Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Leica põrutab 37,5 MP sensoriga digitaalse peegelkaamera ja üheksa uue objektiiviga

Saksa kaameratootja Leica andis täna Photokinale väärilise avapaugu kui esitles oma peegelkaamerat S2, mis silmaga vaadates ja näpuga katsudes näeb välja üpris tavalise profiklassi digipeegli moodi, on aga midagi hoopis erinevat.

Sensori poolest sarnaneb see kaamera Hasselblad`i ja Leaf AFi suurtele ning omanäolistele megakaameratele. Kodaki poolt toodetud keskformaadis CCD sensori pikslite arvuks on 37,5 MP ning mõõtmeteks 30 x 45 mm – ligi 56% suurem kui Canon’s EOS 5D 178.69€ või Nikon D700 519.75€ täiskaadersensor.

S2 omab Fujitsu poolt toodetud madala voolutarbimisega “Maestro” protsessorit. Leica tootejuht Maike Harbets ütles, et tänu sellele peaks S2 tööjõudlus olema kaks korda kiirem kui Hasselbald`i H-seeria kaameratel. Samuti peaks Leica S2 viimaseid edestama ka plidikvaliteedis kõrgetel ISO väärtustel.

Leica on kaamera tehniliste andmete osas olnud üpris kidakeelne. teada on aga, et kaameral on “ülikiire ühe punktiga automaatse teravustamise süsteem” ning märksa suurem sarivõtte kiirus kui mistahes teisel keskformaadis sensoriga digitaalsel fotokaameral.

S2 on võimeline salvestama DNG, JPEG ning RAW faile. Uuel kaameral on kaheosaline katikusüsteem – osad esitletavad objektiivid omavad kiiret keskkatikut välguga pildistamise tarvis, samuti on kaameral endal traditsiooniline fokaaltasandi katik.

Leica sõnul asetub see kaamera oma mõõtmete poolest Canoni EOS 5D 178.69€ ja EOS 1Ds Mark III 71.47€vahele ning tundub käes väga ergonoomiline hoolimata sellest et tegemist on tegelikult keskformaatkaameraga.

Leica ütles, et kaamera peamiseks sihtgrupiks on professionaalsed fotograafid, kes pildistavad küll enamuses keskformaatkaameraga, kuid mugavuse huvides ka täiskaadersensoriga kaameraga. Nüüd on neil võimalus omada ühteainsat kvaliteetset fotoaparaati, mis on võimeline pildistama ülikvaliteetseid ning suure pikslite arvuga kaadreid ka seal, kus olulised on mugavus ja mobiilsus.

Leica ise võrdleb uue fotoaparaadi esitlust oma debüüdiga kaameraturule. Mudel “A” aastal 1925 olevat täielikult ümber mõtestanud 20. sajandi 35 mm fotograafia. Sama ootab firma uuel sajandil täna tutvustatavalt kaameralt.

Objektiivid

Koos peegelkaameraga esitleb Leica ka koguni üheksat uut objektiivi, nende seas 24 mm ja 35 mm lainurka, 70 mm standardobjektiivi, 100 mm ja 180 mm teleobjektiive, 120 mm makroobjektiivi ning 30 mm tilt-shift tüüpi objektiivi (mõned fotod allpool).

Kogu objektiivide seeria plaanib Leica valmistada kahe aastaga. S2 peegelkaamerat on turule oodata aga järgmiseks suveks.

Tahaks küll ühte.

(329)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony akulaadija AC-VQ900AM Sony akulaadija AC-VQ900AM Sobib kahe InfoLITHIUM M seeria aku laadimiseks. LCD paneel näitab laadimise olekut.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga