Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Vaata, mis peitub uue Canon EOS RP täiskaader hübriidkaamera karbis

Möödunud aasta lõpus hakkas kaamerateturul kõva sagimine ning järjepanu tulid suuremad tootjad välja täiskaader hübriidkaameratega. Sony täiskaadritele hakkas esimesena konkurentsi pakkuma Canon enda EOS R ning see järel Nikon Z 6/Z  7 ja Panasonic S1/S1R mudelitega.

Kui eelpool mainitud kaamerate hinnad jäävad 2000€ ning 3000€ vahele, siis kuulujutud turu soodsaimast Canon EOS RP täiskaadersensoriga hübriidkaamerast tekitasid elevust nii tavakasutajates kui ka poolprofessionaalide fotograafide- ning videograafide seas.

Kuulujuttudel oli tõepõhi all ja vaid mõni nädal pärast EOS RP ametlikku esitlemist on Canon EOS RP jõudnud ka Photopointi lattu ning seetõttu avanenud eksklusiivne võimalus tootega lähemalt tutvuda.

Sarnaselt EOS R mudelile on ka EOS RP isendist müügil erinevaid variandid:

Koheselt oli meil võimalus võtta kätte kahest valikuvariandist esimene ning vaadata, mida kujutab endast Canon EOS RP kaamera koos objektiivi adapteriga.

Karpi kätte võttes tabas mind väike ehmatus, sest see tundus olevat täiesti tühi. Ilmselt seda ehmatust soodustas fakt, et RP puhul on tegemist hetkel kõige kergema täiskaadersensoriga hübriidkaameraga.

Karpi lahti võttes leidsin enda südamerahuks eest korralikult kilesse mässitud kaamera. Lisaks kaamerale tuli kerglasest pakist välja objektiivi adapter, aku, akulaadijakaamerarihm ning ka õpetused. Ehk olemas oli kõik vajalik ning mitte midagi rohkem ega vähem.

Kaamerat kätte võttes tekib tunne, et tegemist on odavama otsa peegelkaameraga. Kaamera tundub seest kuidagi tühi ning üllatavalt kerge – seda ka siis, kui lisada kaamera sisse aku. Kergusest hoolimata on säilinud Canonile omane mugavus ning seda on äärmiselt hea käes hoida.

Kui lisada komplektile objektiivi adapter, siis muutub kaamera juba veidi tummisemaks. Siiski ei ole EOS RP mudelit käes hoides teatavat kindlustunnet, mida võib tunda EOS R-iga või mõne kallima peegelkaameraga. Kahjuks ei ole odavaima täiskaader hübriidkaamera kere loodud ka ilmastikukindlaks, mis teeb kurvaks nii mõnegi loodusfotograafi.

Kaamera ühest küljest leiame HDMI väljundi, USB pesa, kaugjuhtimispuldi sisendi, mikrofonisisendi ning kõrvaklappide väljundi. Esindatud on kõik vajalik, mis mõningatel kaameramudelitel lisandub vaid akutallaga. Kas see võib tähendada seda, et ametlikult Canon EOS RP-le akutalda ei lisandugi ning alati peavad taskus olema tagavaraakud? Loodame siiski parimat, sest antud hetkel on enamikele kallimatele mudelitele Canon valmis saanud ka akutalla, mis teeb aparaadi käsitlemise oluliselt mugavamaks.

Canon EOS RP soodsama hinnaga on kaduma läinud R mudelist tuntud kaamera peal olev ekraan, mis kuvas pildistamisrežiime. See on asendatud peegelkaameratest tuntud klassikalise mehhaanilise funktsioonirattaga, mis on mõnevõrra töökindlam versioon.

Usun, et funktsiooniratta näol on tegemist pigem mugavama funktsiooniga, sest EOS R kaamerast tuntud elektrooniline ekraan nõudis suurt harjumist.

Canon EOS RP vs. EOS R:

  • Pildisensor: Canon EOS R kaameral on 30.1 MP sensor; Canon EOS RP kaameral aga 26 MP sensor
  • Sarivõte: EOS R maksimaalne sarivõte on 8 fps. EOS RP kaameral on sama näitaja 5 fps
  • LCD-ekraan: Canon EOS R kaameral on tavalisest suurem 3.2″ ja väga-väga hea lahutusvõimega 2 100 000 piksliga LCD. Canon EOS RP kaameral on tavaline-korralik LCD-ekraan: 3″ ja 1040000 pikslit
  • Pildiotsija. EOS R kaameral on 3 690 000 piksliga pildiotsija, EOS RP pildiotsija OLED ekraan on vähemteravam ja näitab pilti 2 360 000 piksli abil
  • Videorežiim: EOS R kaameral on Canon V-Log pildiprofiili võimekus ja 10-bit video salvestus välisele andmekandjale. Canon EOS RP kaameral LOG pildiprofiile ei ole ja maksimaalseks videokvaliteediastmeks on 8-bit
  • Katik: Canon EOS R kaameral on mehaaniline katik, mis muuhulgas on objektiivi eemaldades sensori ees, kaitstes seda tolmu eest. EOS RP kaamera sensori ees sellist katikut ei ole
  • Aku ja selle vastupidavus: Canon EOS R kasutab LP-E6N akut, mis kestab ühe laadimiskorraga 370 kaadrit. Canon EOS RP kasutab pisemat LP-E17 akut (seesama mis Canoni M6 ja M5 hübriidkaamerates) – ühe laadimiskorraga 250 kaadrit
  • Mõõtmed ja käsitlemine – Canon EOS RP on oluliselt väiksema korpusega, kuid korpust saab juurde ostetava talla abil kõrgemaks muuta – nii mahuvad kõik neli sõrme käepidemele ära. Canon EOS R kaamera pealmine LCD-ekraan ja puutetundlik nihik kaamera taga on Canon RP puhul eemaldatud
  • Korpus: EOS R korpus on ilmastikukindlate tihenditega. EOS RP korpus ei ole ilmastikukindel. Mõlemad on aga siiski magneesiumsulamist
  • Mälukaart: Mõlemad kasutavad ühte UHS-II ühilduvat mälukaardipesa kuid EOS RP kaameral pole see pesa eraldi küljel vaid kaamera all akukambris.

 

Osta Canon EOS RP ja naudi ka selle karbist välja võtmist ››

(890)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS RP kere + objektiivi adapter EF-EOS-R
  • 26,2-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • Dual Pixel CMOS teravustamissensor
  • 3" kallutatav & pööratav LCD puuteekraan
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Integreeritud WiFi ja Bluetooth ühendus
Canon EOS RP + RF 24-105mm f/4L IS USM + adapter EF-EOS-R
  • 26,2-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • Dual Pixel CMOS teravustamissensor
  • 3" kallutatav & pööratav LCD puuteekraan
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Integreeritud WiFi ja Bluetooth ühendus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga