Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tulemata jäänud Lily droon siiski tuli

Kindlasti paljud veel mäletavad lubatud nutikat ning iseseisvat Lily drooni, mille tulek jäi rahapuuduse tõttu paljude pettumuseks ära ning nii see unustusse vajus. Nüüd on aga avalikuks saanud head uudised, et projekti on üles ostnud ettevõte nimega Mota Group, kes tegeles robootika ning droonidega ammu enne kui praegused turuliidrid DJI või GoPro ning Lily drooni uusversioon on valmis saanud.

Lily droon sai algselt palju kajastust just selle iseseisvuse ning nutikuse tõttu. Lubati, et see hakkab ise subjekti filmima ning jälitama ja selleks ei olnud vaja teha muud kui droon õhku visata. Jälitamisfunktsioon pole praeguseks enam midagi ebatavalist, kuid sel ajal see seda oli ning see ka aitas koguda miljoneid dollareid arenduse tarvis. Siiski on kõik see tänaseks ajaloo prügikastis ja tuleme tänasesse päeva ning “Lily Next-Gen” uue generatsiooni drooni juurde. Video lahutusvõime on uue drooni kaameral 4K, mitte FullHD, nagu eelkäijal. Samuti on tõstetud fotode lahutusvõimet – varasema 12 megapiksli asemel on nüüd 13. Füüsiliselt on enim muutunud kaal. Kui eelkäija kaalus rohkem kui kilo, siis uusversioon on vaid 385 grammi. Väliselt on ümara disaini asemel uus droon piklikum ning transpordiasendisse seadmiseks kokku volditav.

Samas on tehtud ka järeleandmisi. Kui eelkäija kohta lubati, et droon tuleb veekindel, siis see mõte on nüüdseks maetud. Põhjenduseks toodi, et kasutajad soovivad pigem soodsamat drooni kui tingimata veekindlust ning lühemat aku eluiga, kehvemat GPS-i jne. Ka lennuaega on kärbitud – varasema 20 minuti asemel on see 18 minutit. Samas on see toonud võimaluse vahetada akut, mis viib lennuaja 36 minutini. Samuti on akude kiirlaadimise võimalus, mis laeb aku täielikult täis nii kiiresti kui seda on 30 minutit.

Subjekti jälgimiseks on tarvis anda kaasa jälgimisseade, mille järele droon lendama hakkab. Korraga suudab droon jälgida vaid ühte seadet, mis tähendab ka seda, et mitut subjekti samal ajal filmida ei saa. Takistuste vältimiseks hetkel droonil sensoreid ei ole, kuid ettevõtte sõnul töötatakse selle kallal, et see võimalikult kiiresti mingil kujul lisada.

Allikas: Lily

(399)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga