Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Põnevad kuulujutud – Fujifilm ihub hammast Olympuse peale

Tohutust skandaalist räsitud Olympus on küll tasapisi kosuma hakanud, kuid on sellegipoolest küllaltki magus saak teistele fototööstuse suurfirmadele – nagu näiteks Fujifilm. Bloombergi eilsest artiklist valla pääsenud kuulujutt nimetab just Fujifilmi üheks võimalikuks firmaks, kes Olympuse ekspertiisi peale hammast ihuda võiks.

Bloomberg kirjutab, et “üheks võimalikuks pakkumise tegijaks Olympusele on nimetatud Fujifilmi”. Fuji juhatuse liige hr Yamamoto keeldus küsimust kommenteerimast. Fujifilmi juht Shigetaka Komori teatas, et praegu on Olympuse teemat veel vara kommenteerida, kuna hetkel on erapooletu komisjon veel skandaali üksikasju uurimas.

Olympusel ei ole viimasel ajal just kõige paremini läinud. Või, olgem ausad – tal pole mitte kunagi nii halvasti läinud. Seesama Olympuse nõukogu, kes kiidusõnade saatel kevadel Briti verd Michael Woodfordi firma juhiks valinud oli, vallandas mehe auväärselt ametipostilt 14. oktoobril. Hr Woodford – esimene mittejaapanlasest juht Olympuse ajaloos – oli esitanud ebamugavaid küsimusi kahtlaste tehingute kohta – kogusummas üle miljardi dollari.

Woodford ei lahkunud vaikides, vaid vallandas omakorda kogu temale teadaoleva kompromiteeriva info. Kahtlased tehingud, tohutud rahasummad, koguni võimalikud seosed Jaapani maffiaga… Kõik see oli toimunud alates 1990ndate aastate algusest peale. Asja asusid uurima Jaapani, USA ja UK ametivõimud,  Olympuse juhatuse esimees koos mitme juhatuse liikmega astusid ametist tagasi, Olympus tunnistas kahtlasi tehinguid ning firma aktsia kukkus kolinal – enam kui 80% võrreldes Woodfordi ametisoleku aegse tasemega.

Praeguseks on aktsiahind pisut kosunud – seda tänu kinnitustele, et maffiaga Olympus siiski seotud ei olnud. Hetkel jääb aktsiahind siiski umbes 60% tasemeni võrreldes skandaalieelse tasemega. Seega on siin soodne pinnas firma üle võtmiseks tõepoolest olemas.

(263)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga