Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Portreefoto konkursi peaauhinna võitis Imre Klaasen

Eile kuulutati Estonia kontserdisaalis välja aasta portreefoto konkursi võitjad, Grand Prix auhinna sai Imre Klaaseni mustvalge foto tüdrukust Tallinna vanalinnas. Kõik fotohuvilised saavad oma lemmiku poolt hääletada 30. juunini Pentaxi veebilehel.

Fotovõistluse peaauhinnaks oli eksootiline fotoreis Aafrikasse, žürii valis Imre Klaaseni foto välja 1700 esitatud pildi seast. Žürii esimehe, fotograaf Kaupo Kikkase sõnul on hea portreefoto meeldejääv ja kunstiliselt nauditav ning jätab vaatajale ka mõtlemis- ja fantaasiaruumi. „Võidupilt torkas juba esimeses ringis silma oma eripärase lahenduse ja mõjususega ning läbi järgmiste valikuringide eristus see selgelt kõigist teistest,“ selgitas Kikkas võidufoto valiku tagamaid.

Žürii esimehe Kaupo Kikkase sõnul moodustasid suure osa võistlusele saadetud fotodest laste- ja kodupildid, mida on kindlasti suur rõõm teha ning mis omavad pildistaja ja modelli jaoks suurt sentimentaalset väärtust, kuid mis ei eristu kõrvaltvaataja jaoks kuigivõrd üldisest massist. „Samas oli väga häid ja sügavaid pilte, mis lausa naelutasid ennast vaatama. Meeldivaks üllatuseks osutusid laste kategooria parimaid, mis on kõik suurepärased portreefotod.“ Suur must-valgete piltide osakaal võidutööde hulgas on Kikkase sõnul seletatav sellega, et mustvalge koloriit aitab lihtsustada liigse ja tuua esile portreteeritava eripära ja isiksuse.

5.-22. maini kestnud “Pentaxi Aasta Portreefoto” konkursil hinnati võistlustöid kolmes kategoorias – lapsed, harrastajad ja professionaalid.

Laste kategooria esikolmik kujunes järgmine: Kristo Moorits, Triin Jõeleht (teine ja kolmas koht).

Harrastajate esikolmikusse kuulusid Rene Altrov, Piret Noor ja Teno Vikerpuu.

Professionaalide kategooria võitjaks osutus Karl-Erik Leik, teise koha saavutas Timo Toots ning kolmanda Rasmus Jurkatam.

Olenevalt kategooriast küündisid autasud ühe pildi eest 12 000 kroonini, auhinnafond kokku ulatus 100 000 kroonini. Konkursil osales 640 hobi- ja professionaalset piltnikku.

Žüriisse kuulusid fotograafid Kristel Lukats, Annika Metsla, Toomas Tikenberg ja Kaupo Kikkas ning eelmise aasta peavõitja Riina Varol. Konkursile esitatud töid saavad hinnata kõik soovijad kuni 30. juunini Pentaxi veebilehel, internetihääletuse põhjal selgitatakse välja publiku lemmik.

Lapsed – Kristo Moorits

Harrastajad – Rene Altrov

Professionaalid – Karl-Erik Leik

(569)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga