Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kolme Eesti fotograafi tööd valiti maailma suurimal fotokonkursil 50 parima hulka

Sony World Photography Awards on maailma suurim ja kõige mitmekesisem fotokonkurss, mis toimus juba 11. korda ja sellele esitati kokku rekordilised 320 000 tööd. Seda märkimisväärsem ja uhkem on kõigile fotohuviliste anda teada, et avatud konkursi 50 parima hulka on nimetatud ka kolm Eesti fotograafi (konkursil hinnatakse töid neljas kategoorias: professionaalid, avatud, noored ja üliõpilased).

Nendeks tunnustatud fotograafideks on:

  • Anton Novozhilov, avatud konkursi töödeldud fotode kategooria (Enhanced), Tallinn
  • Maiken Staak, avatud konkursi liikumise kategooria (Motion), Berliin, Saksamaa
  • Hendrik Mändla, avatud konkursi reisikategooria (Travel), Tarvastu

Antoni ja Hendriku nimed peaks meie ajaveebi lugejatele tulema tuttavad, sest neist esimene on võitnud “Pentaxi Aasta Portreefoto 2016” võistluse ning tulnud “Pentaxi Aasta Portreefoto 2012” konkursil II kohale. Hendrik tuli auväärsele II kohale “Manfrotto Ööfoto 2016” konkursil.

Välja valitud tööd on saanud inspiratsiooni väga erinevatest allikatest. Anton Novozhilov leidis fotograafia tänu oma isale. Talle meeldib oma kontseptuaalsetel piltidel eksperimenteerida fotomanipulatsiooni ja naise keha temaatikaga. Kahes esile tõstetud töös on näha Kreeka Atlase müüdi uut tõlgendust ja tugeva naisekeha võimast kujutamist.

Maiken Staak on moe- ja portreefotograaf, kes oma töös „Veronika in movement” eksperimenteerib rabava liikuva portreega, samal ajal kui 22-aastane Hendrik Mändla jäädvustab maagilist Islandi maastikku.

 

Nomineeritud ja tunnustatud fotograafide tööd pannakse välja Londonis näitusel Sony World Photography Awards 2018 Exhibition, mis toimub 20. aprillist 6. maini. Avatud konkursi võitjad kuulutatakse välja 20. märtsil ning üld- ja professionaalide kategooria võitjad avaldatakse 19. aprillil 2018.

 

Ära unusta – Snäpi pildipangas on käimas “Sony Talvefoto 2018” konkurss, kuhu piltide esitamine lõppeb juba pühapäeval, 4. märtsil kell 22.00. Pane fotod teele – snap.ee/sony ››

 

Allikas: Sony pressiteade

(996)

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast