Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon lubab tarkvarauuendust EOS 5D Mark III kaamerale. Kiirem autofookus f/8 avaga ning pakkimata videosalvestus HDMI kaudu

Canon annab täna teada, et on valmistamas tarkvarauuendust oma täiskaadersensoriga peegelkaamerale EOS 5D Mark III 3048.98€. 2013. aasta aprilliks lubatav uuendus teeb võimalikuks keskmise risttüüpi teravustamispunkti kasutamise kuni ava f/8 korral (praegu kuni f/5.6). See on eriti meeltmööda fotograafidele, kes pildistavad teleobjektiivide ja -konverteritega. Teine, ja ehk veelgi laiemalt olulisem edasiarendus toimub video salvestamises. Nimelt peaks tarkvarauuendusega tulema võimekus salvestada HDMI väljundi kaudu välisele seadmele (nagu näiteks Atmos Ninja 2) pakkimata 4:2:2 värvieraldusega videopilti. Samal ajal saab filmitavat vaadata väliselt monitorilt ning salvestada video juurde timecode andmefaili.

Sellist funktsionaalsust ootasid entusiastid ja profid tegelikult juba 5D Mark III kaamera välja tulles. Seega siin rõõmustamiseks väga põhjust ei ole, kuna ülalkirjeldatud funktsionaalsust tuleb ju veel pool aastat oodata. Kõlakad internetis räägivad, et Canoni niivõrd enneaegne uuenduse välja kuulutamine võib olla tingitud vabavaralise “Magic Lantern” häki uuest versioonist, mis paari päeva eest muude uuenduste seas ka pakkimata HDMI videovoo salvestamisvõimaluse välja kuulutas.

Canoni ametlik eestikeelne pressiteade

Pressiteade
24. oktoober 2012

Canon toob välja uue püsivara kaamerale EOS 5D Mark III

Canon teatas täna, et tuleb välja kaamerale EOS 5D Mark III mõeldud uue püsivaravärskendusega, mis sisaldab täiustatud funktsioone nii video töövoo kui ka pildistamisprotsessi parandamiseks. Uus püsivara hõlmab professionaalsetele videotegijatele sobivat HDMI-väljundit, aga ka täiustatud automaatteravustamist telefotoobjektiive kasutavatele fotograafidele.

Tänu tele- ja filmitööstuse professionaalidelt saadud tagasisidele sisaldab uus püsivara nüüd n-ö puhast HDMI-väljundit, mis parandab üldist videotöötluse ja -seire protsessi. Videograafid saavad kaamerast EOS 5D Mark III HDMI-terminali abil edastada  välisesse salvestusseadmesse kõrglahutusega tihendamata videomaterjali (YCbCr 4:2:2, 8 bitti) ilma lisatud ikoonide või sümboliteta. Püsivaravärskenduse uued funktsioonid võimaldavad materjali lihtsamalt ja minimaalse kvaliteedivähendusega töödelda, pakkudes samal ajal ka seadmesisesele mälukaardile salvestamise võimalust.

Lisaks on täiustatud funktsioonide seas võimalus lisada HDMI kaudu välise salvestusseadme jaoks ajakood ning sünkroniseerida[i] videojäädvustuse algus- ja lõppaeg välisele salvestusseadmele salvestamise algus- ja lõppajaga. Uus püsivara võimaldab videopilti ka reaalajas välistel ekraanidel kuvada, mis on hea võimalus kohapeal kogu võttemeeskonnaga videomaterjali jagamiseks.

Uus püsivaravärskendus täiendab ka pildistamisrežiimi automaatteravustamist. Objektiivi ja vaherõnga kasutamisel saavutatava maksimaalava f/8 puhul võimaldab uus püsivaravärskendus kasutada kaamera EOS 5D Mark III keskseid topeltristitüüpi teravustamispunkte, mis on praegu saadaval ainult avaga kuni f/5,6. Need uued võimalused lubavad spordi- ja loodusfotograafidel kasutada kaugeid objekte jäädvustades automaatteravustamist ning seeläbi telefotoobjektiiviga detaile selgelt jäädvustada.

Uus tasuta püsivara on saadaval alates 2013. aasta aprillist aadressil http://software.canon-europe.com/.


[i] Funktsiooni kasutamise võimalus sõltub välise salvestusseadme tehnilistest omadustest.

(504)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS 5D Mark III kere
  • 22,3-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • 61 teravustamispunktiga AF sensor
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 102 400
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • Ilmastikukindel vastupidav korpus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga