Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Leica CL toob traditsioonilises kestas tänapäeva tehnoloogia

Leica on maailmale tutvustanud uut hübriidkaamerat, mis sai endale väärika mudelinime – CL. Siiski selle 1973. aastal välja antud kaameraga ei jaga uus mudel peale nime mitte midagi ning CL sees on APS-C mõõdus pildisensor ja kõik muud tänapäeval üheks heaks fotoks vajaminevad vahendid. Nüüd on Leica tootevalikus juba kaks poolkaader pildisensoriga hübriidkaamerat. Nende tehnilised andmed on sarnased kuid erinevused tulevad välja disainis ning käsitlemises. Uus CL on välimuselt ning käsitlemusmugavuse poolest traditsiooniline Leica kui TL2 mudel on rohkem tänapäevasem/futuristlikum. Kaameraga koos tuli ka uus väga kompaktne objektiiv Elmarit-TL 18 mm f/2.8 ASPH., mis on Leica sõnul väikseim lainurkobjektiiv endasuguste seas.

Nüüd ka tehnilisest poolest – kaamera sisse on peidetud 24-megapiksline APS-C mõõdus CMOS pildisensor, mis koostöös Maestro II pildiprotsessoriga suudab ka kehvemates valgustingimustes suurepärase pildi välja võluda. ISO vahemik on 100-50000. Lisaks aitab suurepäraste piltide kättesaamisele kaasa ka kiire 49 fookuspunktiga autofookus.

Videopoolelt suudab Leica CL filmida 4K lahutusvõimega 30 kaadrit sekundis ning FullHD lahutusvõimega 60 kaadrit sekundis.

Elektrooniline pildiotsija põhineb EyeRes® tehnoloogial, mis on välja arendatud just Leica jaoks ning on suurepäraste värvidega ning 2,360,000 pildipunktiga. Kui elektroonilist pildiotsijat ei soovi kasutada, siis kaamera tagaküljel on lisaks veel ka 3-tolline puutetundlik LCD ekraan 1,040,000 pildipunktiga

 

 

Ühendustest on olemas loomulikult wifi, mis koos iOS või Android rakendusega lubab pilte või videosid kiirelt ülejäänud maailmaga jagada. Samuti saab kaamerast eemal olles läbi rakenduse aparaati juhtida.

Leica Elmarit-TL 18 mm f/2.8 ASPH.

Nagu mainitud, on tegu füüsiliselt väikseima pannkook-objektiiviga, mis poolkaaderkaameratele hetkel saadaval on. See teeb loomulikult kaamera kaasaskandmise palju lihtsamaks ning miks mitte see ka pildistamise vahepeal taskusse libistada. Samas vaatamata oma 20,5 millimeetrisele pikkusele, ei tee objektiiv optiliselt mingeid järeleandmisi.

Objektiivi konstruktsioon on 8 elementi 6-s grupis, maksimaalne ava on f/2.8 ning minimaalne ava on f/16. Lähim fokusseerimiskaugus on 30 cm ning filtrikeerme diameeter on 39 mm.

Allikas: Leica

 

(520)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga