Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentaxi uued veekindlad kompaktkaamerad Optio WG-2 ja WG-2 GPS

Veekindlate aparaatide vallas on Pentax üks staažikamaid tegijaid. Täna esitletavad Optio WG-2 ja Optio WG-2 GPS aparaadid esindavad juba 13ndat generatsiooni ning peab ütlema, et teevad seda auga. Tugevusenäitajateks lajatab Pentax 12 m veekindlust (kuni 2 h), 1,5 m kukkumiskindlust, -10°C külmakindlust ja kuni 100 kg survekindlust. Korpuse vastupidavust ilmestavatest numbritest on aga märksa olulisem uue aparaadi sisemuses korda saadetu.

Selle mudeliga on Pentax lõpuks ometi koristanud kaamerast vana CCD sensori ning asendanud selle uue 16 MP taustvalgustusega CMOS sensoriga (parameetrite poolest kangesti sarnane Nikon AW100 sees kasutatavale). Uus sensor annab Pentaxi sõnul senisest märksa puhtama pildi ka suuremate ISOde juures. Lisaks teeb see võimalikuks Full HD formaadis videoklippide filmimise. Viimaseid filmib Pentax eeskujulikult 30 fps kiiruse ja MP4 vormingus. Lisaks on olemas aegluubis taasesitusega videorežiim ja intervallvõtte (time-lapse) režiim.

Tagapaneelil olev 3″ LCD-ekraan on senisest poole parema lahutusvõimega, mahutades 460 000 pikslit. Esipaneelil, objektiivi ümber on senise viie asemel kuus LED-lampi. Kui seni ei saanud neid kasutada mujal kui ainult Digital Microscope režiimis (mis 2 MP ultraudulähikaadreid pildistab), siis nüüd saab neid sisse lülitada ka tavalise pildistamise või filmimise juures. Veekindlate kaamerate klassis standardse 5x suumiga (28 – 140 mm) objektiivi laenab WG-2 oma eelkäijalt.

WG-2 ja WG-2 GPS erinevad teineteisest muidugi mõista GPS-mooduli olemasolu poolest. Viimasel on see nimelt olemas. Võrreldes WG-1 GPS 354.82€ kaameraga on tänase aparaadi GPS-funktsionaalsust laiendatud. Lisatud on logifunktsioon, mis salvestab lisaks piltide koordinaatidele ka kaamera trajektoori – ning seda isegi siis kui kaamera välja lülitatuna taskus vedeleb. Samuti seatakse automaatselt õigeks kaamera kell.

WG-2 kaameratega on Pentax eemaldanud aspektid, mis WG-1 aparaadi juures veel ideaalsest kompotist puudu jäid. Kui lumi sulanud ja kaamerad Photopointis, teeme Digitesti veebilehel kindlasti testi, kus vastamisi Canon D20, Nikon AW100, Panasonic FT 4 ja seesama Pentax WG-2.

Pentax Optio WG-2 soovituslik jaehind: 299 €
Pentax Optio WG-2 GPS soovituslik jaehind: 349 €

PENTAX Optio WG2 tootefotod


PENTAX Optio WG2 GPS tootefotod

Ametlik pressiteade

PENTAX Optio WG2 ja Optio WG2-GPS

Üdini vastupidav

7. veebruar 2012

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. toob turule PENTAX Optio WG-2 ja PENTAX Optio WG-2 GPS digitaalsed kompaktkaamerad. Vastupidavad mudelid on vee-, tolmu- ja löögikindla konstruktsiooniga, võimaldavad salvestada täis-HD videolõike ning paremat pildikvaliteeti kõrgema tundlikkusega pildistamisel.

Uusima tagantvalgustatud CMOS pildisensori ja tipptasemel pildiprotsessoriga varustatud Optio WG-2 ja Optio WG-2 GPS säravad kõrge tundlikkusega pildistamisel, näiteks öised vaated ja pildistamine nõrgalt valgustatud sisetingimustes, andes eelkäijatega võrreldes palju selgemaid, teravamaid, minimaalse mürasusega pildid. 16 efektiivset megapikslit muudavad võimalikuks ka täis-HD videosalvestuse (1920 × 1080 pikslit). Uus, lai ja kõrge lahutusvõimega LCD ekraan muudab piltide vaatamise lihtsaks ka eredas valguses. Kuna lisaks ülaltoodule saab Optio WG-2 ja Optio WG-2 GPS abil pildistada ka kuni 12 meetri sügavuses vees, toimivad uued mudelid usaldusväärselt ja briljantselt ka ekstreemsetes välitingimustes.

PENTAX Optio WG-2 GPS on varustatud uue GPS mooduliga, mis on eelkäijaga võrreldes oluliselt täiustatum.

Peamised omadused

1. Vastupidav konstruktsioon pildistamiseks kuni 12 meetri sügavuses vees

PENTAX on täiustanud kaamera kere veekindlust ning Optio WG-2 ja Optio WG-2 GPS abil pildistada kuni 12 meetri sügavuses vees kuni kaks tundi järjest (ekvivalendina IPX8 või JIS Class 8 veekindlus). Need kaamerad on ka äärmiselt löögikindlad (kuni 1,5 meetri kõrguselt)*, tolmukindlad**, külmakindlad (kuni -10°C)*** ja muljumiskindlad (kuni 100 kgf)****. Need omadused teevad Optio WG-2 ja Optio WG-2 GPS kaamerast ideaalse töövahendi karmides, nõudlikes tingimustes.

* Mõõdetud PENTAXi standardite järgi (1,5 meetri kõrguselt 5 cm paksusele vineerplaadile), vastab MIL-Standard 810F meetodile 516.5-Shock.

** Mõõdetud PENTAXi standardite järgi, IPX6 või JIS Class 6 ekvivalent.

*** Mõõdetud PENTAXi standardite järgi. Kaamera toimis stabiilselt ka -10°C temperatuuri korral.

**** Mõõdetud PENTAXi standardite järgi. Kaamerale rakendatakse jõudu kuni 100 kgf ning kaamera toimib normaalselt.

2. Uus tagantvalgustatud CMOS pildisensor

Optio WG-2 ja Optio WG-2 GPS on varustatud uusima tagantvalgustatud CMOS pildisensoriga, mille mürasus kõrgema tundlikkusega pildistamisel on oluliselt madalam. ISO 6400 kõrgeima tundlikkuse, 16 efektiivse megapiksli ja uue pildiprotsessori kombinatsioon jäädvustab kvaliteetseid kõrge lahutusvõimega pilte. Optio WG2 ja WG2-GPS on varustatud ka uue Handheld Night Snap programmiga, mis jäädvustab samast stseenist automaatselt neli kaadrit ning annab tulemuseks ühe, värinavaba liitpildi.

3. Full HD videosalvestus

Optio WG-2 ja Optio WG-2 GPS salvestavad H.264 vormingus täis-HD videolõike, mis jäädvustatakse mõõdus 1920 × 1080 pikslit kaadrisagedusega 30 kaadrit sekundis. Kaameral on ka kiirvideo programm*, mis võimaldab näiteks jäädvustatud liikumist aegluubis esitada ning intervallvideo programm, mille abil saab filmida näiteks lilleõie avanemist. Heliga täis-HD videolõikude nautimiseks televiisoris on kaameral micro-HDMI (Type D) pesa.

* Selles programmis salvestatakse video VGA mõõdus (640 × 480 pikslit).

4. Suur 3-tolline LCD ekraan

Optio WG-2 ja Optio WG-2 GPS on varustatud suure, kõrge lahutusvõimega 3-tollise LCD ekraaniga, millel on 460 000 pildipunkti ja külgede suhe 16:9. Ekraanile kantud AR (Anti-Reflection) vääristus vähendab tüütuid peegeldusi ning tagab terava ja selge pildi ka päikesevalguses. Kuna ekraani vaatenurk on 170° nii horisontaalis kui ka vertikaalis, saab kaamerat mugavalt kasutada ka madala või kõrge võttepunkti korral.

5. Kuue LED makrotulega digitaalne mikroskoop

Optio WG-2 ja Optio WG-2 GPS objektiivi ümber paigutatud kuus LED makrotuld pakuvad eredamat ja ühtlasemat valgustust Digital Microscope programmis*. Tänu makrotuledele on ekraanil selgelt näha sellised objektid ja nüansid, mis palja silmaga vaadates tavaliselt märkamatuks jäävad. Uuendatud funtksioon tõstab LED makrotulede eredust võtte momendiks, aidates sellega jäädvustada teravamaid pilte. Lisaks aitavad LED tuled kasutajat autoportree jäädvustamisel, andes infot näo asukoha kohta kaadris. Lisaks saab LED tulesid pimedas ka taskulambina kasutada.

* Digital Microscope programmis on pildi pikslite arvuks fikseeritud 2 megapikslit (16:9 külgede suhtega).

6. Arenenud GPS funktsioon (ainult Optio WG-2 GPS)

Optio WG-2 GPS on varustatud uuendatud GPS mooduliga. Lisaks GPS töö lühenenud käivitusviivitusele on pikenenud ka aku vastupidavus logi salvestamisel. Viimatimainitu salvestab automaatselt SD mälukaardile KLM vormingus logi ka siis, kui kaamera on väljalülitatult kasutaja taskus. Optio WG-2 GPS võimaldab kasutajal salvestada pildistamise koordinaadid ning kasutada muid kaasasoleva tarkvara* ja näiteks Google Maps™ poolt pakutavaid GPS rakendusi ja teenuseid. Lisaks korrigeerib GPS automaatselt kaamera kellaaega sõltuvalt pildistamise kohast. Tänu logifunktsioonile on kasutajal hiljem võimalik jälgida oma liikumist väljas pildistamisel ning kuvada seda arvutis erinevate teenuste abil, näiteks Google Earth™.

* See funktsioon on kasutatav ainult Windows versioonis.

7. 28 mm lainurgaga 5× optiline suum

Optio WG2 ja Optio WG-2 GPS on varustatud kvaliteetse 5× optilise suumobjektiiviga (35 mm kaamera ekvivalendina 28 kuni 140 mm). Hea ulatusega mitmekülgne objektiiv võimaldab jäädvustada kauneid, elavaid pilte vägagi erinevatest objektidest ja stseenidest, alates maastikuvaadetest kuni grupi- ja perepiltideni kitsas toas.

8. Muud omadused

1   Kaasas karabiinrihm

2   Eraldi müüdav neopreenvutlar kaamera korpuse kaitseks mustuse ja kriimude eest

3   Korpusel kaks sensorit distantspäästiku kasutamiseks kaamera ees või taga

4   Kaasas makrotugi objektide pildistamiseks ühe sentimeetri kauguselt

5   Kiire näotuvastusfunktsioon suudab tuvastada kuni 32 nägu umbes 0,03 sekundi jooksul, naeratuse jäädvustamise funktsioon

6   Hoides all taasesitusrežiimi nuppu, käivitub kaamera taasesitusrežiimis

7   Auto Picture režiim valib automaatselt sobivaima pildiprogrammi 16 erineva hulgast

8   12 digitaalfiltrit

9   Digital Wide programm koostab kahest kaadrist ühe eriti laia vaatenurgaga pildi (vastab 21 mm objektiivi vaatenurgale)

10 Kaasas piltide vaatamise, töötlemise ja haldamise tarkvara: MediaImpression 3.5 for PENTAX (Windows versioon ühildub Windows 7 süsteemiga) ja MediaImpression 2.1 for PENTAX (Macintosh versioon ühildub Mac OS X 10.7 süsteemiga)

11 Ühildub Eye-Fi traadita võrgu mälukaardiga

♦ Windows on Microsoft Corporationi registreeritud kaubamärk Ameerika Ühendriikides ja teistes maades.
♦ See toode toetab PRINT Image Matching III protokolli.

Copyright 2001 Seiko Epson Corporation. Kõik õigused kaitstud.

Print Image Matching on Seiko Epson Corporation kaubamärk.

PRINT Image Matching logo on Seiko Epson Corporation kaubamärk.

♦ Mac OS on Apple Inc., registreeritud kaubamärk Ameerika Ühendriikides ja teistes maades.
♦ HDMI, HDMI Logo ja High-Definition Multimedia Interface on HDMI Licensing LLC kaubamärgid või registreeritud kaubamärgid.

♦ Google, Google Earth, Google map ja logo on Google Inc. registreeritud kaubamärgid või kaubamärgid.
♦ Kõik muud brändi- ja tootenimed on vastavate ettevõtete kaubamärgid või registreeritud kaubamärgid.

♦ Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

(547)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax Optio WG-1 GPS roheline 14 megapikslit, 5× optiline suum (35 mm ekvivalendina 28-140 mm), GPS, 97 MB sisemälu, 2.7" LCD, HD video, HDMI, LED valgusti, vastupidavus: veekindel kuni 10 m, kukkumine kuni 1,5 m, külmakindel kuni -10°C, surve kuni 100 kg.
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga