Alternatiivina saad kasutada elektroonilist pildiotsijat, et kuvada kaadrit täpselt sellisena nagu ta lõppude lõpuks välja tuleb. Seda veel eriti, kui kasutad kaameras peituvaid filmisimulatsioone.

Filmisimulatsioonidest rääkides, siis see on samuti üks Fujifilm kaamerate omapärasid, mis teevad kaamera kasutamise eriti lõbusaks.

X100VI kompaktkaameras peitub 14 eelseadistatud filmisimulatsiooni, mille hulgas leidub nüüd Reala ACE, Nostalgic Neg kui ka Eterna Bleach Bypass simulatsioonid.

Kui antud simulatsioonid oled ära testinud või need lihtsalt ei vasta Sinu maitsetele, siis sel juhul on Sul võimalik oma maitsete järgi seadistada enda filmisimulatsioone. Lisaks leidub igasuguseid nn. filmiretsepte suures ja laias internetis, kust saad ka kindlasti vahvaid ideid.

Üks asi on kindel — tegu on taaskord hitt-tootega Fujifilm’i poolt, mis pakub kõigi poolt armastatuid omadusi ja funktsioone, kuid ka meeldivaid täiustusi, mis teevad selle kompaktkaamera veelgi mõnusamaks.

Kui juba tiitlit lugedes karjusid “ma vajan seda”, siis klikka allolevale lingile ja vormista eeltellimus juba täna, sest on põhjust arvata, et Fujifilm X100VI vastu võib samuti tekkida meeletu nõudlus, mida on raske rahuldada.

 

Eeltelli Fujifilm X100VI juba täna ära ja ole esimeste seas, kes selle kätte saab »

 

Photopoint on Fujifilm fototehnika ametlik ja pikaajaline partner Eestis.

(433)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Fujifilm X100VI, hõbedane
  • 40,2-megapiksline APS-C X-Trans CMOS 5 HR sensor
  • Fujinon 23 mm f/2 avaga fiksobjektiiv
  • 6.2K 6240 × 3150 30p videosalvestus
  • Keresisene stabilisaator, kuni 6 stoppi
  • Hübriidne optiline + elektrooniline pildiotsija
1799€
Fujifilm X100VI, must
  • 40,2-megapiksline APS-C X-Trans CMOS 5 HR sensor
  • Fujinon 23 mm f/2 avaga fiksobjektiiv
  • 6.2K 6240 × 3150 30p videosalvestus
  • Keresisene stabilisaator, kuni 6 stoppi
  • Hübriidne optiline + elektrooniline pildiotsija
1799€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga