Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Huawei Mate S ronib iPhone 6 Plusi kõri kallale

mates

Väidetavalt on Huawei uus, IFA 2015 tehnikamessil esitletud tippmudel Mate S loodud spetsiaalselt Apple’i lipulaeva põhja laskma. Või vähemalt sellele kõvasti kandadele astuma. Kuigi iPhone’i ’killereid’ on reklaamitud juba iPhone’i esimestest versioonidest alates siis, arvestades Huawei kiiresti kasvatat tehnilist taset ning veel kiiremini kasvavat turuosa, on huvitav vaadata, kuidas Hiina tehnikagigant oma ülesandega toime tuleb.

 

Sissejuhatuseks on ekraan täpselt sama suur kui iPhone 6 Plusil – 5,5-tolli (1080p). Kahtlaselt sarnane on ka metallkorpus, mille alaservas asuvad stereokõlarid.  Küll aga on Mate S tervelt 0,5mm õhem oma konkurendist ning selle tagakülg on kumer. Samuti on Huawei sangaril kahe SIM-kaardi võimalus ning firma sõnul peaks selle aku saama täis laadida kaks korda kiiremini kui iPhone. Lisaks olevat võimalik vaid kümneminutise laadimisajaga saada koguni kaks tundi kõneaega.

Üheks suurimaks Mate S plussiks saavad vaieldamatult olema 13 Mp tagakülje- ning 8 Mp ekraanikaamera. Tagakaamera võib kiidelda nelja värvi RGBW sensoriga, OIS-iga, kahetoonilise dual-LED välklambi ning eraldiseisva pilditöötluskiibiga. Ekraanikaamera on aga varustatud spetsiaalse pehme valgustusega, mis aitab teha loomulikumaid endleid.

Samuti saab uue telefoni suureks plussiks olema ilmselt sõrmejäljesensor Sense 2. Kui juba eelmine Ascend Mate 7 sõrmejäljesensor sai kasutajatelt kuumi kiidusõnu, siis uusversioonil pidi see olema 100% kiirem ning ’iseõppiv’, samuti ei pidavat enam olema probleemiks higised või märjad näpud. Lisaks telefoni lahtilukustamisele saavat sõrmejälge nüüd kasutada ka pildistamiseks, märguannete või fotode lehitsemiseks ja telefonikõnedele vastamiseks.

 

Huawei ise kiidab ka Mate S-i juures kasutatvat uud Knuckle Sense 2.0 tehnoloogiat, mis võimaldab kasutada telefoni erinevaid funktsioone ning rakendusi sõrmenukiga ekraanile koputades või sinna erinevaid kujundeid joonistades.

Õunafirmaga konkureerimiseks on on Huawei oma vaste tippmudeli juures kasutusele võtnud oma nö Force Touch’i (erineva survega ekraanile vajutamise), kuid vähemalt esialgu saab sellega vaid suumida – pildistamisel või fotode vaatamisel.

Kindlustamaks oma võitu Apple’i üle, on Huawei oma Mate S-i välja lasknud mitmes versioonis. 649 eurot maksval titaanhallil või ’müstilist’ šampanjakarva Euroopa standardversioonil on 3 Gb muutmälu ja 32 Gb põhimälu, 699 eurot maksev kuldne või roosa preemiumversioon aga uhkustab tervelt 64 Gb põhimäluga. 128 Gb põhimäluga Force Touch-versioon tuuakse aga avalikkuse ette hiljem ning vaid valitud riikides.

IFA 2015 pakkumine: Sooduskoodiga MOBIL10 on Sulle Photopointi veebikaubamajas kõik telefonide tarvikud 10% soodsamad (ka soodushindadest). Pakkumine kehtib IFA 2015 lõpuni (09.10.2015).

 

Allikas: Engadget

(3381)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga