Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax Optio WG-2 tunnistati TIPA poolt parimaks veekindlaks kompaktkaameraks

Veekindlate kompaktkaamerate vallas on Pentax läbi aegade kõva tegija olnud. Tihti on aga nii ühe kui ka teise mudeli juures jäänud midagi perfektsest komplektist puudu. Sellel aastal mitte. Mõned kuud tagasi esitletud ning äsja Photopointi lettidele jõudnud Pentax Optio WG-2 kompaktkaamera on nautinud sooja vastuvõttu nii tehnikaülevaadete kui ka ostjate poolt. Nüüd tunnistab ka auväärt TIPA kolleegium selle aparaadi 2012 aasta parimaks vee- ja põrutuskindlaks kompaktkaameraks.

Peamine tunnustuse põhjus on kaamera korralik pildikvaliteet, mis tänu CCD sensori vahetamise uue ja parema CMOS sensori vastu eelmisest mudelist oluliselt parem on. Lisaks pildikvaliteedile meeldisid TIPA žüriile ka WG-2 kaamera vee- ja põrutuskindluse näitajad, Full HD video ja 5x suumiga objektiiv. Tiitli puhul võisid aga otsustavaks saada hoopis viis objektiivi ümber olevat ja makropilte valgustavat LED-lambikest, mida žürii “iseäranis nautinud oli”.

TIPA on iseseisev mittetulunduslik organisatsioon, kuhu kuuluvad 29 juhtiva foto- ja pildiajakirja pea- ja tehnilised toimetajad 14 erinevast (peamiselt Euroopa) riigist. Selle aasta erinevate kategooriate võitjad valiti kõigi uute foto ja pildindustoodete hulgast, mis toodi turule ajavahemikul 1. aprillist 2011 kuni 31. märtsini 2012.

Pressiteade: 16. aprill 2012

PENTAX Optio WG-2 sai TIPA 2012 auhinna kui “PARIM VASTUPIDAV KOMPAKTKAAMERA”

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. teatab uhkusega, et 2012. aasta märtsis müükijõudnud PENTAX Optio WG-2 kompaktne digitaalkaamera valiti TIPA AWARDS 2012 žürii poolt PARIMAKS VASTUPIDAVAKS KOMPAKTKAAMERAKS. Kaamera osutus valituks tänu suurepärasele pildikvaliteedile ning eeskujulikule usaldusväärsusele ja kasutatavusele keerukates ilmastikuoludes.

TIPA on sõltumatu mittetulundusorganisatsioon, millesse kuuluvad 14 peamiselt Euroopa riigi 29 juhtiva fotoajakirja peatoimetajad ja tehnikatoimetajad. Selle aasta erinevate kategooriate võitjad valiti välja fotograafiatoodete hulgast, mis jõudsid müügile ajavahemikul 1. aprill 2011 kuni 31. märts 2012.

Ametlikus TIPA kommentaaris märgiti ära järgmist: “PENTAX WG seeria uusim mudel on saadaval GPS funktsiooniga (geotagging) ja ka ilma. Tõsisemaks kasutamiseks mõeldud kaamera võib kukkuda kuni 1,5 meetri kõrguselt ja jääb terveks kuni 100 kg raskuse all. Kaamera on valmis tööks vee all (kuni 12 meetrit), tolmustes kohtades ning talvekülmas (kuni -10° C). Objektiiv võimaldab kasutada 5× optilist suumi (28-140mm). 16 megapiksliga tagantvalgustatud CMOS sensor jäädvustab kõrge eraldusvõimega pilte ja täis-HD videot (1920 × 1080 pikslit) 30 kaadrit sekundis, kasutades kvaliteetset H.264 tihendusmeetodit. Lisaks nautis TIPA žürii digitaalse mikroskoobi funktsiooni, mis kasutab 1 cm kaugusel asuva objekti valgustamiseks LED tulesid.”

(435)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga