Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fujifilm X-S20 hübriidkaamera on hea valik kvaliteeti nõudvale sisuloojale

Fujifilm X-S20

Fujifilm X-S20 hübriidkaamera on eelmisest mudelist tunduvalt võimekam, kuid hoiab oma hinnaga jätkuvalt head kohta konkurentide seas ja on muuhulgas müügil nii Photopointi esinduskauplustes kui ka veebikaubamajas.

Ettevõtte sõnul on uus Fujifilm X-S20 ideaalne kaamera sisuloojatele, kes soovivad enda fotode või videote kvaliteedi viia järgmisele tasemele. Eriti hästi sobib see neile, kes dokumenteerivad enda igapäevaelu, reisivad palju või tegelevad streaminguga.

Fujifilm X-S20 sensor ja protsessor

Olgugi, et Fujifilm tõi 2022. aastal turule uue viienda põlvkonna X-Trans CMOS sensori, 26-megapikslise virnastatud sensori ja 40-megapikslise virnastamata sensori, siis X-S20 kasutab siiski vanemat neljanda põlvkonna X-Trans CMOS 4 pildisensorit, mis on leitav ka Fujifilm X-S10 seest.

Positiivse küljena leiame kaamerast uue X Processor 5 protsessori, mida nähti esmakordselt Fujifilm X-H2S kaameras. Uus protsessor parandab märkimisväärselt X-S20 jõudlust ja soodustab paljusid kaamera uuendusi ja täiustusi võrreldes selle eelkäijaga.

Täiustatud X Processor 5 pakutava uue töötlemisvõimsusega X-S20 suudab mehaanilise katiku kasutamisel jäädvustada rohkem kui 1000 JPEG või tihendatud RAW pilti, võrreldes X-S10 105 JPEG  ja 23 RAW kaadri puhvriga. Tihendamata RAW piltide jäädvustamisel pakub X-S20 35 kaadrilist puhvrit.

Fujifilm X-S20

Hübriidkaamera viieteljeline keresisene pildistabilisaator (IBIS) on tänu uuele protsessorile samuti veelgi parem. Kui X-S10 lubas kuni 6-stopi stabilisatsiooni, siis X-S20 tõstab selle muljetavaldava 7-stopini.

Fujifilmi sõnul on nad kaamerale lisanud täiustatud automaatse teravustamise algoritmi, mis töötati välja algselt X-H2S mudeli jaoks. Kui siia võrrandisse juurde liita ka uus protsessor mida kaamera kasutab, saame tulemuseks ühe suurepärase autofookuse võimekusega tööriista mis sobib nii foto- kui ka videograafidele.

Muljetavaldav videovõimekus

Suurim lisa, mida uus protsessor parandab on kaamera videovõimekus. See tähendab, et X-S20 suudab salvestada 4K 60p 4:2:2 10-bit ja open-gate 6.2K (3:2) videot keresiseselt.

Fujifilm on lisanud ka F-Log2 värviprofiili, mis annab kasutajatele lisa stopi dünaamilist ulatust. Kui soovite kasutada välist HDMI salvestit, saab kaamera nüüd väljastada ProRes RAW või Blackmagic RAW videot.

Kui nii spetsiifiline video jutt sul pea segi ajab, siis Fujifilm on teinud ka täiesti uue vlog-režiim, mis toob kaamerale täiesti uue funktsionaalsuse.

Selle eesmärk on muuta sisuloojate töö lihtsaks ja juurdepääsetavaks. Puuduta puuteekraanil vlog-nuppu ja saate ekraanile kuus quick-access nuppu erinevate funktsioonide jaoks nagu stabiliseerimine, viitpäästik, silmade/näotuvastus, toote prioriteedirežiim, aeg-luubis video režiim ja tausta udustamise režiim.

Kui oled rohkem Twitchi striimija, saad X-S20 kasutada muljetavaldava veebikaamerana. USB-C porti kasutades saad kaamerast väljastada 4K 60p otseülekande. Erinevalt vanematest Fujifilmi mudelitest pole XWebcam tarkvara vajalik, kuna X-S20 tugineb UAC standardile.

Fujifilm X-S20 kere ja disain

Kui vaadata kaamera tagumist poolt, siis näeme, et Fujifilm on selle kaamera disainimisel lähtunud pigem funktsionaalsusest kui visuaalsest ilust.

Oma kompaktse suuruse, peegelkaamera stiilis käepideme ja kahe juhtkettaga on see kõigile tuttav disain. Võrreldes eelkäijaga on palju nuppe ja valikukettaid suurendatud.

Pööratava puuteekraani eraldusvõime on küll veidi tõstetud, kuid elektrooniline pildiotsija oma täpselt sama OLED paneeliga mis oli X-S10 kaameral.

Fujifilm on selgelt püüdnud hoida kõike, mis fotograafidele X-S10 juures meeldis, sealhulgas selle ühenduspesade valikut. Kaameral on laadimiseks USB-C pesa, mikro-HDMI ja 2,5 mm mikrofoni pesa. Kaamera teisel küljel on uhiuus 3,5 mm kõrvaklappide pesa. X-S10 puhul pidi kasutama USB-C – 3,5 mm adapterit, kuid X-S20 kasutajad saavad kõrvaklappe nüüd ka otse ühendada.

Peale uuendatud protsessori on suurim sisemine muudatus üleminek väiksemalt, 8,7 Wh NP-W126 akult 16 Wh NP-W235 akule. See suurendab aku vastupidavust peaaegu kaks korda. CIPA reitingu järgi ulatub võtete arv ühe laadimisega 325 kaadrist kuni 750ni või kuni 800ni, kui kasutate kaamera eco režiimi.

Uue ja suurema aku mahutamiseks on kaamera käepide samuti veidi suurem, mis teeb aga kaamera käes hoidmise veidi mugavamaks.

Fujifilm X-S20

Aku kõrvalt leiame ka uuendatud UHS-II mälukaardipesa. Kuigi Fujifilm X-S20 on vaid üks kaadripesa ja see asub enam-vähem samas kohas, on siiski täiustatud liides sarivõtete ja kõrgema lahutusvõimega videote tegemisel õnnistuseks.

Telli Fujifilm X-S20 Photopointi veebikaubamajast ››


Kui sa ei tea, mida oma vana kaameraga peale hakata, siis on võimalus see meile pakkuda ning nõnda saad uue kaamera ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot ››

Kahtlemata on uue kaamera ostmine arvestatav investeering ning seetõttu pakume nii eraisikutele kui ettevõtte nimel ostmiseks mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

Photopoint on Fujifilm fototehnika ametlik ja pikaajaline partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(381)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Fujifilm X-S20 kere
  • 26,1-megapiksline APS-C X-Trans BSI CMOS IV sensor
  • 3-tolline kallutatav & pööratav LCD ekraan, OLED pildiotsija
  • 6.2K 6240 × 4160 30p videosalvestus
  • 5-suunaline keresisene stabilisaator, 7 stoppi
  • 2 × 3,5 mm pesa, WiFi ja Bluetooth ühendused
1399€
Fujifilm X-S20 + 15-45mm Kit
  • 26,1-megapiksline APS-C X-Trans BSI CMOS IV sensor
  • 3-tolline kallutatav & pööratav LCD ekraan, OLED pildiotsija
  • 6.2K 6240 × 4160 30p videosalvestus
  • 5-suunaline keresisene stabilisaator, 7 stoppi
  • 2 × 3,5 mm pesa, WiFi ja Bluetooth ühendused
1499€
Fujifilm X-S20 + 18-55mm Kit
  • 26,1-megapiksline APS-C X-Trans BSI CMOS IV sensor
  • 3-tolline kallutatav & pööratav LCD ekraan, OLED pildiotsija
  • 6.2K 6240 × 4160 30p videosalvestus
  • 5-suunaline keresisene stabilisaator, 7 stoppi
  • 2 × 3,5 mm pesa, WiFi ja Bluetooth ühendused
1799€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga