Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Microsoft Surface Studio on unelmate lauaarvuti loovinimestele

28surface-studio-avang

Microsoft pidas sel kolmapäeval New York Citys suurt pressiesitlust, kus nägi ilmavalgust Surface’i suguvõsa uued esindaja: uus Surface Book sülearvuti ning Surface Studio nimeline kõik-ühes lauaarvuti.

Lauaarvuti on varustatud 12,5 millimeetrit paksu 28-tollise kuvariga, mis Microsofti sõnul annab sellele õiguse kanda maailma kõige peenema LCD monitori tiitlit. Kuvari eraldusvõime on lausa 4500 × 3000 pikslit ning punktitihedus kõrge 192 ppi. Seda on isegi rohkem, kui juba suheliselt levinuks muutunud 4K eraldusvõimega monitorid. TrueColor tehnoloogia võimaldab kuvaril edastada laiemat värvigammat kui ükski teine sama klassi ekraan. Tänu arvuti hingedele saab lauaraali muuta täisväärtuslikuks graafikalauaks, mis rõõmustab nii mõndagi loovtegijat.

screenshot-2016-10-27-11-49-44

Seadmega saab töötada nii traditsioonilise hiire, klaviatuuri, puutepliiatsi Surface Pen ning täiesti uue sisendseadmega: Surface Dial’iga. Tegu on hokilitri suuruse kettaga, mis täidab nii kerimisratta funktsiooni kuid võimaldab teha ka palju keerukamaid operatsioone. Näiteks saab ketta abil reguleerida ekraani valgustaset, kõlarite helitugevust, mudida programmides olevaid seadeid, valida menüüdest funktsioone ja teha muud põnevat. Mis kõige huvitavam, ketas püsib ka ekraanil, nii et tööprotsess Dial’iga muutub kordades mugavamaks. Surface Dial’it saab kasutada nii Surface Studio lauaarvutiga, kui ka teiste Surface’i tootesarja seadmetega, Surface Book sülearvutiga ja Surface Pro tahvelarvutiga.

Kuvar on piisavalt nutikas, et see ei registreeri kasutaja tahtmatuid puudutusi, mistõttu ei pea muretsema, et kogemata varukaga üle ekraani tõmmates läheb töö luhta. Vaatamata minimalistlikule välimusele pole seadmes laienduspesade arvu poolest tagasi hoitud. Olemas on täissuuruses (SDXC) mälukaardi lugeja, 4 USB 3.0 pesa, miniDisplayPort ja RJ45 võrgukaabli ühenduspesa. Lisaks sellele on ka Windows Hello näotuvastuseks 5-megapiksline esikaamera, mis filmib FullHD videot. Kõlariteks on Stereo 2.1 Dolby Audio Premium ning kaks mikrofoni, mis võimaldab virtuaalsel assistendil Cortanal kasutajatest korralikult aru saada.

Ka riistvara poole pealt pole tagasi hoitud ning sisu poolest on tegu igati viisaka tööloomaga. Seadme südameks on 6. põlvkonna Intel Core i5 või Core i7 protsessor ning andmete salvestamiseks 1 TB või 2 TB mahuga hübriidkettad. Surface Studio on saadaval konfiguratsioonides:

  • Intel Core i5 protsessor, 8 GB operatiivmälu ning Nvidia GeForce GTX 965M 2GB GDDR5 mäluga graafikakaart
  • Intel Core i7 protsessor, 16 GB operatiivmälu ning Nvidia GeForce GTX 965M 2GB GDDR5 mäluga graafikakaart
  • Intel Core i7 protsessori, 32GB operatiivmälu ja Nvidia GeForce GTX 980M 4GB GDDR5 graafikakaardiga.

Arusaadavalt pole Surface Studio mõeldud lihtinimese kodumasinaks ega hariliku kontoritöö tegijatele. See lauaarvuti on loodud loovinimeste tööriistaks ning Microsoft on  võtnud suuna loovuse propageerimiseks, püüdes sellisel viisil saada oma teistele toodetele, eelkõige liitreaalsusseadmele Hololensile sisu, mida harilikud inimesed saaksid tulevikus tarbida.

Microsofti uus Surface Studio jõuab müüki juba tänavuste jõulude ajaks.

Allikas: Microsoft

(641)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga