Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Speedlinki parim hiir arvutimänguritele – Kudos Z-9

 

Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-big-1

Speedlink on 2014. aastal asunud jõuliselt valmistama arvutimänguritele sobiva välimuse ja omadustega arvutihiiri. Neid on sel Saksa päritolu arvutitarvikute valmistajal nüüd igas hinnaklassis. Kõige lihtsam, äsja Photopointi müügile tulnud Ledos (19,99€). Profiilide ja makrodega varustatud, mõlemakäelistele sobiv Prime (39,99€). Ülimalt ergonoomiline Decus (39,99€) (loe ülevaadet Digitestis). Ja lõpuks kaaluvihtide ja kõige muuga varustatud Kudos RS (49,99€).

Selle valikuga aga Speedlink 2014 aastal ei piirdu. Photopointi ajaveebi salajastesse maa-alustesse laboritesse on jõudnud Speedlinki eriti uhke ja huvitav mänguritele valmistatud hiir, mis veel müügile jõudnud polegi. See kannab nime Speedlink Kudos Z-9 ja sellel on omadusi, mis muudavad kadedaks isegi aristokraatlikuis kõrgustes hõljuva Razeri. Üks neist omadustest on väga tundlik 8200 dpi lasersensor, mis olevat kuulujuttude kohaselt täpselt seesama mis Roccati ühe võimekama hiire Kone sees. Teine neist omadustest on aga spetsiaalne iPadi ja Android seadmete rakendus, mille abil saab hiire seadistusi muuta. Ka mängu käigus. Vaatame lähemalt:

 

Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-1

Kudos Z-9 pakend on speedlink`ilikult puna-must ning selle peal antakse uudistajale ka juba teada hiire uhkeimatest omadustest. Nendeks on makrode loomise tarkvara, 8200 DPI tundlikkusega sensor ning “Config App”. Allpool räägime neist kolmest asjast lähemalt. Vaatame nüüd olulisemaid omadusi täpsemalt:

Speedlink Kudos Z-9 olulisemad omadused

  • 9 programmeeritavat nuppu.
  • 4-suunaline ratas
  • Käigu pealt muudetava tundlikkusega lasersensor – 50 – 8200 dpi
  • Tarkvara abil saab hiire sisemällu talletada kuni 5 erinevat profiili ning hulga makrosid, mida siis nuppudele omistada
  • Spetsiaalse rakenduse abil saab hiire seadeid muuta nutitelefoni/tahvelarvutit kasutades
  • 1000 Hz andmeedastus. Reageerimisaeg: 1 ms
  • 64 erinevat värvust saab valida hetkel aktiveeritud profiili näitama
  • Punaselt valgustatud ratas
  • Ergonoomiline disain, paremakäelistele
  • Nailonsukas kaabli pikkuseks on 1,8m

 

Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-4

Karbis on: kasutusjuhend, tarkvara CD ning Kudos Z-9 hiir.

 

Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-6
Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-7

 

Kudos Z-9 pealmine ehk ülemine osa on pisut metalse ilmega punast värvi, näppude all pisut pehme ja sametine. Samast materjalist on ka parempoolne, väikese sõrme alla jääv osa. Kudos Z-9 koostekvaliteedile ei saa iseenesest midagi ette heita. Hiir ei nagise ega logise kusagilt. Samas on see hiir üsna kerge kaaluga – tuntavalt kergem kui näiteks Speedlinki Decus hiir.

 

Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-13

Pöidlaõnarus vasakul küljel on vägagi sügav ning kummeeritud. Õhuke ja pehme kummikiht ei lase pöidlal libiseda.

 

Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-15

Selle nurga alt on näha, kui sügav on pöidlaõnarus. Tänu sellele ei tundu hiir pihus üldsegi suur.

 

Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-11

Parempoolsel küljel kummeeritud kihti pole. Must ala on siin lihtsalt pehme plastikpind.

 

Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-9
Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-8

 

Kodos Z-9 hiirel on 8 nuppu ning rullik. Rullikul on tegelikult lisaks kerimisfunktsioonile ka kolm nupuvajutuse funktsiooni – otse alla ja paremale-vasakule. peab küll ütlema, et ratta suhtes ülal asetsevaid nuppe on alati üsna keeruline vajutada. Kiires mänguolukorras eriti. Seega ongi kõige kasutust leidvamad ilmselt rullikule omistatud ja pöidla alla jäävad nupud.

 

Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-10

Rullik on suur ning üsna sujuva liikumisega. Astmeid on väga vähe tunda.

 

Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-12

Selle hiire lasersensori maksimaalseks tundlikkuseks on võimalik seadistada 8200 dpi. See on tippklassi mängurihiirte näitaja. Nii kiiret liikumist vaevalt et kellelgi vaja läheb, kuid ehk on hiire liikumine seda täpsem madalamatel tundlikkustel. Lisaks sensori tundlikkusele on tipptasemel ka hiire andmesagedus arvutiga.

 

Untitled-1

Kõikide nuppude funktsionaalsust saab muuta kas Speedlinki veebilehelt alla laetava või hiirega kaasas plaadil oleva draiveri abil. Lisaks nuppude funktsiooni muutmisele saab selle draiveriga aga ka kõike muud väga paindlikult seadistada.

 

Untitled-2
Untitled-3
Untitled-4

 

Näiteks on siin võimalik seadistada neli erinevat sensori tundlikkuse astet, et neid astmeid siis mingi nupu vajutusega tegevuse käigus vajadusel vahetada. Näiteks kui mängus on vaja kiirelt liikuda ja ringi vaadata, tuleb kasu tundlikumast seadistusest. Kui aga järskuiu on tarvis snaiperrelvast sihtida, võib ühe nupulevajutusega kiirelt sensori vähem tundlikumaks ehk täpsemaks seadistada. Lisaks saab siin muuta makrosid ja profiile ja värvitoone ja muud.

 

KUDOS-Z-9-Configurator-App-iOS-deutsch

Kudos Z9 hiire jaoks on valmistatud ka Androidi ning iOS rakendus. Selle saab alla laadida Android marketist (App Store`i peaks rakendus jõudma peagi) ning see leiab hiire üles ühisest arvutivõrgust koodi järgi. Kui hiir on rakendusega ühendatud, siis saab hiire põhilisemaid seadistusi muuta nutiseadme abil – ilma, et peaks draiveri seadistuste avamiseks mängu katkestama

 

Speedlunk-kudos-z-9-hiir-photopoint-16

Kudos Z-9 on Speedlinki kõige võimekam arvutihiir. Sellest aste allapoole jääb kahe rullikuga Speedlink Prime Z-DW (hiir, mis on samuti veel turule jõudmata ning mida vaatame lähemalt juba peagi) ning Speedlink Decus. Kudos Z-9 tõuseb nendest kahest esile rohkemate juhtnuppude, tundlikuma sensori, väga paindlike tarkvaraliste seadistusvõimaluste ja nutideadmesõbralikkuse poolest.

Speedlink Kudos Z-9 hiirt on Photopointi veebipoodi ja kauplustesse oodata juba lähinädalail.

 

 

 

 

(1041)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Speedlink hiir Kudos Z-9, punane (SL-6391-RD)
  • 9-nupuline hiir mängurile
  • Ülitäpne – kuni 8200 dpi – lasersensor
  • Sensori tundlikkuse kiire kohandamine
  • Pikk paindlik nailonsukas kaabel
  • Ergonoomiline käele mugav disain

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast