Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Pentax K-30 peegelkaamera toob ilmastikukindla korpuse algajale lähemale


Käesolev aasta on Pentaxi jaoks kriitiline. Ricoh`i omanduses peab firma end tõestama või aegamööda suurte kaamerameistrite nimistust taanduma. Pentax alustab tõestamist täna – uue aparaadiga, millel on potentsiaali kergitada kõigi fotohuviliste kulme. K-30 on algajale fotohuvilisele suunatud digitaalne peegelkaamera, otsene konkurent Canon EOS 600D ja Nikon D5100 kaameratele ning järeltulija populaarsetele Pentaxi digipeeglitele K10D ja K20D.

Pentax K-30 tehnilised andmed maalivad pildi uudsest ja võimekast aparaadist. 16 MP CMOS sensor, 6 fps sarivõte ja värinastabilisaator on standardselt tavaline nimistu. Et aga sellise hinnaklassi digipeeglil ilmastikukindlad tihendid ning pea 100% kaadri katvusega pildiotsija on – seda pole enne juhtunud. Lisaks nendele omadustele on Pentax K-30 kaameral kaks valikuketast, kõrgele kaamera kohale tõusev välklamp, hea lahutusvõimega (921 000 px) 3″ LCD ekraan, täiustatud SAFOX IXi+ autofookussüsteem 11 teravuspunktiga, millest tervelt 9 on nn cross-type punktid ehk eriti tundlikud. Filmirežiimis saab teha manuaalse helinivoo ja säriga Full HD videot 30, 25 ja 24 kaadrit sekundis. Olemas on intervallvõte ja (!) kasutaja poolt programmeeritavad U1 ja U2 režiimid valikukettal. Kaamera töötab nii liitiumakuga kui ka (juurdeostetava raami abil) AA patareide/akudega. Kahjuks puuduvad nii 3.5 mm mikrofonisisend kui ka HDMI port.

Selline kaamera – mustas, sinises ning valges värvitoonis – tuleb Pentaxilt turule juuli lõpus. 18-55mm objektiiviga komplekti soovituslikuks jaehinnaks eestis on 799€. Kere saab kätte 749 euroga. Mida sina arvad? Kas on tegija?

Lae alla detailne tehniliste andmete nimistu (PDF, inglise keeles)

Soovituslikud jaehinnad:

Pentax K30 must kere – 749 €
Pentax K30 must + DA L 18-55mm – 799 €
Pentax K-30 must + DA 18-55mm WR – 849 €
Pentax K30 must + DA L18-55 mm + DA L 50-200 mm – 899 €
Pentax K30 must + DA L 18-55 mm + DA L 55-300 mm – 999 €
Pentax K-30 must + DA 18-55 WR + DA 50-200mm WR – 999 €
Pentax K30 must + 18-135 mm WR – 1 099 €



Pentaxi ametlik pressiteade:

PENTAX K-30

Tolmu- ja ilmastikukindlas korpuses peegelkaamera välitingimustesse

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY, LTD. annab teada, et toob välja PENTAX K-30 digitaalse peegelkaamera. Uus kesktaseme mudel pakub kõiki standardseid peegelkaamera funktsioone ning on eeskujulikult käsitsetav. Kompaktne, ilmastiku- ja tolmukindel ning kerge korpus võimaldab pildistada muretult välitingimustes.

See mudel aitab algajatel pildistada stabilisaatori abil teravaid ja kvaliteetseid 16 megapiksliga fotosid. K-30 korpus on kompaktne ja kerge ning oma mõõtmete poolest algtaseme mudelite klassis. Kaameral on palju omadusi ja funktsioone, mida tavaliselt leiab kõrgema klassi mudelitel nagu ilmastikukindel, tolmukindel ja külmakindel korpus ning klaasist prismaga pildiotsija, mille vaateväli on peaaegu 100%. Lisaks suudab kaamera jäädvustada täis-HD videot, sarivõtet kiirusega kuus kaadrit sekundis ja võimaldab kasutada lühimat säriaega 1/6000 sekundit.

Sportliku, funktsionaalse disainiga kere toimib välitingimustes veatult ja K-30 käepide võimaldab kaamerat kindlalt ja mugavalt hoida. PENTAX K-30 valmistatakse kolmes värvitoonis: valge (Crystal White), sinine (Crystal Blue) ja klassikaline must.

Peamised omadused

1. Kõrge lahutusvõime, madal mürasus, elutruu kujutis

K-30 südames on uusim kiire CMOS sensor mõõtudega 23,7 × 15,7 mm, mille 16,28 efektiivset megapikslit jäädvustavad kõrge lahutusvõime ja rikkalike üleminekutega kujutisi. PRIME M pildiprotsessor hoolitseb lisaks ka kvaliteetse täis-HD video salvestamise eest (1920 × 1080 pikslit, 30 kaadrit/sek). K-30 puhul on viidud minimaalseks ka pildi mürasus madala tundlikkuse puhul. Kaamera tundlikkuse ulatus on ISO 100 kuni 12800 (erifunktsiooni abil kuni ISO 25600).

2. Sportlik ja funktsionaalne disain

Kuna kaamera kompaktses ja kerges korpuses on kasutusel 81 tihendit, on K-30 ilmastikukindel, tolmukindel ja külmakindel, toimides vabalt ka -10°C külmas. See tähendab, et saad jäädvustada kvaliteetseid pilte ka matkal, mägironimisel, suusarajal ega pea muretsema ilmastiku pärast.

Välimuse disain on ühtlasi sportlik ja funktsionaalne, mõeldud aktiivseks kasutamiseks välitingimustes. K-30 kerel on suur käepide, mis tagab mugava käespüsimise ja madala profiiliga pentaprisma korpus, mis vähendab kaamera kõrgust.

3. Optiline pildiotsija, peaaegu 100% vaateväli Vaatamata kompaktsele korpusele, mis on tavapärastest kesktaseme mudelitest väiksem ja kergem, on K-30 varustatud klaasprismaga pildiotsijaga, mille vaateväli on peaaegu 100% ning suurendus umbes 0,92× (50mm f/4 objektiiv lõpmatusse teravustatuna). See lihtsustab oluliselt teravustamist ja kadreerimist. Kuna pildiotsijast näeb selget pilti ka eredas päikesevalguses ning nähtava pildi ajaline viivitus ja parallaks puuduvad, reageerib K-30 efektiivselt ja usaldusväärselt ka nõudlikes olukordades pildistamisel, kus võttemomendi valik on kriitilise tähtsusega. K-30 võimaldab kasutada PENTAXi Natural Bright-Matte III ja ka muid eraldi müüdavaid teravustamisklaase, mis lihtsustavad manuaalset teravustamist.

4. Täpne ja kiire teravustamismoodul

Tipptasemel SAFOX IXi+ AF moodul muudab automaatse teravustamise kiireks ja täpseks. Moodulis on kasutusel spetsiaalne lääts värvimoonutuste minimeerimiseks, lisaks võetakse teravustamispunkti määramisel arvesse valgusallikat. Süsteemil on 11 sensorpunkti, üheksa neist on ristikujulised ning tagavad mistahes objektide täpse teravustamise.

Hämaras kasutab süsteem teravustamise hõlbustamiseks integreeritud AF abivalgust.

5. Kiire sarivõte

Spordi, etenduste või looduse pildistamisel on käepärane K-30 kiire sarivõtte funktsioon, mis võimaldab fotograafil jäädvustada liikumist kiirusega kuni kuus kaadrit sekundis (JPEG).

6. Kasulike funktsioonidega Live View

Tänu uusimale CMOS pildisensorile ja uuendatud algoritmile näitab K-30 selget ja elutruud Live View pilti (60 kaadrit/sek). Kaamera on varustatud ka manuaalset teravustamist abistava funktsiooniga. Live View saab ekraanile kuvada kolme erinevat kadreerimisvõrgustikku.

7. Kasutajasõbralikud automaatrežiimid

K-30 sisaldab ka PENTAXi poolt väljatöötatud Auto Picture automaatrežiimi, mis valib automaatselt sobivaima pildiprogrammi. Fotograaf saab keskenduda kompositsioonile ja õige võttemomendi ootamisele, jättes kõik muud seadistused kaamera hooleks. Lisaks võimaldab K-30 kasutada 19 stseeniprogrammi, mis lihtsustavad keerukate või nõudlike situatsioonide jäädvustamist.

8. PENTAX SR pildistabilisaator

PENTAXi poolt väljatöötatud SR mehhanismiga pildistabilisaator vähendab efektiivselt kätevärina mõju pildile ning tagab teravad tulemused ka nõudlikes oludes nagu teleobjektiivi kasutamisel või hämaras ilma välklambita pildistamisel. See uuenduslik süsteem toimib praktiliselt kõigi PENTAXi objektiividega*. Kuna SR mehhanism suudab sensorit igas suunas liigutada ja kallutada, saab K-30 selle baasil pakkuda ka muid kasulikke funktsioone: automaatne horisodi korrigeerimine, kompositsiooni korrigeerimine igas suunas ning Astrotracer režiim, mis koostöös O-GPS1 mooduliga lihtsustab tähistaeva pildistamist.

* SR mehhanismiga ühilduvad objektiivid: PENTAX K, KA, KAF, KAF2 JA KAF3 bajonetiga objektiivid; keermega objektiivid (adapteri abil) ja 645 ning 67-süsteemi objektiivid (adapteri abil). Osad funktsioonid ei pruugi teatud objektiivide puhul toimida.

9. Valik loomingulisi pilditöötlusvahendeid

K-30 on varustatud Custom Image funktsiooniga, mis lubab kiirelt ja lihtsalt valida pildile lõppviimistluse 11 valiku hulgast. Võimalik on kasutada ka 19 digitaalfiltrit, mis lisavad pildile loomingulisi efekte.

10. Erinevad vooluallikad

Lisaks standardsele liitiumakule, mis suudab ühe laadimisega teha umbes 480 pilti** saab K-30 toiteks eraldimüüdava D-BH109 patareihoidja abil kasutada ka nelja AA-mõõdus patareid. Kuna AA patareid on müügil praktiliselt kõikjal maailmas, pole näiteks reisil olles tarvis aku vastupidavuse pärast muretseda.

** PENTAXi tingimustele vastav test, kus kasutati D-LI109 liitiumakut ilma välklambita.

11. Muud omadused

i. Suur, laia vaatenurgaga 3-tolline LCD ekraan, 921 tuhat pildipunkti; ii. 77 segmendiga täpne särimõõtesüsteem; iii. DR (Dust Removal) mehhanism, mis raputab CMOS sensorilt maha sellele langenud tolmu; iv. PENTAXi poolt loodud juhtimissüsteem, mis tagab paindliku ja veatu reageerimise fotograafi kavatsustele; v. dünaamilise ulatuse laiendamise funktsioon, mis aitab ära hoida ülesäris (valgeid) ja alasäris (musti) alasid kaadris; vi. äsjatehtud JPEG pildi salvestamine RAW failina; vii. RAW/Fx nupp failivormingu kiireks vahetamiseks või spetsiifiliste funktsioonide kiireks avamiseks; viii. Kaasas SILKYPIX Developer Studio 3.0 for PENTAX (Ichikawa Soft Laboratory poolt loodud RAW failide töötlemise tarkvara).

Eraldi müüdav originaaltarvik

PENTAX randmerihm

Randmerihm paigaldatakse kaamera käepideme ümber ning tagab kaamera kindla käespüsimise pildistamisel ja ka kandmisel. Kuna kaamerat kantakse liikudes reeglina paremas käes, aitab see rihm fotograafil ootamatutele pildivõimalustele sujuvalt ja kiirelt reageerida. Rihm on saadaval kolmes värvitoonis: must, valge ja beež.

Kõik brändi- või tootenimed on nende omanike kaubamärgid.

Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

(718)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga