Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Järele proovitud: Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 normaalsuumobjektiiv

Kui ma esimest korda Photopointi foto- ja videotehnika rendist laenutatud Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiivi kotist välja võtsin, siis tundsin kohe, et tegu on raske objektiiviga. Ühest küljest on see hea, sest see annab filmimisele rohkem stabiilsuse – eriti kui filmida ilma stabilisaatorita. Miinusena pakub see kätele pika peale suuremat koormust ehk käed väsivad kiiremini ära.

Välisel vaatlusel hakkab silma G2 ehk teise generatsiooni uus disain – see näeb lihtne välja ning on tänu sellele ka hõlpsamini kasutatav. Fookuse ja suumi vahele on jäetud tühik, mis vähendab riski, et suumi ja fookuse rõngad peaksid sassi minema. Disaini sisse on hästi põimitud ilmastikukindel isoleeriv kummiriba, mis on vihmase ilma korral mõeldud kaitsma objektiivi ning kaamera sensorit niiskuse eest.

Tamron SP 24-70mm f/2.8 G2 objektiiv
Tamron SP 24-70mm f/2.8 G2 objektiiv

Minnes süvitsi, siis leiame, et SP 24-70mm f/2.8 G2 normaalsuumobjektiivil on nii autofookus kui ka manuaalfookus nagu objektiivimaailmas tavaks saanud. Kuna reisi vältel keskendusin filmimisele, siis enamuse ajast kasutasin manuaalfookust (selle puhul peab muidugi olema kannatlikum ja tähelepanelikum).

Tänu objektiivi peal olevale lukustussüsteemile on suumi rõnga liikumine välistatud, ehk kui objektile fookus paika panna, ei esine probleemi objekti hägunemisega. Küll aga on tsipa raskem liikuva objekti korral – seljuhul pead ise olema võimalikult hea kaugusetajuga ehk ei tohi liiga lähedale ega liiga kaugele jääda.

Tamron SP 24-70mm f/2.8 G2 objektiiv
Tamron SP 24-70mm f/2.8 G2 objektiiv

Tänu valgusjõulisele f/2.8 avale on võimalik filmida ning pildistada ka hämaramas valguses. Tihti inimesed küsivad, et miks ma peaksin oma kit lensi vahetama mõne kallima objektiivi vastu millel on f/5.6 ava? Eestis võib komplekt objektiiviga lõpetada pildistamise suvel umbes õhtul kella 17.00 paiku. Mida aeg talve poole, seda varasemaks kellaaeg muutub, sest f/5.6 ava ei võimalda jäädvustada niivõrd valget ja selget pilti. Võib küll kasutada suuremat iso, kuid see lõpeb moonutatud pildiga ning neil, kes ei valda pilditöötlusprogramme kuigi hästi, läheb elu seepeale oluliselt keerulisemaks. Piltide töötlemine annab küll teatud eeliseid, kuid minu silmis matab pilditöötlus sel juhul fotograafia ilu ja põhiprintsiibid enda alla.

Tamron SP 24-70mm f/2.8 G2 objektiiv
Tamron SP 24-70mm f/2.8 G2 objektiiv

Pildistamise, kuid veel enam filmimise puhul, tuleb appi selle objektiivi puhul sisse ehitatud VC pildistabilisaator, mis aitab hoida pilti stabiilsemana. Proovisin filmida stabilisatsiooniga ja ilma ning vahe on silmaga märgatav. Igal inimesel on kätes teatav ebastabiilsus, aga objektiivi stabilisaator muudab selle loomupärase ebatasasuse pea olematuks.

 

Kokkuvõtteks

Tänu oma mõistlikule hinnale on Tamron järjest enam ära teeninud koha inimeste kaamerate ees. Kuna igapäevaselt pildistan motokrossi ja seda siiani Canon 70-200 mm f/2.8 abil, siis oleks huvitav tirida ka Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv krossiraja äärde ja vaadata, mida ta seal teha suudab.

Minule jäi ääretult meeldiv mulje sellest objektiivist ning kaalun ka selle soetamist oma fotokotti. Soovitan seda objektiivi kõigile, kellel on huvi püüda stabiilset videot ning pilti ja seda nii päikesepaistelise ilma korral kui ka hämaramates oludes.

Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv

 


Eriku tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel ››

 

Objektiiv hakkas huvitama? Vaata lisaks:

Photopoint foto- ja videotehnika rent on suurepärane võimalus, kui vajad lisajõude enda erinevate projektide jäädvustamisel. Meie fototehnika rendi teenuseid kasutavad ja on kasutanud paljud tuntud Eesti foto- ja videograafid.

(529)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Canonile
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ja vaikne USD teravustamismootor
  • Võimekas Tamron VC pildistabilisaator
  • Canoni pool- ja täiskaader peegelkaameratele
1149€1399€
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 objektiiv Nikonile
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikse USD teravustamismootoriga
  • Võimeka Tamron VC pildistabilisaatoriga
  • Nikon F bajonetiga peegelkaameratele
1149€1399€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga