Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Speedlink Kudos astub vastu Razer Lachesis ja Roccat Kone mängurhiirtele

Postitas: Lauri

Euroopa suurim arvutitarvikute tootja Speedlink esitleb tõsistele mänguritele suunatud arvutihiirt nimega “Kudos”.

Tegemist on hiirega, mille omadused ning tehnilised andmed ei jää sugugi maha sellistest meisterklassi mängurhiirtest nagu Razeri lipulaev Lachesis 81.32€ ning Roccati menukas Kone 71.41€.

Kudos, oma 5000 dpi tundlikkuse, 1000 Hz reaktsiooniaja, 4D ratta, makrode, profiilide, sisemälu, LED-lampide, kaalusüsteemi ja ergonoomilise disainiga jätab tõepoolest ülimalt hea mulje.

Nimi “Kudos” pärineb vana-kreeka keelest ning tähendab au või kuulsust. Mitte aga igasugust kuulsust vaid sellist, mis kätte võidetud mingi saavutuse läbi. Speedlink Kudos tundub ise päris korralik saavutus olevat.

Nupud ja makrod

Speedlink Kudos hiirel on kokku 9 juhtnuppu. Oma asetuselt on need üpris sarnased Roccat Kone`le, puudub vaid ratta taga olev nupp. Kudos 9 nupu sisse on loetud ka ratta vajutusfunktsioonid – seda saab lisaks kerimisele veel kahele poole külgedele vajutades nupuna kasutada.

Kõiki nuppe – kaasa arvatud ratast – on võimalik ümber seadistada tegemaks just täpselt seda, mis mängurile sobib. Ühe nupuvajutusega on võimalik avada nii kõikvõimalikke programme kui ka vallandada makrokäsklusi (mitmest klahvivajutusest koosnevad jadad).

Kudos draiver võimaldab salvestada isegi pause klahvilöökide vahel. Makrod võivad koosneda ka hiirenuppude vajutamisest ning loomulikult on neid võimalik ka pärast muuta. Makrod salvestatakse hiire sisemällu – sinna mahub kuni 2900 sammu.

Profiilid

Hiire sisemällu salvestatakse lisaks makrodele ka profiilid (ja tundlikkuse astmed). Nii on hiirt mõne teise või võõra arvuti taha ühendades kõik seadistused ilma draiveritegi olemas ning kasutamiseks valmis.

Sisemällu saab salvestada kuni viis erinevat profiili. Profiilid on kasulikud erinevate mängude ja programmide jaoks. Eraldi profiilid saab salvestada näiteks Counter-Strike`i, Warcraft`i ja Photoshopi jaoks…

Profiilide vahetamiseks on vaikimisi pühendatud nupp, mis asub hiire peal, tundlikkuse nupust eespool. Hetkel aktiivset profiili kuvab hiire peal olev LED-lampide rida. Nende lampide värvust saab draiverist muuta.

Tundlikkus 5000 dpi

Kui Razer Lachesis`e sensori tundlikkus on 4000 dpi ning Kone sama näitaja 3200 dpi, siis Kudos sensori tundlikkus on koguni 5000 dpi. Tänu sellele liigutab hiir kursorit väiksema tundlikkusega seadistustel eriti täpselt. Suurema tundlikkuse korral piisab selja taha hiilinud vaenlase avastamiseks vaid väikesest hiire liigutamisest matil. Speedlink`i sõnul on ka kiired liigutused kõrge tundlikkusega seadistuste puhul ülitäpsed.

Mängija saab salvestada Kudos sisemällu neli erinevat tundlikkusastet. Salvestatud astmeid saab pärast mängusituatsioonis muuta vastavale hiirel olevale nupule vajutades. Vaikimisi asub see nupp hiire peal, ratta ning profiilinupu vahel. Soovi korral saab tundlikkust vahetama panna aga ükskõik millise üheksast nupust. Hetkel aktiivset tundlikkuse astet näitab hiire eesmises osas olevad neli LED-tuld.

Kaalusüsteem ja disain

Kudos hiirel on Kone`ga sarnane kaalusüsteem – mängija saab hiire alla sisestada 0-6 6g kaaluvat pisikest ketast ning niiviisi hiire enese jaoks võimalikult mugavaks muuta.

Fotodel näeb hiir välja päris ergonoomiline ja mugavalt kätte sobituv. Kudos on disainitud paremakäeliste mängurite jaoks. Pöidlaõnarus on üpris lai ning tundub, et kaks nuppu selle kohal ei vallanda mängides kogemata riivamisel hunnikute viisi makrosid ja programme. Ratas hiire peal on kummeeritud ning on – võrreldes üldise trendiga – päris lai.

Tundub, justkui oleks Speedlink tähelepanelikult uurinud nii Razer Lachesise kui ka Roccat Kone välimust ning pannud kokku hiire, mis ühendaks mõlema kõrgelt hinnatud mängutarviku positiivsed omadused ning ellimineeriks kõik negatiivsed. Vähemalt paberil ja arvutiekraanil.

Seda, kuidas asi tegelikkuses on, saame ilmselt teada oktoobri lõpus. Just siis plaanib Speedlink Kudos`e müüki paisata. Hiire hind saab konkurentidega võrreldes olema üpris soodne – 800 krooni ringis.

Speedlink Kudos Speedlink`i veebilehel

(308)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Razer Lachesis 4000 hiir, punane Razer Lachesis 4000 hiir, punane Lachesis muta muta: a: Bušmeister, suurim rästik maailmas, öise eluviisiga, üks Lõuna-Ameerika ohtlikumaid madusid. b: "vaikse surma tooja" (ladinakeelne...
Roccat hiir Kone ROC-11-500 Roccat hiir Kone ROC-11-500 Roccat Kone on valmistatud olema parim mängureile suunatud hiir maailmas. Selle allpool ära toodud omadused ja tehnilised näitajad on tõepoolest muljetavaldavad. 3200 dpi sensor rahuldab...
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga