Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony esitleb kolme profiobjektiivi ja kahte telekonverterit

15H_GM_lens_image_06

Sony rõõmustab täna oma hübriidkaamerate praegusi ja tulevasi kasutajaid kolme uue objektiiviga. Trio moodustavad valgusjõuline standardsuum 24-70mm f/2.8, valgusjõuline telesuum 70-200mm f/2.8 OSS ja valgusjõuline portreeobjektiiv 85mm f/1.4. Kõik kolm üles loetletud objektiivi kuuluvad Sony uude “G Master” nimega tähistatavasse profitasemel objektiiviseeriasse ja sobivad kasutamiseks nii pool- kui ka täiskaadersensoriga Sony hübriidkaamerate ees.

FE 24-70mm F2.8 GM standardsuum

SEL2470GM_A

Täiskaadersensoriga Sony peegelkaamerate kasutajad on valgusjõulist ja kvaliteetset standardsuumi pikisilmi oodanud. Seni on tulnud leppida f/4 avaga Sony Vario-Tessar T* FE 24-70mm objektiiviga. Nüüd on valikus ka läbiva f/2.8 ava ja traditsiooniliselt universaalse fookuskauguste vahemikuga objektiiv.

Sony 24-70mm f/2.8 GM on ilmastikukindla korpusega ja kiire SSM teravustamismootoriga objektiiv, mis peaks Sony sõnul pakkuma “kõrgeimat võimalikku pildikvaliteeti”.  Objektiivis on mitmed erilised pildikvaliteeti parandavad läätsed, klaaselementidele on kantud kontrastsust, värviedastust jms parandav Sony “Nano AR” vääristus. Objektiivi 9-labaline diafragma on ümar igas asendis selleks, et luua ilusad fookusest-väljas alad.

Kaks valupunkti selle objektiivi juures siiski on. Esiteks värinastabilisaatori puudumine ja teiseks üsna krõbe hind. Nimelt peaks 24-70mm f/2.8 GM märtsikuus Euroopas müügile tulles maksma hakkama 2400€.

 

FE 70-200mm F2.8 GM OSS telesuum

SEL70200GM_A

Suurepäraseks täienduseks 24-70mm objektiivile on täpselt sama valgusjõulise ja läbiva avaga Sony 70-200mm f/2.8 GM OSS telesuumobjektiiv. Ka seda kirjeldades rõhub Sony “eriliselt kvaliteetsele pildikvaliteedile”. Erinevalt 24-70mm standardsuumist on sel olemas ka optiline OSS värinastabilisaator.

Teravustamisel kasutatakse “ujuvat teravustamissüsteemi”, tänu millele suudab see objektiiv teravustada Sony sõnul eriti lähedale (minimaalne teravustamiskaugus on 0,96 m). SSM teravustamismootorit abistavad kaks lineaarset teravustamismootorit – üheskoos liigutavat need raskeid optiliste elementide gruppe teravustamisel eriti kiiresti.

70-200mm f/2.8 GM korpus on ilmastikukindel, korpusel on olemas nupp nii suumi lukustamiseks kui ka teravustamiskauguse piiramiseks vastavate vahemike kaupa. Objektiiv on valmistatud toimima uute 2x ja 1.4x telekonverteritega.

70-200mm f/2.8 GM objektiivi lubab Sony turule upitada 2016. aasta maikuus. Selle soovituslik jaehind hetkel veel paika pandud ei ole.

 

FE 85mm F1.4 GM portreeobjektiiv

SEL85F14GM_A

Portreefotograafid võivad rõõmustada uue 85mm f/1.4 GM fiksobjektiivi üle. Ka see kuulub äsjaloodud “G Master” seeriasse ning peaks seega evima parimat võimalikku pildikvaliteeti. Selle objektiivi huvitavamate omaduste juurde kuulub kindlasti 11 diafragmalabaga ava – nii paljudest labadest koosnev konstruktsioon peaks kindlustama eriti perfektsed ümarad valgushelgid fotode fookusest-väljas aladel (bokeh).

Kiire autofookuse eest hoolitseb ka selles objektiivis SSM teravustamismootor, lisaks on objektiivis kaks sensorit, mis registreerivad raskete optiliste gruppide asukoha ja asendi – selle informatsiooni abil saab autofookusmootor teravustada veelgi täpsemalt ja kiiremini.

Sony 85mm f/1.4 GM objektiivi korpus on ilmastikukindel ja varustatud avarõngaga. Viimast saab seada liikuma kas astmete kaupa või (video filmimisel sujuvaks ava muutmiseks) sujuvalt. Lisaks on objektiivi korpusel nupp, millele vajutades lülitub autofookus välja.

Sony uut portreeobjektiivi on Euroopas müügile oodata märtsikuu jooksul. Selle ametlikuks soovituslikuks jaehinnaks on Sony määranud 2000€.

 

Lisaks 2x ja 1.4x telekonverterid

SEL14TC_A

Koos G Master seeria objektiividega toob Sony välja ka kaks telekonverterit. SEL14TC ja SEL20TC konverterid sobivad kasutamiseks 70-200mm f/2.8 GM OSS telesuumobjektiiviga.

Allikas: Sony ametlik pressiteade

 

15H_GM_lens_image_03

 

(909)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga