Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photopointist varastatud Sony ja Tamroni objektiivide seerianumbrid

Sony-objektiivid-varastatud

10. märtsil varastati Tallinna Rocca al Mare Photopointi kauplusest hulk fotoobjektiive. Vaikselt toimunud varguse käigus toimetati kauplusest minema sinna äsja saabunud karp, mille sees olid Photopointi rendikeskkonna jaoks äsja poodi saabunud Tamroni ja Sony objektiivid. Allpool nende nimekiri koos seerianumbritega (s/n):

Arvata võib, et varaste näol ei ole tegemist fotokunstnikega, kelle portfoolio pildikvaliteet nüüd hoobilt uuele tasemele tõuseb. Varem või hiljem püüavad vargad väärt objektiivid kindlasti rahaks teha. Neid objektiive on varastel aga tavalisest keerulisem realiseerida, sest – nagu kõikidel renditavatel tootetel – oli ka nende objektiivide korpustele graveeritud kirje “Photopointi rent”. Nimetatud graveering näeb välja selline:

IMG_2988 copy

Sony täiskaadersensoriga objektiive Eesti järelturul väga palju ringi ei liigu. Samuti on varastatud Tamroni objektiivid uhiuuest SP seeriast, mida kasutatuna veel keegi ei müü. Arvata võib, et vargad püüavad oma kraami realiseerida välisriikides, kus Photopointi graveering nii palju tähelepanu ei ärata. Igaks juhuks palume aga kõigil fotohuvilistel ja muidu headel inimestel siiski tähelepanelik olla.

Kui kusagil keegi ülalnimetatud objektiive kasutatuna müüb, tasuks enne ostmist kindlasti üle kontrollida objektiivi seerianumber. Ja vaadata, ega tehnika pole graveeritud. Olenemata sellest, kas ülal markeeritud seerianumbritega tooted asuvad Photopointis või kusagil mujal – seaduse järgi kuuluvad need Photopointile. Ainuõigeks talitlusviisiks on varastatud objektiivide müümise katsest või omamisest teatada otse politseisse või Photopointile.

Photopoint paneb ka välja vaevatasu inimesele, kelle antud informatsioon viib varastatud objektiivi või kõikide objektiivide tagasijõudmiseni Photopointi valdusesse. Vihje eest, mis viib kogu komplekti tabamiseni oleme vaevatasu suuruseks määranud 600€. Üksikute objektiivide puhul on vaevatasuks 100€ objektiivi kohta.  Infot saad saata meiliaadressil info@photopoint.ee või tasuta infotelefonil 800 3686.

(2803)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga