Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

OM System OM-1 on viimane kaamera, mis jääb kandma Olympuse nime

OM Digital Solutions avalikustas OM System OM-1 kaamera, mis on viimane, millel on Olympuse logo. Kaameral on uus 20-megapiksline tagavalgustusega virnastatud (stacked) sensor, 120 kaadrit sekundis pildistamine, täiustatud autofookus, tipptasemel vastupidav konstruktsioon ja silmapaistev videovõimekus.

OM Digital Solutions sõnul kannab uus OM-1 kaamera veel Olympuse logo sellepärast, et avaldada austust kaamerasüsteemi ajaloole. Kuigi Olympus mängib selle kaamera kaubamärgi kujundamisel endiselt silmapaistvat rolli, on see OM Digital Solutionsi toodetud viimane kaamera, mis seda nime kannab.

OM-1 kaamera on üles ehitatud viiele põhisambale: pildikvaliteet, arvutuslik (computational) fotograafia, võrratu kiirus, tipptasemel koostekvaliteet ja silmapaistev videovõimekus.

OM System OM-1 pildikvaliteet

OM-1 vaieldamatult põnevaim uuendus on selle uhiuus sensor, mis võib 20-megapikslise eraldusvõime poolest vastata eelmisele mudelile, kuid sellel on nüüd virnastatud (stacked) BSI disain. OM Systems väidab, et see pakub täiendavat dünaamilist ulatust ja kahekordistab mürataluvuse võrreldes eelmise sensoriga, mida nähti esmakordselt E-M1 Mark II kaameral 2016. aasta lõpus.

ISO tundlikkus ulatub kuni ISO 102 400 ja kombineerituna kaheksa stopise pildistabilisaatoriga, usub OM Digital, et OM-1 toob hämaras valguses seninägematu jõudluse. OM Digital tõi kaamerale ka uue Handheld Assist funktsiooni, mis teeb hämaras pildistamise veelgi lihtsamaks ja kaotab teatud olukordades vajaduse statiivi järele.

Arvutuslik (computational) fotograafia

Kui teie pildistatav objekt on enamasti staatiline ja soovite rohkem detaile, pärib OM-1 viimaste mudelite High Res Shot režiimi, mis jäädvustab ja kombineerib kaheksa pilti, et tõsta lahutusvõimet käest hoides 50-megapikslini või statiivil kuni 80 megapikslini. Kaamerasisene komposiitpildi loomine on nüüd kaks korda kiirem.

Sisseehitatud fookuse virnastamine (focus stacking) suudab kaameras siiski kombineerida kuni 15 pilti, kuid see on nüüd jällegi kiirem kui varem ja kui eelistate arvutis suuremaid virnasid kokku panna, on loomulikult endiselt saadaval ka rohkemate kaadritega fookuse kahvel (focus bracketing).

Paljude muude kavalate režiimide hulgas, mis on päritud varasematest mudelitest, töötab Live Composite režiim nüüd käesthoituna, samas kui reaalajas neutraalhall filtri simulatsioon on nüüd saadaval kuni ND64-ni.

Ülim kiirus

OM-1 hübriidkaameral on quad-pixel autofookussüsteem – esimene selline süsteem mis tahes kaameras. See toob kaasa 1053 risttüüpi faasituvastusega teravustamispunkti, mis omakorda võimaldavad kaameral teravustada peaaegu terve sensori ulatuses.

Kaamera on varustatud ka AI teravustamissüsteemiga, mis OM Digitali sõnul töötati välja masinõppe tehnoloogia abil. Lisaks senisest kiiremale ja ülitäpsele objektituvastusele ja jälgimisele suudab OM-1 ära tunda vormelautosid, mootorrattaid, lennukeid, helikoptereid, ronge ja linde, aga ka koeri ja kasse.

Elektrooniline katik suudab pildistada kuni 50 kaadrit sekundis pideva autofookusega või 120 kaadrit sekundis fikseeritud fookusega. Mõlemad kiirused on saadaval ka Pro Capture režiimis, mis alustab piltide puhverdamist enne, kui päästik täielikult vajutatud. Sensori suurenenud lugemiskiirus peaks vähendama ka rolling shutter efekti, muutes elektroonilised katikuga pildistamise praktilisemaks.

Tipptasemel koostekvaliteet

OM Digital kujundas uue kaamera nii, et viia Olympuse alustatud vastupidava disaini ajalugu järgmisele tasemele. OM-1 on maailmas ainus IP53 klassifikatsiooniga kaamera (paremuselt teine ​​tolmukaitse ja kaitse “pihustusena langeva vee eest kuni 60-kraadise nurga all”), mis muudab selle külmumis- ja pritsmekindlaks ning on võimeline töötama temperatuuridel kuni -10°C.

Kaamera kasutab uut BLX-1 akut, mis OM Digitali sõnul annab eelmisest 25% rohkem võimsust ja mille on CIPA hinnanud vastupidama kuni 520 kaadrit. Lisaks toetab kaamera USB-C pesa kaudu laadimist ja võib töötada isegi kaasaskantava akupangaga.

Silmapaistev videovõimekus

OM System OM-1 suudab jäädvustada 4K videot kuni 60 kaadrit sekundis ja Full HD videot kuni 240 kaadrit sekundis. Kaamera toetab üle 30 minuti pikkuste videoklippide salvestamiseks ka H.264 (8bit), H.265 (10bit) ja Multi-Frame Rate vorminguid. Kaamera siseselt saab OM-1 jäädvustada H.265 4:2:0 10-bitist ja HLG profiiliga videot.

Kaamera toetab ka RAW (12bit 4:4:4) andmete väljastamist ProRes välisseadmetesse või OM-Log või HLG värviprofiili kaudu. Selle väljundi saavutamiseks vajab Atomos püsivara värskendust.

 

Telli omale uus OM System OM-1 kohe ära ››

(261)

Artiklis kirjeldatud tooted:
OM SYSTEM OM-1 kere
  • 20,4-megapiksline järjestatud BSI Live MOS sensor
  • 3" kallutatav ja pööratav puutetundlik LCD ekraan
  • 5-suunaline pildistabilisaator, kuni 8 stoppi
  • Cinema 4K (4096 × 2160) 60p videosalvestus
  • Vastupidav ilmastikukindel kere
2199€
OM SYSTEM OM-1 + 12-40mm f/2.8 PRO II
  • 20,4-megapiksline järjestatud BSI Live MOS sensor
  • 3" kallutatav ja pööratav puutetundlik LCD ekraan
  • 5-suunaline pildistabilisaator, kuni 8 stoppi
  • Cinema 4K (4096 × 2160) 60p videosalvestus
  • Vastupidav ilmastikukindel kere
2799€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga