Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nüüd saadaval: Apple MacBook Pro 13 2016

macbook-2016-003-1100x619

Viimase põlvkonna Apple MacBook Pro tutvustus tekitas nii lõpptarbijates kui ka tehnoloogiaajakirjanikes tõsist furoori – kord peeti evolutsiooni liiga väheseks, siis kurdeti ärakaotatud või uuendatud liideste pärast ning kõige lõpuks jäi jalgu ka see lisaekraan, mis pidavat mõttetu olema. Kõigelõpuks hakati ka kõikvõimalike adapterite hindu kokku arvutama ning tembeldati need varjatud juurdehindluseks. Aga näed – meie ei arva asjast nii tagurlikult või negatiivselt – uus MacBook Pro on tubli samm tuleviku suunas ning seetõttu on ka hea meel teada anda, et see on nüüd ka Photopointis saadaval.

Mitte, et ma nüüd kellegi kohta vägisi halvasti tahaks öelda ning mitte et ma oleks Apple fanboy – kaugel sellest. Pigem on ka arvustustes ja kommentaarides ka kõige lihtsamad ja loogilisemad lahendused muutunud järsku mittesobivateks, pöörates tähelepanu ebapädevatele lähenemistele. Aga sellest kõigest kohe kohe.

Uus Apple MacBook Pro sülearvuti käib jätkuvalt ~aastases  uuendustsüklis, kus kolmanda põlvkonna mudelid tulid välja 2015. aasta mais. Neljas põlvkond tähendas kohe kahte 13-tollist ning ühte 15-tollist mudelit. 13-tolline baasmudel, mis ka nüüd Photopointis saadaval, tuleb koos kahe USB-C / Thunderbolt 3 liidesega ning ei ole varustatud lisaekraaniga klaviatuuri kohal. MacBook Pro 13 koos Touch Bar ekraaniga on varustatud nelja USB-C / Thunderbolt 3 liidesega ning MacBook Pro 15 on samuti nelja liidesega, kuid neid juhib juba kaks erinevat kontrollerit.

Apple paneb alati väga suurt rõhku ekraanile, klaviatuurile ja puuteplaadile, kuna need on esimesed ja põhilised kokkupuutepunktid arvutiga – sama joont on hoitud ka neljanda põlvkonna MacBook Pro sülearvutiga. Erinevates arvustustes tuleb tagasiside pigem ülivõrdes – suurepärane ekraan, väga hea klahvikäiguga klaviatuur ning veel suurem ja mugavam puuteplaat.

Pelgalt paberil vaadates jääb MacBook Pro kõvasti alla samas hinnaklassis olevale Dell Latitude, Lenovo Thinkpad vms sülearvutile ning ei olegi nii ahvatlev. Samas, kui vaadata kõige lihtsamat jõudlusvõrdlust – video eksport Final Cut Pro’s või Premiere Pro’st – Apple püsib mitme arvutipikkuse jagu eespool. Tegelikult annabki see tarkvara ja riistvara omavahelise töö optimiseerimine selle, et Apple sülerid töötavad tihti vaiksemalt, külmemalt ning aku peab kauem vastu.  Aga noh, eks see ole nii individuaalne – mis kasutajale tähtis on või millele orienteeritud.

apple-macbook-pro-2016-001

apple-macbook-pro-2016-002

apple-macbook-pro-2016-004

Tulles nüüd MacBook Pro niinimetatud kitsaskohtade juurde. Mismõttes USB pesasid ei ole, mismõttes on ainult kaks Thunderbolt 3 pesa. Seda ei ole piisav, niimoodi ei saa ja… Rahu, ainult rahu. Tegelikult on Apple lähenemine väga hea – kuula mind ära ja ehk hakkad ka minu lähenemist toetama. Esiteks – kui soetad endale ka uue LG 5K monitori, siis kõik lisaseadmed jms vidinad saad otse monitori taha ühendada. Koju jõudes piisab ainult ühe Thunderbolt 3 kaabli ühendamisest sülearvuti taha ning sul on olemas toide sülearvutisse, videosignaal monitori ning andmeedastus kõikidesse lisaseadmetesse. Ülilihtne eksole – enam ei peagi mässama kümne erineva juhtmega. Variant B on natuke soodsam – soetada üks korralik Thunderbolt 3 ühendusega dokk, kuhu saad ühendada kõik lisaseadmed ja monitori. Dokk hoolitseb nii andmete edastamise eest lisaseadmetesse, kuid annab ka toidet sülearvutisse. Jällegi, koju või kontorisse jõudes piisaks ainult ühe kaabli ühendamisest. Imelihtne. Variant C on kõige soodsam ja sarnane eelmisele – USB-C liidesega USB 3.1 hub’ide hinnad algavad ~20 eurost ning tihti toetavad need ka seadme laadimist / toidet lisaks andmeedastusele. Mõned USB hub / dokk seadmed toetavad ka üle USB standardi videosignaali edastamist. Sedasi saad edukalt kasutada ka välist monitori ning kulutused on minimaalsed. Ehk et – jutt varjatud juurdehindlustest või ülikallitest adapteritest tegelikult ei päde. Isegi, kui soetada üks Thunderbolt 3 – USB-A 3.1 Gen. 2 adapter, siis sa ei võtaks neid igale seadmele ju ühe – sinna otsa käiks ikka USB hub või midagi taolist. Aga see selleks. Mida ma tahan öelda – Apple on teinud igapäevase kasutamise tegelikult veel lihtsamaks ja mugavamaks. Tegelikult, aitäh et saatsite tülikad CD lugejad, Floppy seadmed ning ebapraktilised FireWire liidesed ajaloo prügikasti. Nüüd on järg USB-A tüüpi liidese ees ning ehk lõpuks on ka aeg sealmaal, kus me hiirt arvuti taha pannes enam Schrödingeri taga ei kiru.

Uut Apple MacBook Pro sülearvutit on alguses saadaval väga piiratud koguses ning esmalt ainult 13-tollise variandina. Samas on oodata ka 13-tollise Touch Bar’iga mudeli ning 15-tollise MacBook Pro lisandumist tootevalikusse.

(1090)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Apple MacBook Pro 13 2016, silver
  • 13,3" Retina ekraan
  • 2 GHz kahetuumaline Intel i5 protsessor
  • 256 GB SSD ketas, 8 GB RAM
  • Intel Iris Graphics 540 graafikakaart
  • macOS Sierra operatsioonisüsteem
Kensington USB hub USB-C 4 port CH1000 Original part number K33995WW Product name Kensington CH1000 USB-C 4-PORT HUB
Sandberg dokk USB-C Mini Original part number 136-00 Product name Sandberg USB-C Mini Dock HDMI+USB
i-tec USB-C hub 4-port USB 3.0 Type Passive Slots 4
14.99€
Sandberg USB-C Mini Dock VGA+USB Original part number 136-01 Product name Sandberg USB-C Mini Dock VGA+USB
Sandberg USB-C Dock HDMI+SD+USB+USB-C Original part number 136-11 Product name Sandberg USB-C Dock HDMI+SD+USB+USB-C
Belkin dokk Thunderbolt 2 Express Dock HD Connect 8 separate devices through a single Thunderbolt cable 4x faster than USB 3.0, 25x faster than FireWire 800 Thunderbolt and Thunderbolt 2 technology-ready Supports dual displays and 4K cinema resolution Connect up to 8 devices directly to the
i-tec THUNDERBOLT 2 Docking Station 2xThunderbolt HDMI 4K2K Glan Audio 3x USB Original part number THUNDERDOCK2 Product name i-tec THUNDERBOLT 2 Docking Station
Docking station - Thunderbolt 2 Dock USB3/FW/HDMI/Audio/GigEthernet Description Replikator portów OWC Thunderbolt 2 Dock Cechy główne: - Wbudowane 12 portów zapewniających szerokie możliwości podłączenia - Ultra HD 4K oraz obsługa wyświetlania
THUNDERBOLT 2 Docking Station 2xThunderbolt HDMI 4K2K Description Stacja Dokująca i-tec THUNDERBOLT™ 2 pozwoli w bardzo łatwy i niezmiernie wydajny sposób podłączyć wszystkie akcesoria do Twojego MacBooka. Stacja oferuje 2 porty Th
USB-C Travel Dock T0K29AA Description Pozbądź się kluczy sprzętowych i powitaj podróżną stację dokującą HP USB-C™, która upraszcza łączność mobilną w trasie.
BELKIN USB-C Aluminum Hub BELKIN USB-C Aluminum Hub Product Description Belkin - USB peripheral sharing switch - 4 ports Device Type
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga