Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Ricoh esitleb imepisikest, vahetatavate objektiividega hübriidkaamerat Pentax Q-S1

Q-S1_cata_acc004

Ricoh toob täna välja uue hübriidkaamera nimega Pentax Q-S1. See on miniatuurse Pentax Q-seeria kolmas esindaja, aasta eest välja kuulutatud Pentax Q7 täiustatud versioon. Väliselt on uus aparaat senisega üsna sarnane – suurima erinevusena võib nimetada esiküljele, objektiivist vasakule poole lisatud valikuketast omapärast “käepidet” – ümarat kõrgendust, mille taha näpud kaamerat hoides haakuda saaks.

Pentax Q-S1 korpus on valmistatud magneesiumsulamist – just nagu esimesed Q-seria aparaadid. Korpuse sees on aga tippklassi kompaktkaameratele omase suurusega 1/1.7″ taustvalgustusega pildisensor, aparaadil on lisaks automaatrežiimidele olemas ka manuaalrežiim ja RAW faili pildistamise võimalus. Kahju, et LCD-ekraani lahutusvõime on jäänud senisele kesktasemele – 3″ ekraanil on jätkuvalt 460 000 pikslit.

Pentax Q-S1 olulisemad tehnilised andmed

  • 12.4 MP, 1/1.7″, taustvalgustusega CMOS sensor
  • Pentax Q bajonett
  • ISO ulatus 100 – 12800
  • 3.0″ LCD-ekraan, 460 000 px
  • Sensorinihutusega värinastabilisaator
  • Manuaalne ja poolmanuaalsed särirežiimid, RAW failide pildistamine
  • Full HD video H.264 koodekiga, 1080p 30 kaadrit sekundis
  • HDR režiim
  • 5 fps sarivõte
  • Kaal: 183 g
  • Mõõtmed: kõrgus – 58 mm, laius – 105 mm, paksus – 34 mm
  • Saadaval mustas, valges, ja tumepunases, ja kuldses värvitoonis

Pentax Q-S1 tootefotod

Q-S1_bk_front

Q-S1_bk_back

Q-S1_bk_top

Q-S1_wht_02sl_wh

 

in_situation_w_003

Q-S1_cata_005

Q-S1_cata_acc001

Q-S1_40colors

 

Pentax Q-S1 pressiteade 

5. august 2014

PENTAX Q-S1:

Minimaalsete mõõtmete ja hea disainiga vahetatavate objektiividega kaamera
Eeskujulik käsitsetavus ja 40 värvikombinatsiooni

RICOH IMAGING COMPANY, LTD. teatab, et peagi jõuab müügile uus vahetatavate objektiividega digikaamera PENTAX Q-S1. Kaamera on tänu ülikompaktsele korpusele suurepäraselt kaasaskantav, hästi läbimõeldud disain ja suurepärane käsitsetavus teevad sellest ideaalse igapäevakaamera igal tasemel fotograafile.

PENTAX Q-S1 on populaarse PENTAX Q tootesarja uusim liige. Sellesse tootesarja kuuluvad vahetatavate objektiividega digikaamerad, mis on moekamad ja kasutajasõbralikumad kui digipeegelkaamerad. Q-S1 on varustatud hulga omadustega, mis muudvad fotograafia nauditavamaks. Nende hulka kuulub kõrge kvaliteediga pilte tagav 1/1,7-tolline tagantvalgustatud CMOS sensor, pildistamine kõrge tundlikkusega kuni ISO 12800 ja usaldusväärne pildistabilisaator, mis kasutab tipptasemel gürosensorit. Kasutada saab ka erinevaid loomingulisi töövahendeid nagu Bokeh Control (aitab tausta udusemaks muuta) ja Smart Effect filtriefektid. Üldkokkuvõttes aitab PENTAX Q-S1 fotograafil luua isikupärasemaid, loovamaid pilte ja seda lihtsamalt ning tõhusamalt.

Lai, 40 kombinatsioonist koosnev värvivalik (5 kerevärvi, 8 esipaneeli värvi) võimaldab muuta kaamera isikupärasemaks. Seda tõestasid juba PENTAX Q7 (2013 juuli, 120 värvikombinatsioon) ja PENTAX K-50 (2013 juuli, 120 värvikombinatsiooni) – paljudele kasutajatele meeldis uus, moekas võimalus väljendada oma isiklikku maitset ja stiili.

Peamised omadused

1. 1/1,7-tolline pildisensor kvaliteetsete piltide tagamiseks

Suur, tagantvalgustatud CMOS sensor aitab Q-S1 kaameral jäädvustada kõrge kvaliteedi ja lahutusvõimega pilte. Koos kiire “Q ENGINE” pildiprotsessoriga on tagatud minimaalne digimüra kõigil ISO tundlikkustel. Tulemuseks on rikkalike pooltoonide ja pehmete üleminekutega kujutised ja seda ka ISO 12800 tundlikkusega. Kaamera autofookuse täpsus on väga hea ka hämaras, võimaldades täpselt teravustada ka EV 0 valgustasemega.

 2. Klassikaline, kvaliteetne disain

Q-S1 disain on klassikaline. Hoolikat tähelepanu on pööratud ka kõige väiksemate detailide tekstuurile. Tulemuseks on ideaalne igapäevakaamera, mida sobib igas olukorras kaasa võtta. Efektiketas ja käepide on valmistatud kvaliteetsest alumiiniumist, mis lisab eksklusiivsust ning need on paigutatud sümmeetriliselt, tagades hoidmismugavuse ja visuaalse atraktiivsuse. Esimest korda Q seeria kaamerate puhul on esipaneelil kasutatud sünteetilist nahka eesmärgiga parendada tekstuuri ja väljanägemist.

 3. Eeskujulik käsitsetavus

Optimeeritud algoritmiga Q ENGINE protsessor tagab kiire ja veatu reaktsiooni pildistamise igas faasis, kaamera käivitamiseks kulub vaid üks sekund. Efektikettale saab omistada neli meelepärast funktsiooni nagu Smart Effect, külgede suhe, AF/MF lülitus, fookuse abimehe lülitamine ja ND filtri lülitamine. See võimaldab soovitud seadistusi pildistamise käigus kiirelt muuta.

4. Usaldusväärne pildistabilisaator

Q-S1 SR (Shake Reduction) mehhanism on varustatud tipptasemel gürosensoriga ning kompenseerib pildikvaliteeti vähendavad kaamera värinad efektiivselt. Teravaid, selgeid pilte saab jäädvustada ka nõudlikes tingimustes, kus kaamera värin tavaliselt pildi rikub: teleobjektiivi kasutamisel, ilma välklambita hämaras pildistamisel või maastike jäädvustamisel hämarikus.

5. Full HD videosalvestus, ka kõrge tundlikkusega

Q-S1 jäädvustab kauneid Full HD videolõike (1920 × 1080 pikslit, 30 kaadrit sekundis, H.264 vormingus) minimaalse mürasusega. Kaameral on ka HD intervallvideo funktsioon loomingulisuse laiendamiseks. Fotograafil on võimalik kasutada ka erinevaid pilditöötlusvahendeid nagu Smart Effect režiimid* ja videotöötluse tööriistad. Valikusse on lisatud ka jälgiva autofookuse (AF-C) režiim**, mis lubab kasutajal jäädvustada teravaid videolõike liikuvatest objektidest.

* Kaadrisagedus võib erineda kui valitud Smart Effect režiim eeldab mittestandardset pilditöötlust.

** See režiim ei ühildu UNIQUE LENS-seeria objektiivide ega 06 TELEPHOTO ZOOM objektiiviga.

6. Suur, kõrge lahutusvõimega 3-tolline LCD ekraan

Q-S1 tagaosas asub kõrge lahutusvõimega 3-tolline 3:2 suhtega LCD ekraan, millel on umbes 460 tuhat pildipunkti. Monitor on kaetud AR (Anti-Reflection) peegeldusvastase kattega, võimaldades vaadata selgeid ja eredaid pilte ka päikesevalguses. Ekraani lai vaatenurk 170° igas suunas lubab jälgida pilte selgelt ka siis kui vaataja asub ekraani suhtes nurga all.

7. Hulk töötlusvahendeid isikupäraste piltide loomiseks

(1) Custom Image funktsioon silmatorkava viimistluse lisamiseks pildile

Custom Image lisab pildile erilisi lõppviimistlusi võimaldades fotograafil taasluua konkreetse stseeni atmosfääri. Kasutajal on valida 11 Custom Image töötluse hulgast. Nende hulka kuulub ka Bleach Bypass, mis annab tulemuseks dramaatilise, filmile sarnaneva viimistluse.

(2) Digital Filter funktsioon visuaalsete efektide lisamiseks

Digitaalfiltrite abil saab fotograaf lisada pildile erinevaid visuaalseid efekte ilma arvuti abita. Filtreid on kokku 17, neist 11 (nagu näiteks Toy Camera, Invert Color ja Posterization) saab kasutada juba võtte ajal nii fotodel kui videolõikudel. Ülejäänud 6 filtrit saab kasutada ainult taasesituse käigus. Leidlike visuaalsete efektide loomiseks saab ühele pildile rakendada ka mitmeid filtreid.

(3) Smart Effect funktsioon viimistluse kontrollimiseks ketta abil

Kaamera esipaneelil asuva efektiketta abil saab kasutaja kiirelt ja muretult lisada pildile soovitud viimistluse, vaadates efekti eelvaadet LCD Ekraanilt. Üheksa Smart Effect režiimi hulgast saab kasutaja omistada kettale neli erinevat. 

8. Muretu tausta udususe juhtimine

Q-S1 unikaalne Bokeh Control funktsioon aitab kasutajal rõhutada pildistatavat. Funktsioon hindab automaatselt fookuses oleva pildistatava ja teiste kaadris olevate objektide kaugust. Kuna see funktsioon lihtsustab peegelkaamera-tasemel olevaid töövõtteid tausta udustamise osas, saavad ka algajad digikaamera kasutajad jäädvustada kvaliteetseid ja kauneid pilte, kus esiplaan ja taust on kaunilt udused.

9. Lihtsad ja kasutajasõbralikud Auto Picture ja Scene programmid

Q-S1 varustusse kuulub PENTAXi poolt väljatöötatud Auto Picture režiim, mis valib automaatselt sobivaima pildiprogrammi (näiteks Portree, Maastik ja Makro). Kuna kaamera optimeerib kõik asjassepuutuvad parameetrid (säriaeg, ava, värvustasakaal, värviküllus, kontrastsus ja teravus) automaatselt, saab kasutaja keskenduda kaadri kompositsioonile ja õige hetke ootamisele. Q-S1 on varustatud ka 21 stseeniprogrammida, mis lubavad ka algajal digifotograafil valida parimad säriseadistused keeruka stseeni jäädvustamiseks.

10. Peegelkaameraga võrreldav särisüsteem

Q-S1 põhjalik särisüsteem tagab kõik vahetatavate objektiividega kaamera eelised ja paindlikkuse. Kaamera valikus on universaalne programmrežiim (P), mis valib optimaalse ava ja säriaja automaatselt, avaprioriteet (Av) ja säriajaprioriteet (Tv) ning manuaalne (M) režiim. Neist viimane annab kasutajale täieliku kontrolli säriseadistuste üle.

 11. Efektiivne tolmueemaldus: DRII mehhanism

Q-S1 DRII (Dust Removal II) mehhanism hoiab ära tüütud tolmutäpid piltidel ka pärast objektiivide vahetamist õues. Nagu PENTAX K-3 ja 645Z digikaamerad, kasutab see ülimalt efektiivseid ultrahelivibratsioone tolmu eemaldamiseks pildisensorilt.

 12. PENTAX Q-S1 värvivalikud

40 värvikombinatsiooni: viis kerevärvi ja kaheksa esivärvi.

Kere värvid:     Black, Gunmetal, Pure White, Champagne Gold, Bright Silver

Käepideme värvid:      Charcoal Black, Cream, Carmine Red, Canary Yellow, Khaki Green, Royal Blue, Burgundy, Pale Pink

Nelja kombinatsiooni müüakse standardmudelina.

Kaamera kere ja objektiivide tehnilised andmed on standardmudeliga identsed.

Zoom Lens Kit (koos 02 STANDARD ZOOM objektiiviga) – 02 STANDARD ZOOM LENS objektiivi värvus on must kui kere värv on Black või Gunmetal. Teist värvi keredega tuleb kaasa hõbedane objektiiv.

13. Muud omadused

  • Ühilduvus traadita Eye-Fi mälukaartidega
  • Kiire sarivõte kuni viis kaadrit sekundis
  • HDR režiim pildistab kolm erineva säritusega kaadrit ja moodustab neist ühe, eriti laia dünaamilise ulatusega liitpildi
  • CTE värvustasakaalu juhtimine võimaldab rõhutada konkreetse stseeni põhilist värvust (näiteks päikeseloojang)
  • Mitmekordse särituse režiim (kuni üheksa säritust ühes kaadris), automaatne särikompensatsiooni funktsioon
  • Distantspäästiku vastuvõtjad esi- ja tagapaneelil
  • Digitaalse loodi funktsioon kaamera joonduse kontrollimiseks horisontaalselt ja vertikaalselt
  • Kaasas Digital Camera Utility 5 tarkvara uusim versioon

(700)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga