Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nanlite Pavotube II 6C on kompaktne ja võimas püsivalgusti toru

Oma tootefotograafia teekonnal olen hakanud aina rohkem rõhku panema just valgustusele – see on siiski kõige tähtsam osa fotost. Kvaliteetne stuudiovälk oli mul juba olemas, aga midagi oli veel puudu.

Tooteid pildistades ei olnud neil tihtipeale piisavalt eraldust taustast ja selle eesmärgiga pöörasin pilgu just Nanlite Pavotube II 6C poole. Olen seda kasutanud viimase paari kuu jooksul justkui “rim lightina” ja valgustusena, mis annab fotodele pisut värvi juurde.

Selles postituses räägin täpsemalt, mida see toruvalgusti endast kujutab ja milline mulje on mulle sellest jäänud. 

Nanlite Pavotube II 6C funktsioonid & disain

Mis võib algul tunduda nagu lihtne valguskepike on tegelikult väga funktsionaalne ja kasulik tööriist. Tegu on RGBWW LED valgustiga, mis tähendab, et ükskõik missuguse värvi sa vikerkaarest välja valid, on sellel torul see olemas. Erinevaid värve ja toone saad kohandada oma maitse järgi kasutades peal olevaid nuppe ja LCD ekraani. Juhtmevaba juhtimise jaoks saad oma nutiseadmesse alla laadida ka NANLINK rakenduse.

Nuppude valikus on “Mode” ehk režiimi vahetaja, “Switch” millega saad valida mida täpselt kohandada tahad, “+” ja “-” millega seadeid reaalselt muuta saad ja loomulikult ka power nupp.

Pavotube II 6C režiimivalikud on:

  • CCT (correlated color temperature) ehk lihtsamates terminites tavaline valge valgustirežiim, millel saab kohandada värvi temperatuuri külmemaks või soojemaks (2700-7500K).
  • HSI (hue, saturation, intensity) on režiim, kus saad valida 360st erinevast värvist ja nendel värvidel muuta veel omakorda saturation’it. Ma tegin kiire kalkulatsiooni – see võrdub 36000 erineva värvitooniga, mida saad selles režiimis valida.
  • Efektiderežiim, kus on valikus 15 erinevat efekti – välk, pulss, äikesetorm, politseiauto, televiisor, paparazzi, küünal, disko, defektne pirn, ilutulestik, plahvatus, keevitamine, hue loop, cct loop, int loop. Need on mõeldud eelkõige loominguliste videoprojektide jaoks, et tekitada realistlik valgusstseen.

Pavotube II 6C vooluallikaks on sisse ehitatud 2200mAh aku, mida saab laadida USB-C pesa kaudu. Aku kestvus on maksimaalsel võimsusel kuni tund aega ja minimaalsel võimsusel kuni 6 tundi. Tasub ka mainida, et USB-C kaudu saad seadmele isegi tarkvara uuendusi teha.

Ehituse poolest on aru saada, et Nanlite üritas luua midagi kompaktset ja kerget, mida oleks absoluutselt igale poole lihtne kaasa võtta. Pavotube II 6C on kõigest 25cm pikk ja kaalub 260g. “Tuubi” mõlemast otsast leiad 1/4″ mounti, näiteks statiivi külge keeramiseks, kuid mina olen enamasti seda niisama käes hoidnud või laua peale pannud. Samuti on suureks abiks selle sisse ehitatud magnetid, mistõttu saad selle videovalgusti kinnitada kõiksuguste metallist esemete külge.

Valguskvaliteet

Üks oluline faktor, millest paljud inimesed ei ole isegi teadlikud on valguskvaliteet. Näiteks, kui Sa oled kunagi oma telefonivälguga pilti teinud, siis arvatavasti ei olnud tulemus kõige parem. Selle põhjuseks on välgu CRI (color rendering index), mis on tavaliselt üsna madala hinnanguga sellistel seadmetel. Samuti ei ole telefonivälkudel mingisugust pehmendust ehk fotodele jäävad väga karmid varjud.

Mida tähendab CRI? Väga lihtsalt öeldes – kõrge CRI number tagab, et subjekti värvid näeksid välja nii nagu nad peaks. Kõrge CRI tasemega valgusteid kasutatakse ka väljaspool fotograafiat nn. jaekauplustes ja kunstimuuseumites, et kõik esemed näeksid võimalikult meeldivad välja. CRI taset mõõdetakse ühest sajani ja kõige kvaliteetsem valgus on 100. CRI ei ole küll ainus meetod, kuidas kontrollida valgustuse kvaliteeti, kuid see on üks kõige levinumaid.

Õnneks saan Pavotube II 6C kohta teatada, et selle CRI väärtus on 95 ehk nahatoonid ja kõiksugused esemed näevad selle valgustuse käes suurepärased välja. Pehme valguse saavutamiseks ei vaja enamus situatsioonides Pavotube ka ühtegi lisatarvikut.

Jagan nüüd kahte fotot greibist või apelsinist (see jääb saladuseks) eesmärgil demonstreerida telefonivälgu vs Nanlite Pavotube II 6C valgustiga tehtud fotot. Kui piltide järgi ei ole juba aru saada, siis vasakpoolne pilt on tehtud telefonivälguga – sellel on palju karmim vari ja puuvilja oranž värv näeb depressiivsem välja. Nanlite toruga tehtud pildi valgus on kordades pehmem ja see näeb ka naturaalsem välja.

Minu kogemus

Mainisin lühidalt juba artikli algul, et kasutan Nanlite Pavotube II 6C eesmärgil, et eraldada tooteid veelgi rohkem taustast ning anda fotole rohkem värvi. Seda eesmärki täidab see valgusti väga kenasti ning kui viskad pilgu peale minu näidisfotodele, siis jõuad arvatavasti samale järeldusele ;)

 

Pavotube II 6C meeldis mulle nii väga, et ostsin endale teise veel!

See on mind päästnud mitmes fotosessioonis, kus oli lihtsalt midagi puudu. Natukenegi värvi oma stseeni lisades toob see nii palju elu ja huvi kaadrisse juurde, mida saabki ainult selliste valgustustega tekitada. Soovitan just Pavotube II 6C valgustit selle mitmekülgsuse, kvaliteedi ja hinna pärast.

Kui oleks üks asi, mis ma sellele valgustile juurde soovitaks, siis see oleks akupank. Rõhutan seda eriti, kui kavatsed seda valgustit väljas kasutada, kus ei ole võimalik lihtsalt juhet seina pista. Selle aku pole küll sugugi halb, aga pildistades võib ikka aega kuluda, et õige kompositsioon ja paigutus valgustusele leida. Kui sul endal juba akupanka pole, siis leiad laia valiku neid loomulikult Photopointist.

Kokkuvõtteks

Tegu on väga suurepärase püsivalgustiga, mis on meeldivalt kompaktne, kerge kuid siiski võimas… ja hind on mõistlik! Ma soovitaksin seda valgustit ükskõik kellele, vahet pole kas tegeled fotograafia/videograafiaga hobi korras või oled miljoneid teeniv professionaal.

Kindlasti leiad ühel või teisel moel sellele valgustile kasuliku otstarbe ja ma arvan, et jääksid sellega rohkem kui lihtsalt rahule. Osta see nüüd kiirelt ära enne kui ma otsustan ise terve lao tühjaks teha…

 

Pista Nanlite Pavotube II 6C ostukorvi ja telli ära »

 


Stephani töödega saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema kodulehel redkophoto.com

(506)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Nanlite videovalgusti Pavotube II 6C 1-Kit
  • Kompaktne RGBWW LED toruvalgusti
  • Valgustemperatuur: 2700–7500 K
  • Valgustugevus muudetav 0–100%
  • Bluetooth ja 2.4G tugi
  • Integreeritud aku laetav USB-C kaudu
119€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga