Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax K-50 peegelkaamera tuleb uue välimusega, pärib ilmastikukindluse ning avara pildiotsija

pentax-k-50-peegelkaamera-photopoint-avang

Kui Pentax aasta eest oma K-30 peegelkaamera lagedale tõi, olid fotoringkonnad meeldivalt üllatunud. Oli ju K-30 nii oma ilmastikukindla korpuse kui ka avara pildiotsija, käsitsemismugavuse ja muudegi aspektide poolest  konkureerivatest kaameratest peajagu üle.  Täna esitleb Pentax sellesama K-30 järeltulijat – peegelkaamerat nimega K-50.

Pentax K-50 juures on “parandatud” üks ainukesi asju, mille üle fotohuvilised ja tehnikafriigid K-30 juures virisesid – disain. K-30 välgukambri teravalt väljaulatuv “nokk” on eemaldatud ning nõnda ei pea Pentaxi logo nüüd objektiivi alla peitu pugema. Üleüldiselt on kaamera ümaram ja vähem macholiku välimusega. kadunud on augumuster ja kummaline kühm paremalt küljelt. Kokkuvõtvalt näeb K-50 nüüd välja nagu üks eeskujulik peegelkaamera nägema peab. Istu, viis.

Kõige muu osas on K-50 peaaegu et identne K-30 kaameraga. Juhtnuppude asetus ja arv ning tehnilised andmed on täpselt needsamad mis enne – erandiks on maksimaalne ISO, mis nüüd küündib kuni 25600.

Võrreldes K-30 kaameraga on K-50 aparaadi juures üks erinevus veel. Kui K-30 (kere) maksis uuena välja tulles 749€, siis K-50 kere saab maksma 100€vähem ehk 649€.

Pentax K-50 olulisemad omadused

  • 16.1MP CMOS sensor – üks parema valgustundlikkuse ja dünaamilise ulatusega APS-C sensoreid üldse.
  • Ilmastikukindel korpus – kaamera ei karda vihma ega tolmu. Mitte ükski teine kaamera sellist omadust selles hinnaklassis ei paku.
  • Pildiotsija: avar ja selge, 100% kaadri katvusega vaateväli. Pentapeegli asemel on profikaamerate eeskujul pentaprisma, mis tagab ereda vate. Mitte ükski teine kaamera selles hinnaklassis nii head pildiotsijat ei paku.
  • Toiteallikana saab kasutada kaasas olevat liitiumakut (480 kaadrit ilma välklambita). Juurde ostetava akuraami abil saab kaamera sees toiteallikana kasutada ka tavalisi ümaraid AA mõõdus patareisid või akusid
  • Valikurattad on nii esi- kui ka tagaküljel – muudavad seadete muutmise kiires pildistamisolukorras eriti mugavaks
  • Kaamerasisene värinastabilisaator – Canoni/Nikoni kaameratel on stabilisaator objektiivi sees – see tähendab, et iga uue objektiiviga peab ostma ka uue stabilisaatori ja objektiivid on seetõttu kallimad.
  • 920 000 piksliga LCD. Väga hea lahutusvõime, menüükirjed on selged ja pildid kuvatakse ekraanile detailselt ja ilusalt!
  • U1 ja U2 režiimid programmirattal – nende alla saab salvestada endale meelepärased kaamera seadistused ja säriparameetrid. Näiteks saad U1 alla salvestada kaamera seaded, mida kasutad keskmiselt hämaramas toas pildistamisel. Kui nüüd samades oludes pilte tegema hakkad, siis pole vaja seadistusi kruttida. Keerad vaid programmiratta U1 peale ja kukud klõbistama.
  • ISO vahemik: 100-51200
  • SAFOX IX+ autofookusmootor. 11 teravustamispunkti, 9 neist risttüüpi ehk eriti tundlikud
  • 1080p fullHD videosalvestus – 24, 25 või 30 kaadrit sekundis. Heli salvestamise tundlikkust saab manuaalselt muuta. Sisseehitatud mono mikrofon. Välise mikrofoni kasutamise võimalust ei ole.
  • Autofookuse peenhäälestus eraldi objektiividele – see võib uue objektiivi soetamisel päris palju peavalu kokku hoida.
  • Kaamera hoiab viimati pildistatud foto RAW andmed mälupuhvris nii et ka JPEG faili pildistades saad pärast pildi tegemist soovi korral ka RAW faili taastada. See on unikaalne omadus Pentaxi peegelkaameratel.

Pentax K-50 soovituslikud jaehinnad

  • K-50 kere: 649€
  • K-50 + 18-55WR objektiiv: 699€
  • K-50 + 18-135WR objektiiv: 999€
  • K-50 + 18-55 & 50-200WR objektiivid: 799€

Pentax K-50 tootefotod

pentax-k-50-peegelkaamera-photopoint-6 pentax-k-50-peegelkaamera-photopoint-4 pentax-k-50-peegelkaamera-photopoint-5 pentax-k-50-peegelkaamera-photopoint-8 pentax-k-50-peegelkaamera-photopoint-7 pentax-k-50-peegelkaamera-photopoint-11 pentax-k-50-peegelkaamera-photopoint-9

 

(527)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga