Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Nikon Z30 hübriidkaamera sisuloojale

Nikon Z30

Vloggimine ja videote tootmine on muutumas üha populaarsemaks, mida näevad ka maailma suurimad kaameratootjad. Esimene kes sellele turule spetsiaalse kaamera tootis oli Sony oma ZV-E10 kaameraga. Nüüd koputab uksele ka Nikon oma uue Nikon Z30 hübriidkaameraga, mis on disainitud spetsiaalselt sisuloojate vajadusi silmas pidades.

Nikoni peaaegu taskusse mahtuval hübriidkaameral on peaaegu kõik, mida juba Nikon DX kaameraid kasutavad sisuloojad tunnevad, kuid uus süsteem on pannud suurema rõhu just sellele, et kvaliteetset sisu oleks võimalik ka üksi salvestada. Selles artiklis heidame pilgu peale uue kaamera välimusele ja funktsioonidele.

Nikon Z30 ülevaade

Kuigi Nikon on ka varasemalt teinud poolkaader sensoriga hübriidkaameraid nagu Z50 ja Z fc, mis olid suunatud pigem alustavatele fotograafidele, siis uus Z30 viib oma täiesti uute funktsioonide ja disainielementidega asjad veidi edasi.

Näiteks leiab kaameralt kaks stereo mikrofoni, millele on võimalik juurde osta ka tuulekaitsed ja lisaks on kaamera ees tally tuli, mis annab teada kui kaamera videot salvestab. Millest viimane funktisoon on tavaliselt leitav vaid tipptaseme videokaameratelt.

Nikon Z30

Nikon otsustas elektroonilise pildiotsija eemaldada, sundides kasutajaid kohtlema süsteemi nagu kompaktkaameraid, kus teete kõike pöörleva puuteekraani kaudu. Kuigi paljud neist muudatustest muudavad kaamera vloggijate jaoks väiksemaks, taskukohasemaks ja kasutajasõbralikumaks, on mõned asjad, mis võiksid siiski sellisel kaameral juures olla.

Näiteks pole uuel Nikon Z30 kõrvaklapipesa. See oleks andestatav juhul kui tegemist oleks peamiselt fotograafidele suunatud kaameraga, kuid peamiselt videosalvestamiseks mõeldud kaameral võiks siiski see olla olemas. Muidugi saab helitaset vaadata läbi menüü, kuid hetkel ei kuva Nikon seda videosalvestuse ajal.

Kui rääkida veel portidest, siis leiab kaameralt õnneks microHDMI pesa ja USB-C pesa. Millest viimast on võimalik kasutada ka kaamera laadimiseks ning toite andmiseks salvestamise ajal.

Nikon Z30

Kaamera ise on väga väike ning diskreetne, mis lubab kasutajatel sellega toimetada ka rahvarohketes kohtades ilma, et kellelegi see ette jääks. Muidugi tuleb see kompaktsus ja soodne hind millegi arvelt.

Kaamerat ja eriti objektiivi lähemalt uurides on selgelt aru saada, et kasutatud on pigem odavamaid materjale. Näiteks pole aku ja mälukaardipesa luugil ei tihendeid ega vedru, mis luuki lahti hoiaks. Kuid soodne hind peab kuskilt tulema ja loeb see kui head videot ja pilti kaamera teeb.

Nikon Z30 on sama Z-bajonett nagu igal teisel Z-seeria kaameral, mis tähendab, et sellega on võimalik kasutada täiskaader (FX) või APS-C (DX) objektiive. Nikoni DX objektiivid on loodud spetsiaalselt APS-C kaamerate jaoks, seega on need väiksemad ja kergemad.

Nikon pakub praegu kolme Nikkor Z DX objektiivi: Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR, DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR ja DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Objektiivi nimetustest on näha, et kõik sisaldavad värinastabilsiaatorit, mis stabiliseerib teie fotosid ja videoid objektiivipõhise stabilisaatori abil. Z30 ei sisalda ise keresisest pildistabilisaatorit, seega on VR-ga varustatud objektiivide kasutamine käest pildistamiseks hea mõte.

Nikon Z30

Pluss poolel on kindlasti kaamera käepide, mis on näiteks sügavam kui eelmise põlvkonna Sony kaameratel ja tänu sellele sobib uus Z30 väga mugavalt ka suuremate kätega inimestele. Rääkides veel sellest mis on hästi tehtud kaamera sees, siis uue kaameraga on võimalik videot salvestada pikemalt kui näiteks Z50 kaameraga. FullHD videot on võimalik salvestada järjest kuni 125 minutit ja 4K 30p videot kuni 35 minutit. 

Lisaks on kaameral automaatse pildikontrolli funktsioonid, mis kohandavad videoseadeid automaatselt vastavalt stseenile. See hõlmab 20 erinevat tüüpi loomingulist seadet, mis lisavad videosalvestustele loomingulisust, aidates kõrvaldada järeltöötluses täiendava värvide seadistamise vajaduse. Seadete alt leiab ka Flat pildiprofiili neile kes soovivad siiski hilisemalt ise värve arvutis seadistada. Tegemist pole küll päris log profiiliga, kuid värvid teeb see lamedamaks küll.

Nikon Z30

Rääkides veel sellest mis on kaamera sees, siis selle 21-megapiksline sensor on meile juba tuttav. Suureks eeliseks on see, et salvestades 4K 30p režiimis ei lõika kaamera pilti väiksemaks nagu näiteks Sony teeb.

Nikoni 16–50 mm kokkupandav suum on korralik väike objektiiv, mis pakub kasulikult laia vaatenurka ja veidi paremat kvaliteeti kui Sony võrdväärne objektiiv.

Nikon Z30

Kuigi Nikon Z30 on kindlalt vlogijatele suunatud, keskendudes video salvestamise lihtsusele, siis on videosalvestuse tehnilised andmed väga sarnased Nikoni olemasolevate DX-vormingus Z-seeria kaameratega. Samuti jääb see väga võimekaks fotokaameraks.

Kui kuulud sisuloojate põlvkonda, kellel pole probleemi pildiotsija puudumisest, siis pakub Z30 odavaimat teed Nikoni hämmastava Z-bajonetiga maailma.

 

Nikon Z30 hübriidkaamerad Photopointis ››

 

Photopoint on Nikoni ametlik ja pikaajaline partner Eestis.

(475)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Nikon Z30 kere
  • 20,9-megapiksline DX-formaadis CMOS sensor
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • 209 faasitituvastusega teravustamispunkti
  • Foto sarivõte kuni 11 kaadrit sekundis
  • Integreeritud WiFi ja Bluetooth
799€
Nikon Z30 + Nikkor Z DX 16-50mm VR Kit
  • 20,9-megapiksline DX-formaadis CMOS sensor
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • 209 faasitituvastusega teravustamispunkti
  • Foto sarivõte kuni 11 kaadrit sekundis
  • Integreeritud WiFi ja Bluetooth
959€
Nikon Z30 + Nikkor Z DX 16-50mm + 50-250mm Kit
  • 20,9-megapiksline DX-formaadis CMOS sensor
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • 209 faasitituvastusega teravustamispunkti
  • Foto sarivõte kuni 11 kaadrit sekundis
  • Integreeritud WiFi ja Bluetooth
1219€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga