Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Google`i kolmas androiditelefon on kohal: Samsung Galaxy Nexus

Iga suurema Android operatsioonisüsteemi uuendusega on kaasas käinud nutitelefon, mille valmistamise juures Google`i enese roheline käsi küljes on olnud. 2009 aastal esitleti HTC valmistatud Google Nexus One telefoni, mis kandis esmakordselt enda sees Android 2.1 Eclair versiooni. Aasta eest nägi ilmavalgust Samsungi meisterdatud  Nexus S ja Android 2.3 Gingerbread. Nüüd on aeg küps kolmanda sedalaadi mobiili jaoks. Selle tootjaks on samuti Samsung, nimeks Galaxy Nexus ning operatsioonisüsteemiks Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Samsung Galaxy Nexus ekraan on nagu ei ühelgi senisel nutitelefonil. Esiteks on see otse loomulikult Super AMOLED tüüpi, mis tähendab kirkaid värve, energiasäästlikkust ja väikseid vaatenurki. Teiseks on see määratu suur – 4.65″ ekraanidiagonaaliga lahmakas. Kolmanda ja kõige olulisemana on see aga ülihea lahutusvõimega, mahutades endale pretsedenditud 720 x 1280 pikslit (võrdluseks – HTC Desire HD ekraanidiagonaaliks on 4,3″ ja piksleid on sellel 480 x 800). Kõik see tähendab, et Android 4.0 uus Roboto-font, ikoonid ja fotod on sellel suurel ja kirkavärvilisel ekraanil enneolematult teravad ja selged.

Samsung Galaxy Nexus`e protsessoriks on kiire kahetuumaline 1.2GHz Cortex A9, operatiivmälu on 1 GB. Engadget kirjutab oma käes-küljes ülevaates, et telefoni animatsioonid ja toimimine on kiireimad kui ühelgi senisel Android-nutitelefonil. Arvatavasti on oma osa ka sellel, et riistvara on spetsiaalselt Android 4.0 operatsioonisüsteemi jaoks optimeeritud. Teadagi, et selline ekraan ja vilgas toimimine kurnavad koledal kombel akut. See viimane on telefonil oodatult suure mahtuvusega – koguni 1750 mAh (tavaliselt jääb see näitaja tippklassi telefonidel 1300-1500 mAh vahele).

Erinevalt Samsungi Nexus One ja Galaxy S II nutitelefonidele ei ole Galaxy Nexus mobiili esiküljel füüsilisi nuppe. Ice Cream Sandwich neid ei tunnista ning seega on ekraani allääres Honeycomb tahvelarvutitele omaselt kolm puutetundlikku nuppu. Esimene tagasipöördumiseks, teine koju minekuks ja kolmas multitaskingu jaoks. Telefoni tagaküljel on LED-välguga varustatud 5 MP kaamera, mis lisaks piltidele ka Full HD videot salvestab. Android 4.0 operatsioonisüsteem annab sellele Sony digikaameratest tuntud võimaluse telefoni liigutades panoraampilte jäädvustada. Olemas on ka Pentaxi kaameratest tuntud digitaalsete efektide kuvamine juba kadreerimise käigus.

Ei tahaks küll kuidagi negatiivse sõnumiga telefoni iseloomustust lõpetada, kuid tundub, et muud üle ei jää. Teate ju küll, kuidas Anton Digitesti veebilehel igat testitavat Androidtelefoni sarjab – selle eest, et microSD mälukaardile on aku alla raske ligi pääseda. Samsungi uusima mobiiliga seda probleemi ei ole, sest mitte mingit mälukaardipesa selle seest ei leiagi. Huvilisele antakse lihtsalt valida 16 GB või 32 GB sisemäluga mudelite vahel.

Samsungi ametlik pressiteade

Käed-küljes video Engadget.com veebilehel

(536)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga