Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung esitleb hübriidkaamerat NX10

Samsung esitleb täna ametlikult oma esimest hübriidkaamerat NX10. Tegemist on samalaadse aparaadiga nagu eelmisel aastal turule tulnud Panasonic G1 405.65€, GH1 1015.65€, GF1 761.48€ ja Olympuse E-P1 649.65€.

Sarnaselt nimetatutele ei ole NX10 sees peegelkaameratele iseloomulikke osiseid: peeglit ega optilist pildiotsijat. Nende väljajätt võimaldab vähendada vahemaad sensori ning objektiivi kinnitustasandi vahel ning luua tulemusena pisemaid kaamerakeresid ning kompaktsemaid objektiive.

Samsung NX10 hübriidkaameral on 14,6 MP CMOS sensor, digipeeglitele sarnanev korpus, 3,0″ OLED-ekraan ning VGA-lahutusvõimega elektrooniline pildiotsija. Aparaadiga saab filmida 1280 × 720 px suurust HD videot kiirusega 30 kaadrit sekundis. Kaameral on sensori väristamise abil toimiv tolmueemaldussüsteem ja optiline värinastabilisaator (objektiivisisene).

Olympuse ja Panasonicu hübriidkaameratest erineb Samsungi üllitis ühe üpris olulise näitaja poolest: esimesed kuuluvad nn Micro Four Thirds süsteemi, omades 4:3 formaadis sensorit, Samsung NX10 sees peidab end aga APS-C mõõtmetes sensor – selline, mida kasutatakse ka Nikoni, Canoni ja Pentaxi digipeeglite sees.

Selline sensor on eelistatum juhul, kui soovitakse pildistada 2:3 külgede suhtega fotosid. Samas tähendab APS-C formaadis sensori kasutamine paratamatult seda, et ei kaamerat ega objektiive ei ole võimalik luua nii kompaktsetena nagu 4:3 süsteemi puhul. Seda on näha ka Samsung NX10 kaamera põhjal – see on kõigist hetkel turul olevatest hübriidkaameratest suurimate mõõtmetega (121 mm x 86 mm x 58 mm) ning kaaluga (414 g).

NX10 kaameral on täiesti uus bajonett – NX nimeline.  Selle tarvis esitleb Samsung ka kolme uut objektiivi: standardsuumi 18-55 mm F3.5-5.6 OIS, telesuumi 50-200 mm F4-5.6 ED OIS ja fikseeritud fookuskaugusega valgusjõulist objektiivi 30 mm F2. Cnet`i tehnikablogi kaameraguru Lori Gunin väidab oma videos (all), et turule jõudes on NX10-le saadaval ka adapter Pentax`i K-bajonetiga objektiivide jaoks.

Turule lubab Samsung oma esimese hübriidkaamera paisata käesoleva aasta kevadel. Kaamera hinda ei ole tootja veel kommenteerima soostunud.

Loe ka dpreview.com algset ülevadet
Samsung NX seeria ametlik esitlemine 2009 kevadel

(473)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Panasonic Lumix DMC-G1 sinine Panasonic DMC-G1 kere
Panasonic Lumix DMC-GH1K 14-140mm must 4/3 mõõdus 12 megapiksliga Live MOS sensor, Venus Engine HD protsessor, vahetatavad objektiivid, ühilduvus FourThirds (Olympus) süsteemi objektiividega (eraldi müüdava adapteri abil), tolmueemaldussüsteem, RAW failivorming, Full HD videosalvestus, 3-tolli
Panasonic Lumix DMC-GF1 must + 20mm f/1.7 12,1 megapiksliga 4/3 Live MOS sensor, Venus Engine HD, ühilduvus FourThirds objektiividega (eraldi adapteri abil), tolmueemaldussüsteem, RAW failivorming, HDMI väljund, 3" LCD monitor.
Olympus E-P1 + 14-42mm hõbedane/must 12,3 megapiksliga Live MOS sensor, 3-tolline HyperCrystal LCD ekraan, Supersonic tolmueemaldus, pildistabilisaator, HD video
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga