Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

8 kasulikku nippi iOS 7 kasutajale

apple-unveils-ios-7-1Kui sul on iPad või iPhone, siis ilmselt oled kuulnud ka uuest iOS 7 operatsioonisüsteemist, mille Apple sinu seadme jaoks eelmisel nädalal valmis tegi. Ehk oled selle koguni alla laadinud, et sinu telefon või tahvelarvuti sellega tutvust teha saaks? Apple ise reklaamib oma uut mobiilset opsüsteemi kui suurimat uuendust, mis algsele iOS-ile tehtud. Tõenäoliselt on neil ka õigus. Õnneks pole uue süsteemi välimus muutunud tundmatuseni, küll on aga värskel iOS-il nii mõnedki trumpkaardid varukas. Selles mõttes, et parimad uuendused ei pruugi kasutajale kohe silma torgata. Ning kasutusõpetused on ju mõeldud ainult nannipunnidele. Allpool pakukski väikese lühiülevaate, millised need uuendused on ning kuidas neid süüakse.

Otsing

Enam pole vaja otsingu sooritamiseks minna oma koduekraanist (Home Screen) vasakule. Piisab kui suvalist ekraani lihtsalt allapoole sikutada ning otsinguaken ja ekraan kargavadki esile. See nipp ei tööta, kui ekraanil on avatud mõni rakendus.

search

Sättekeskus

Sättekeskus (Command Center) on pmst esimene iOS-i vidin elik widget. Ainult erinevat Androidist ei tolkne antud vidin pidevalt ekraanil, vaid on diskreetselt nurgataga, kuni kasutajal seda vaja läheb. Sättekeskus avaneb sõrmega üle alumise ekrani ääre ülespoole tõmmates. Sealt saab sisse-välja lülitada WIFi’t, sinihammast, AirPlay’d, lennu- ja öörežiimi, taskulami, kalkulaatorit, kella (timer, stopper jms), fotoaparaati ja ekraani automaatset pööramist (auto rotate). Lisaks saab sealt veel mugavalt reguleerida ekraani heledust, helitugevust ning vahetada lugusid telefoni meediamängijas. Erinevalt otsingust töötab sättekeskus aga nii avatud rakenduste kui ka suletud (locked) ekraaniga.  

control-panel

 

Ajatempel

Siin pole tegu mitte põneva uusreligioosse ehitisega, vaid võimalusega nähe kergelt ja mugavalt, millal konkreetne iMessage või SMS saabunud on. Taas mitte midagi keerulist – vali välja sind huvita sõnum ning sikuta seda sõrmega vasakule. Voila’, ilmubki nähtavale ajatempel (Timestamp).

timestamp

Lood

St mitte lugude mitmus, vaid vajalik tööriist, erinevate asjate täpseks sättimiseks on samuti iOS7-sse sisse ehitatud, aga mitte eriti silmatorkavalt. Loodi leiab üles, kui avad kompassi ja liigud sealt siis teisele leheküljele. Topeltpuudutus loodi ekraanile sätib aga paika loodi nö 0⁰.

level

Safari sakid

Siin ei taha me rääkida sellest, kas Safari sakib või mitte. Lihtsalt uue süsteemiga on muudetud hõlpsamaks Safari sakkide (tabs) sulgemine. Nüüd saab need sakid manada ekraanile kolmemõõtmelisena. Sakkide sulgemiseks tuleb need sõrme või mõne muu kehaosaga lihtsalt vasakule sikutada.

tabs

Blokeerimine

Varasemate iOS-idega oli kõnede, SMS-ide või FaceTime’i blokeerimine suhteliselt keerukas. iOS7 puhul aga enam sirgjoonelisemaks minna ei saa. Ava sätted (Settings) -> Telefon (Phone)-> Blocked ning lisa sinna keda iganes soovid. Põhiline, et see oleks muidugi sinu kontaktide nimekirjas.

blocked

Andmeside piiramine

“Bittide ja baitide liigutamine pole miski odav lõbu”, võib öelda iga internetiteenuse pakkuja. Et suurel osal nutiseadmete kasutajatest on piiratud andmemahuga lepingud, siis on nutikas neidsamu mahte ka kontrolli all hoida. Ava sätted (Settings) ning vali sealt Cellular. Nüüd liigu alajaotuse lõppu, kus on nimekiri andmesidet kasutavatest rakendustest ning nende poolt kasutatud andmehulkadest. Samas on ka mugav võimalus ükshaaval piirata nende rakenduste ligipääsu internetile.

cell

 Rakenduste sulgemine

Muutus rakenduste sulgemises on uue operatsioonisüsteemi ilmselt üks suuremaid st silmatorkavamaid uuendusi, kuigi protsessi algus on suhteliselt sama – endiselt tuleb teha topeltvajutus nö kodunupul (Home button). Selle peale ilmuvad ekraanile korralikus reas ekraanitõmmised aktiivsetest rakendustest. Seejärel võib vajalikul rakendusel nabida sõrmega turjast ning saata see ekraani ülaserva suunas kaduvikku. Üldiselt aga pole taustal jooksvate rakenduste sulgemiseks erilist vajadust, sest õunafirma meistrimehed on need välja tuuninud selliseks, et need võimalikult vähe akut sööksid. Isegi kui akusäästumaniakid teile vastupidist väidavad.

close

Kindlasti on erinevaid trikke ja nippe veelgi. Mõned on teada juba praegu, mõned selguvad alles aja jooksul. Soovime sulle, armas lugeja, rohket avastamisrõõmu nende avastamisel.

Allikas: TechCrunch

Apple iPad tahvelarvutid Tartus

(4430)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga